Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Zupa na mięsie  

RSS

Damciok
rozmówca
10/07/2014 8:09 pm  

Witam . To mój pierwszy post na tym forum.
Aktualnie jestem na diecie semiwegetariańskiej, proszę nie pisać komentarzy typu : " To żadne wyrzeczenie , nie nazywaj się wegetarianinem " Nie jestem wegetarianinem ale dążę do tego poprzez semiwegetarianizm . Ograniczam więc spożycie mięsa w mojej diecie - jem tylko w niedzielę , ale w tygodniu jem zupę na mięsie, co prawda jest to białe mięso ale ... czy Jedzenie zupy na mięsie równa się zjedzeniu zupy z mięsem ?
[b] [/b]
Mięso dodaje walorów smakowych ale czy dodaje wartości odżywcze do zupy typu białko zwierzęce - jest w takiej zupie ?

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
11/07/2014 11:24 am  

Mówisz wegetarianom, że mięso dodaje walorów smakowych i chcesz tu przeżyć? Zjedzą cię żywcem 😛
A co to takiego białko zwierzęce?

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
11/07/2014 2:04 pm  

Jak dla mnie mięso dodaje zupie jedynie smrodu. I mówię to, bo u mnie w domu, mimo że rodzice nigdy nie byli wege, nie gotowało się zup na mięsie.
Oczywiście, na pewno jest w takiej zupie tłuszcz i białko w niewielkich ilościach (z mięsa) też.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
11/07/2014 2:08 pm  

Wydaje mi się, że w wywarze z mięsa, czyli zupie, może być więcej toksyn niż w tym wygotowanym mięsie, choć oczywiście to tylko moje domysły.

OdpowiedzCytat
marzena.83
początkujący
14/07/2014 6:47 pm  

spróbuj zup na kostkach warzywnych to tak na szybko a jak chcesz gotować lepiej to na wywarach i soi

OdpowiedzCytat

Praca