Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Dieta weganska  

RSS

Dusia
początkujący
14/07/2006 6:26 pm  

Hej! Ja mam do Was prosbe taka jedna... ^^
Czy moglibyscie podac mi tutaj jakies weganskie diety i stronki z tym, co weganie powinni jesc, zeby nie brakowalo im zadnych niezbednych witamin, mineralow itp...?
Bylabym bardzo wdzieczna. ^^ 🙂

Stosujecie w ogole takie jakies konkretne diety? ;> ^^

OdpowiedzCytat
Srebrna
stały bywalec
14/07/2006 6:47 pm  

Na górze jest opcja "szukacz". To tak na marginesie.

Najpopularniejsza jest chyba strona www.vegan.pl ale zdaje się, że jest w budowie.

Stosujecie w ogole takie jakies konkretne diety? ;> ^^

Taaaak, setki diet odchudzających 😮
Dziwne to Twoje pytanie, przyznam szczerze.

"Wegańskie diety" już w ogóle zalatuje mi poglądami z kolorowych czasopism na smukłą sylwetkę. Nie wnikam.

OdpowiedzCytat
Dusia
początkujący
14/07/2006 7:11 pm  

Dzieki za stronke.
Wiesz... Dieta nie musi byc odchudzajaca. A wiec chyba male nieporozumienie...
Mowiac o stosowaniu weganskiej diety mialam na mysli planowanie posilkow, aby wszystkich niezbednych skladnikow bylo pod dostatkiem...

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
14/07/2006 8:55 pm  

Przede wszystkim pamiętaj, że musisz suplementować B12.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
EvilOne
stały bywalec
17/07/2006 12:31 am  

w podręczniku do biologii do klasy 2 liceum weganizm został tak skomentowany: "specjaliści do spraw żywienia jednoznacznie uznają tę odmianę wegetarianizmu za niebezpieczną dla zdrowia człowieka".
A swoja droga, co sie motywuje do zmiany "diety" na weganizm??

hide and seek

OdpowiedzCytat
Weronika
bywalec
17/07/2006 1:08 am  

najwaznijesze chyba na czym musi opierać się dieta weganska to produkty zbożowe, ziarna, nasiona, potem rosliny strączkowe, warzywa i owoce. Ja planuję posiłki zawsze wieczorem na następny dzień, bo pracuję i mam raczej mało czasu, ale rozmaitości w daniach nauczyłam się po jakims czasie. Sprawdzaj jakie witaminy dostarczyłas każdego dnia, żeby nic Ci nie umknęło:) pozdrawiam!

z dokładnością atomowej sekundy globalnej, wyruszyliśmy ratować świat, podejmując się niewykonalnej sprawy

OdpowiedzCytat

Praca