Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

podpuszczka  

Strona 9 / 14 Wstecz Następny
  RSS

ozzi_93
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 100
11/07/2008 3:32 pm  

A ja przez cały mój lakto-owo-wegetarianizm nie jadłam żółtego sera 🙁 Myślałam że każda jest nie wege. Teraz już za późno bo przeszłam na weganizm 😎 Ale przynajmniej moja koleżanka (którą namówiłam na wege) nie będzie przeze mnie karcona gdy zobaczę ją z kawałkiem pizzy 🙂


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1596
16/08/2008 10:05 pm  

Moi rodzice kupili dzisiaj w Biedronce ser firmy Mlekpol "Serovit". Napisane tam jest tylko "podpuszczka", ale ser ten był tani, więc mam nadzieję,że w związku z tym na podpuszce mikroniologicznej......Ale niestety nie jetem pewna?
Ma ktos może info na temat firmy Mlekpol?
Bardzo was proszę o pomoc!!!

Kurczę, o ile prościej by było gdyby producenci serów określali w składzie jakiej poduszcki używali 😡 Z tego co wiem to jedynie Mlekovita ma w składzie "podpuszcka mikrobiologiczna". Ja zazwyczaj kupuję sery tej właśnie firmy, ale dzisiaj rodzice byli na zakupach i o.
A na kolacje nie mam za bardzo innej alternatywy niż ten ser, więc mam nadzieję, że ktoś ma info na temat podpusczki w serach Mlekpolu i mi pomoże 😉

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1022
16/08/2008 10:22 pm  

Mlekovita używa podpuszczki mikrobiologicznej.
Waszakicia pisała do nich maila i tak przynajmniej jej odpowiedzieli. 😉


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1596
16/08/2008 10:32 pm  

O Mlekovicie wiem.
Ale co z Mlekpolem?
Pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1022
16/08/2008 10:41 pm  

Przepraszam za pomyłkę .
Mlekpol też używa płynnego preparatu z podpuszczki mikrobiologicznej.
🙂


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1596
17/08/2008 2:15 am  

Dzięki Ayna 🙂
Ale jeśli można wiedzieć to skąd masz tą informację? Nie żebym ci nie ufała, ale wiesz wolę mieć pewność.... 😉

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1022
17/08/2008 1:53 pm  

Niestety , umieszczony przeze mnie odnośnik do tematu się mi nie wyświetla, pojawiają się błędy za każdym razem.Dlatego piszę nazwę tematu założonego przez Wasząkicię. Ona pisała do trzech firm mleczarskich z zapytanie właśnie o podpuszczkę w tym do Mlekpolu. Oto ten temat.

[b]Firmy używające Podpuszczki Mikrobiologicznej [/b]

Ona wkleiła tam odpowiedzi tych firm. 🙂

[url=modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=3034]www.wegetarianie.pl/modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=3034[/url]

[edytowane 29/8/2008 przez Admin]


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1596
28/08/2008 2:23 am  

Kupiłam dzisiaj ser mozarella firmy Zott, w jego składzie nie ma podpuszczki. Jak myślicie-ser jest bez podpuszczki czy też po prostu nie została ona wymieniona w składzie? Bardzo proszę was o pomoc!!!!

Piszcie co myślicie o tym serze.....Bo nie wiem czy go jeść 😉
Mam nadzieję, że mi pomożecie..... 😀

[edytowane 28/8/2008 od hipiska]

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
patusiek16
stały bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 580
29/08/2008 11:51 am  

Jeśli to tani ser to raczej jest wege.

Żyj pełnią życia; inaczej popełniasz błąd. Nie jest szczególnie ważne, czym się zajmujesz, jeśli tylko masz życie w swoich rękach. Bo jeżeli nie miałeś życia, to co miałeś? - Co się raz straci, już jest stracone, nie zapominaj o tym.


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1596
29/08/2008 4:20 pm  

Nie wiem czy jest tani.....Chyba kosztuje normalnie..... 😎

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
hipiska
weteran forum
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 1596
29/08/2008 5:30 pm  

Mam do was pytanie i mam nadzieję, że mi pomożecie.....Kupuję często taki ser pleśniowy firmy Milkland i jest na nim napisane "podpuszczka mikrobiologiczna", natomiat mama kupiła dzisiaj ser żółty tej samej firmy i jest tam napisane tylko "podpuszcka". Nie wiem co myśleć............
Pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze


OdpowiedzCytat
krysia
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 397
29/08/2008 6:51 pm  

Jeśli jest napisane podpuszczka mikrobiol. to tak jest a jeżeli tylko podpuszczka to nie wiadomo co?więc ja bym tego sera nie jadła albo zadzwoniła do producenta.

http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144


OdpowiedzCytat
machcin
bywalec
Dołączył: 18 lat  temu
Posty: 120
23/09/2008 6:20 pm  

a co jesli na mozzareli pisze w skladzie mleko sol i regulator kwasnosci a o podpuszce nic?ser la capannina z plusa

i czy ser halumi zawiera podpuszczke?


OdpowiedzCytat
krysia
bywalec
Dołączył: 16 lat  temu
Posty: 397
23/09/2008 6:39 pm  

Nie wiem co o tym sądzić ale szukałam w wikipedii i tam pisze,że mozzarella jest serem podpuszczkowym.

http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144


OdpowiedzCytat
an
 an
bywalec
Dołączył: 17 lat  temu
Posty: 360
18/10/2008 7:27 am  

to ogólne okreslenie na sery dojrzewajáce, czyli tak zwane zólte - te okreslenia sa uzywane zamiennie
nie znaczy to ze w obecnych czasach napewno uzywa sie podpuszczki
chodzlo tylko o to, ze jest to ser dojrzewajacy wymagajacy srodków powodujacych to "dojrzewanie"

[edytowane 18/10/2008 przez an]

ania


OdpowiedzCytat
Strona 9 / 14 Wstecz Następny
  
Praca