Ja mieszkam spory kawał od Łodzi (jadę ok 45 min). Ale jak tylko jestem to od raz idę do jakiegoś wege sklepu. Ostatnio w Galerii Łódzkiej otworzyli Organic Market. A w najbliższym czasie będziemy mieć Żółtego Cesarza :hiya: Ja nie narzekam bo niedaleko mojej miejscowości w łownie jest sklep zielarski (ma sporo produktów wege)
Żyć nie umierać
A ja od Green way wole Gandesh (jeden jest w bramie na Piotrkowskiej a drugi tez na Piotrkowskiej tam gdzie kiedys bylo Quatro).
Jest to lokal z kuchnia indyjską -oryginalne smaki, coś zupełnie innego niz wiekszosc z nas je na co dzień.
Nie jest to lokal tylko wegetarianski, ale wsród dań wege mają duży wybór.
bardzo smakuje mi serek indyjski i te ich wszystkie przyprawy :red:
Ceny są droższe niz Green Way, no ale jest to restauracja, a nie bar (wegetarianskie dania kosztuja glownie 20-40zł).
. Ostatnio w Galerii Łódzkiej otworzyli Organic Market.
W Manufakturze też jest. Najdroższy wege sklep w Łodzi, ale nie ma co się dziwić - wynajem sklepu w manufakturze czy GŁ jest drogą sprawą.
Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze
Zapraszam serdecznie do nowo otwartej indyjskiej restauracji Buddha przy ul.Zachodniej 87 w Łodzi.
Narazie otwarta jest tylko czesc restauracyjna, za 2 -3 miesiace palnujemy otworzyc czesc klubowa, nieco bardziej klimatyczna z parkietem do tanca. Planujemy wieczory zapoznania sie z kultura indyjska, tancem indyjskim oraz tancem brzucha seanse filmow z bollywood, jestesmy otwarci na propozycje naszych gości.
Tymczasem zapraszam do wypróbowana naszej kuchni, odpoczynku w eleganckim wnętrzu.
Sama jestm osoba nie jedzaca miesa, ryb, jajek, wiem że dostanie w restauracji potrawy nie zawierającej tych produków jest ciezkim zadaniem. Dlatego polecam indyjska kuchnie, jest tu duzy wybór dań dla róznego rodzaju wegetrian, ciasta z których są przygotowywane dania wegetariańskie nie zawierają w składzie jaj.
Resturacja proponuje również wyśmienitą kuchnię w porze lunchu oraz „na wynos”. Zapraszamy w 7 dni w tygoniu od 11 do ostniego gościa.
Pozdrawiam
menager restauracji Ela
Witam
Ja z kolei chciałabym zareklamowac swoje domowe wypieki które bardzo smakuja mojej 2letniej corce a takze bliskim znajomym.
Witam Serdecznie!
Czy ktoś z was zasmakował kiedyś dobrego domowego ciasta?
Chleb z Hipermarketu czy z domowego piecyka?
Wybór należy do ciebie! - Nie pożałujesz!-Ciasto z marchwi.
-Chleb posypany sezamem.
- Domowa szarlotka
A także wiele innych.
Z dostawą do domu!694 932 923
Poniżej znajdują się zdjęcia :
-Ciasto z marchwi.(12zł)
-Chleb z sezamem.(7zł)
-Domowa szarlotka (15zł)Łódz
[edytowane 18/11/2009 przez keksia]
http://lodz.gumtree.pl/c-Firmy-Uslugi-inne-uslugi-Ciasta-pieczywo-domowej-roboty-W0QQAdIdZ168952984
Witam serdecznie wszystkich wege z Łodzi!
Chciałabym Was wszystkich serdecznie zaprosić do odwiedzenia strony wege przewodnika po Łodzi. Tworzymy ją ze znajomymi (oczywiście na zasadach non-profit), zbieramy informacje od dwóch miesięcy. Znajdziecie tam listę sklepów, restauracji i innych wege miejsc. Plus ciekawe (mam nadzieję) informacje np. o wege butach. Adres [url] http://wegestrefa.pl/ [/url]
Strona powstała, żeby pokazać, jak wiele mamy wege możliwości w Łodzi. Ale wciąż wielu miejsc tam nie ma.... jeśli jakieś znacie, to piszcie. Razem możemy stworzyć coś fajnego i bardzo przydatnego, i to dla nas samych :)).
Zapraszam i pozdrawiam
Katarzyna
http://wegestrefa.pl/
Witam serdecznie,
Mam nadzieję, że nie weźmiecie mi tego za złe, ale postanowiłam zrobić sobie tutaj małą auto-reklamę. Mój kochany ojczulek otworzył jakieś trzy miesiące temu wege sklep z ekologiczną żywnością na ulicy Wschodniej 51 w Łodzi. Przyznam szczerze, że zajrzałam na forum, żeby zobaczyć, czy przypadkiem ktoś czegoś o naszym sklepie nie napisał, ale niczego nie znalazłam. Mówi się trudno. Jednak gdyby ktoś z Was miał ochotę, byłabym bardzo wdzięczna za konstruktywną krytykę. Sklepik cały czas się rozwija i wszystkie opinie są dla nas bardzo cenne, bo dzięki nim wiemy, co poprawiać 🙂
A. I oczywiście, zapraszamy do siebie 🙂
Na Dąbrowie też jest sklep wegetariański "Zdrówko" przy ul. Tatrzańskiej w tym budynku w którym jest przychodnia (naprzeciwko Rossmana), tylko że wejście jest od strony hali targowej. Całkiem niezły asortyment mają , mnie najbardziej ucieszyły wegetariańskie żelki 😉
Na Dąbrowie też jest sklep wegetariański "Zdrówko" przy ul. Tatrzańskiej w tym budynku w którym jest przychodnia (naprzeciwko Rossmana), tylko że wejście jest od strony hali targowej. Całkiem niezły asortyment mają , mnie najbardziej ucieszyły wegetariańskie żelki 😉
Tatrzanska ile???
I czy za dabrowskiego czy przed (patrzec od strony ZRW)???
http://www.gajusz.org.pl/jedenprocent
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja