Mój przyjaciel z koleżanką byli (jak dobrze zrozumiałam) w Dobrej Karmie. Przyjaciel wypowiedział się całkiem dobrze o lokalu, ale nacisnął, że nie do końca jest wege.
A skoro nie wiedzą co to jest weganizm, to się zastanawiam czy dania są wegetariańskie. Np czy ser ma podpuszczkę mikrobiologiczną 😮
Mimo rozpadających się krzeseł i wyszczerbionej zastawy, to jednak wolę Osiołka. Mam tam pewność, że jak zamówię wegetariańskie danie. to jest wegetariańskie, wegańskie jest wegańskie. Wielokrotnie dziewczyny przy ladzie szły do kuchni pytać się o skład. A dla mnie miła i kompetentna obsługa to podstawa 😛
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Gdyby nie moja trudna sytuacja logistyczna, to już dawno przetestowałabym Osiołka. Czytam o nim tyle pochlebnych opinii, że chyba warto spróbować- choć np. na "Gastronautach" zdania na temat tego baru są podzielone. Dla mnie orientacja personelu w tym, co oferuje kuchnia to podstawa- sama nie jem jajek i innych majonezów i wolę mieć pewność, że naleśniki czy biały sos w sałatce są "koszerne". (W takiej np. krakowskiej "Vedze" zamawiam tylko to, co na 100% nie może mieć w sobie jaj, bo dziewczyny po drugiej stronie baru (niestety!) rzadko znają skład potraw.) .Jest szansa, że w pierwszej połowie kwietnia będę miała trochę swobody i, odwiedzając przy okazji rodzinę, na pewno zahaczę też o "Złotego Osła":)
P.S. Jaguniu, pięknie wyglądasz 🙂
[edytowane 26/2/2011 przez rubia]
jak dla mnie i mojej połówki Osioł to najlepsza knajpa z jedzeniem, klimat + duzy wybór = satysfakcja, oststnio poznałem osobe której matka jest tam kucharką, troche za późno bo skorzystałbym na tym przy okazji mojego wesel ,ale i tak mam zamiar podebrac kilka przepisów
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja