Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ostrygi

10 Wpisy
6 Użytkownicy
0 Reactions
3,711 Widoki
(@961)
Reputable Member
Połączone: 21 lat temu
Wpisy: 343
Rozpoczynający temat   [#794]

jestem ciekawa jak zabija się ostrygi. Przeciez ich nie da sie ani porazic pradem ani poderznac gardla wiec w jaki sposob je sie zabija? po prostu jestem tego ciekawa. Aha, i nie mam zamiaru ich jesc 🙂 (blee)

Cytat
(@934)
Reputable Member
Wpisy: 251

chyba po prostu wyjmuje sie z wody i rozlupuje skorupke a one wysychaja na sloncu (albo najpierw wysychaja a dopiero potem skorupke im sie zdejmuje) w koncu taka ostryga zyje w wodzie i nie jest przystosowana do zycia na ladzie (chyba?)

OdpowiedzCytat
(@430)
Reputable Member
Wpisy: 339

A kto powiedzial, ze ostrygi sie zabija? Najsmaczniejsze sa zywe, skropione sokiem cytrynowym.

OdpowiedzCytat
(@387)
Estimable Member
Wpisy: 194

też słyszałam o tym sposobie o którym mówi Zarathos, po prostu brak wyobraźni...

OdpowiedzCytat
(@934)
Reputable Member
Wpisy: 251

bo ludziom sie wydaje ze co moze czuc taki kawalek gluta?

OdpowiedzCytat
(@961)
Reputable Member
Rozpoczynający temat  

wykarze sie nieczulascia dla gluta. No bo to trochę głupie bo ja uwazam, ze taki glut to nieza bardzo czuje ból a przynajmniej nie zdaje sobie z niego sprawy. Jak zabijam komara, to dlaczego mialoby mi być żal "kawalka gluta"?

OdpowiedzCytat
(@1090)
Trusted Member
Wpisy: 87

Ten "kawałek gluta" to Zwierzę! Też czuje!

OdpowiedzCytat
(@847)
Estimable Member
Wpisy: 131

yhm, takie samo życie jak komar i mucha 🙂
nigdy mi nie przyszło do głowy jeść tego... :casstet: tak samo jak nie myslałam co sie z nimi robi przed podaniem... ludzie wszystko zjedzą... są miejsca gdzie rarytasem są jądra byka(albo penis 😀 ) i zabija się byka tylko dla tych jąder (oczywiście danie jest przez to drogie- i dobrze , przynajmniej mało kto zamawia bo mało kogo stać na to). a może tak jak kraby wrzuca sie do wrzątku 😮 bo suszonych raczej się nie podaje.

OdpowiedzCytat
(@961)
Reputable Member
Rozpoczynający temat  

nie tylko byka. jelenia też.

OdpowiedzCytat
(@430)
Reputable Member
Wpisy: 339

baranie tez. szkoci sie w tym lubuja. w azji wyjada sie mozgi malpom. prosto z rozlupanej jak jako glowy. Pije sie wodke z bijacym jeszcze sercem weza (a weza zjada na obiad), je sie szarancze, pijawki w cukrze (mniam) i inne specjalnosci

OdpowiedzCytat
Udostępnij: