Hej! Ja mam do Was prosbe taka jedna... ^^
Czy moglibyscie podac mi tutaj jakies weganskie diety i stronki z tym, co weganie powinni jesc, zeby nie brakowalo im zadnych niezbednych witamin, mineralow itp...?
Bylabym bardzo wdzieczna. ^^ 🙂
Stosujecie w ogole takie jakies konkretne diety? ;> ^^
Na górze jest opcja "szukacz". To tak na marginesie.
Najpopularniejsza jest chyba strona www.vegan.pl ale zdaje się, że jest w budowie.
Stosujecie w ogole takie jakies konkretne diety? ;> ^^
Taaaak, setki diet odchudzających 😮
Dziwne to Twoje pytanie, przyznam szczerze.
"Wegańskie diety" już w ogóle zalatuje mi poglądami z kolorowych czasopism na smukłą sylwetkę. Nie wnikam.
w podręczniku do biologii do klasy 2 liceum weganizm został tak skomentowany: "specjaliści do spraw żywienia jednoznacznie uznają tę odmianę wegetarianizmu za niebezpieczną dla zdrowia człowieka".
A swoja droga, co sie motywuje do zmiany "diety" na weganizm??
hide and seek
najwaznijesze chyba na czym musi opierać się dieta weganska to produkty zbożowe, ziarna, nasiona, potem rosliny strączkowe, warzywa i owoce. Ja planuję posiłki zawsze wieczorem na następny dzień, bo pracuję i mam raczej mało czasu, ale rozmaitości w daniach nauczyłam się po jakims czasie. Sprawdzaj jakie witaminy dostarczyłas każdego dnia, żeby nic Ci nie umknęło:) pozdrawiam!
z dokładnością atomowej sekundy globalnej, wyruszyliśmy ratować świat, podejmując się niewykonalnej sprawy
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja