Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Kraków  

Strona 2 / 3 Wstecz Następny
  RSS

wilczka95
forumowicz
29/04/2007 1:20 am  

Na Oleandrach nad stołówką w Żaczku (?) jest taka jadłodajnia, w której mają mnóstwo pysznych sałatek, chyba ze 20 rodzajów.

xD Mój tata pracuje w hotelu Żaczek.... Momo, Green Way...Ale broń boże Vega!!

OdpowiedzCytat
Surri
bywalec
29/04/2007 2:00 am  

dla mnie greenway i MOMO, bo... innych barów nie znam :D, rzadko jadam na mieście.

OdpowiedzCytat
coconut
bywalec
10/06/2007 8:50 pm  

Hmmmm , jeszcze niedawno lubiłam Green Way'a , ale ostatnio ich jedzenie wydaje mi się byc mniej smaczne.Czasem biore na wynos i juz na drugi dzień jedzenie jest nieświeze 😮 :casstet: A jeśli chodzi o Vege to nie mają prawie nic wegańskiego.Byłam tam z tatą i chciałam jakąś sałatke.Zdziwniło mnie to ,że pani która nas obsługiwała nie miała pojęcia o tym co wchodzi w skład sałatek za ladą , i kiedy zapytałam się czy mają jakąś BEZ śmietany , kefiru itp. była wyraźnie zdziwiona " sałatki chyba są bez śmietany , a jeśli już to tylko trosze jej tam jest.Przecież to musi się razem jakoś trzymać" 😮 Niestety tego dnia się nie najadłam , wzięłam tylko herbatę , a moj tata zamowił sobie gulasz , który nie miał smaku...Naprawde NIE polecam.Chyba pozostaje mi zadowolić się własną kuchnią 😉

OdpowiedzCytat
vanityy
bywalec
10/06/2007 9:20 pm  

EE z tego co widzę na zdjęciach to ten wasz Krakowski green jest full wypasik 🙂 🙂
W Toruniu są dwa ale nie mają takiego fajnego wnętrza 😀 hmyy a jaki to bar wegetariański w centrum Krakowa tak jak by "za" starówką ? bo jadłam tam kiedyś pycha pierożki .. 😛 tak mi się wydaje że to właśnie ten na Mikołajskiej 🙂

Nie macie wrażenie ze w Green way'ach podają letnie wręcz zimne jedzenie ?

OdpowiedzCytat
Sima
 Sima
stały bywalec
29/09/2007 2:54 pm  

Green way mniam mniammmmm, a co wazniejsze sasiaduje ze swietną knajpą pt "czasem trzeba"Mozna sobie zabrac jedzonko z green waya i przesiasc sie do ogrodka,popijajac piwko....

http://www.youtube.com/watch?v=lHdLRrUocOA&feature=player_embedded

OdpowiedzCytat
Gosiek
początkujący
21/07/2008 1:08 am  

Właśnie wróciłaz z urlopu w Krakowie i szczerze polecam Momo na Dietla Jedzonko świetne a obsługa przemiła ( przy okazji jeżeli to czytają to pozdrawiam z Malborka 😉 Panie bardzo sympatyczne i co ważniejsze kompetentne. POLECAM 🙂

OdpowiedzCytat
kondzikhaba
świeżaczek
21/08/2009 7:48 pm  

mezze na Tomasza zmienili kartę i mile mnie zaskoczyli

OdpowiedzCytat
bazylia.fo
początkujący
01/03/2010 12:01 am  

http://www.glonojad.com/

Do tej pory zdegustowałam falafle, curry i pierogi z soczewicą. Bardzo smaczne i niedrogie, bardzo miła obsługa i świetnie urządzone wnętrze 🙂

OdpowiedzCytat
Mazowszanka
świeżaczek
15/06/2010 12:12 am  

Bar "Glonojad" na Matejki - znakomity, szybko i niedrogo.
Tylko strasznie się zdziwiłam, że nie mają żadnego tofu ?
Ale ogólnie OK.

OdpowiedzCytat
april_cherry
świeżaczek
13/07/2010 9:56 pm  

Witam wszystkich. Nie jestem (jeszcze) z Krakowa. Obecnie spędzam tu drugi tydzień wakacji u ciotki. Z racji tego, że jadam wyłącznie zielono postanowiłam przyjrzeć się typowym krakowskim vege miejscówką. Dotychczas jadłam w sławny Green Way i muszę z przykrością stwierdzić, że no cóż, miejsce nastawione na masówkę. A szkoda, ceny trochę za wysokie, wydaje mi się, że jeszcze kilka msc temu jedzenie tam było tańsze. Odwiedziłam bar Vega na Krupniczej, Chimerę na Anny i Dynię przy Teatrze Bagatela - stwierdzam, że są niezłe. Dla mnie numerem jeden jest MOMO BAR na Dietla 49. Nie chcę robić jakiejś przesadnej reklamy, ale szczerze, ceny przestępne, panie z obsługi bardzo miłe i chętne do tłumaczenia, a jedzenie... poezja. Ciast to szkoda jeść, bo takie piękne. 😉 Co mnie jeszcze bardzo ucieszyło, funkcjonuje u nich take away oraz można brac połowę porcji, więc kombinacji jest bez liku. Nie byłam jeszcze w Glonojadzie więc muszę jutro tam pognać i sprawdzić czy mi to miejsce odpowiada. 🙂

OdpowiedzCytat
assasello987
bywalec
15/08/2010 4:25 pm  

a w tym momo i green way maja weganskie produkty? bo u mnie w koszalinie jak spytalam o wegan to patrzyli jak na ufo i jedyne co to szarlotke mieli. moze i byla pyszna ale jakos nie lubie ciast na obiad jesc 😛

i jeszcze jedno: czy jest w krakowie moze jakis sklep wege. ale nie takie malutkie jak w kazdym miescie tylko cos w style evergreen itd?

OdpowiedzCytat
bazylia.fo
początkujący
27/01/2011 10:31 pm  

w momo mają.
a przy krupniczej pojawiło się nowe wegetariańskie miejsce, co się zowie "karma" 🙂 zupy, tarty, ciasta, kawa... jadłam dziś pizzettę z pieczarkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi, ciasto daktylowe i piłam kawę. wszystko było pyszne i w rozsądnej cenie 🙂

jest też jeszcze Cafe Młynek przy placu wolnica.
http://www.cafemlynek.pl/ wege/wegan. jadłam tam raz naleśniki ze szpinakiem i były smaczne

[edytowane 28/1/2011 przez bazylia.fo]

OdpowiedzCytat
KrakowRentals
świeżaczek
15/02/2011 8:02 pm  

Ja polecam Momo przy Dietla i Cafe Mlynek na Placu Wolnica

OdpowiedzCytat
dundunkini
początkujący
23/02/2011 10:19 pm  

Ja kiedys w Krakowie mieszkalam, zanim wyemigrowalam i uwielbialam Greenwaya. Z Vega nie mialam fajnych doswiadczen. Natomiast potwierdzam - Jadlodajnia nad Zaczkiem miala swietne salatki, i tanie. Czesto tam na obiad chodzilam, szczegolnie ze w Zaczku mieszkalam. Fajne czasy. Na pewno jak bede w kwietniu w PL, to wyprobuje Momo.

I say to myself walk tall head held high, don't look behind not a good thing to find, look ahead taste with your eyes, feel with your head and think with your heart

OdpowiedzCytat
Raul
 Raul
świeżaczek
23/05/2011 1:48 am  

Witam wszystkich.
Znacie jakieś sklepy w Nowej Hucie w których można dostać jakieś wege produkty?tzn.jakieś sznycle itd. U mnie w Polo czy w Zico nie ma nic. Najbliżej mam do Krokusa, ale nie chce mi się specjalnie jeździć,w sumie Kerfuże na Kocmyrzowskim może być jakiś mały dział-wie ktoś?
Dzięki za info i pozdrawiam serdecznie.
Rafał

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 3 Wstecz Następny

Praca