Poszukaj przez internet ekolandu i tam sprawdź, ja byłam, kliknęłam swoje województwo i wiem gdzie są sklepy i hurtownie. W sklepie jednym pod blokiem tez mam pare rzeczy ale narzut obłędny, prawie złotówkę na mące, szok i jak to ma być dostepne?w przyszłości chcę otworzyc mały sklepik eko, z bardzo niską marżą, bo chodzi o to by ludzi było stać na zdrową żywność. Odżywiac się eko jest super, wszystko jest takie dobre i wie się, że przy produkcji tego nie truli natury, że szanuja zwierzaki i mają programy ochrony środowiska.
http://www.wegestudio.pl/Na_krawedzi_marzen-98.html
jest taki sklep z tyłu galerii centrum, tam w tym pasażu co śmierdzące kfc jak idziesz w stronę Świętokrzyskie, przed pierwszym skrzyżowaniem tuż(nie wiem jak ulica się nazywa, ale tam jest jakieś kino i Reserved). I z tego co wiem jest w porządku. Zdrowa żywność się nazywa :))
przejdź na vege, nie wspieraj rzeźni!!
Dlaczego sklepy ze zdrową żywnością się likwidują?? Ze zgrozą zauważyłam ze nie ma już Green Way Marketu na Al. Jerozolimskich (no chyba ze gdzieś się przeniósł) a także Grin Grin na Ursynowie - zastałam zamknięte drzwi i jakieś rusztowania z desek.
A na Zoliborzu masakra - nie ma wcale takiego sklepu. Chyba, że wy znacie jakiś?
Et j'irai loin, bien loin, comme un bohémien, par la Nature
Na Żoliborzu rzeczywiście licho w tym temacie.
Chociaż są oldschoolowe sklepy Społem, które wzięły się ostatnio za dystrybucję eklogicznych produktów;)
W Merkurym nawet wegańskie serki i jogurty Rosaro odkryłem. Niebywałe hehe
Zgadza się. Mowa o wybudowanym w latach 60-tych charakterystycznym domu handlowym, na trwałe wpisanym w krajobraz naszej dzielnicy:)
To jeszcze raz ja. Po paru miesiącach poszukiwań stwierdzam, iż najwygodniej mi jest kupować pewne wege-produkty w Klifie na Okopowej a ściślej w delikatesach Bomi. Nabywam tam: pieczywko bez polepszaczy, pestki, ziarna, pasztety i pasty sojowe, gotowe dania w słojach (leczo, cieciorka w pomidorach, soja w pomidorach, fasolka po bretońsku - chyba Primavika i jeszcze jakiś inny producent), wędliny sojowe (były, ale ostatnio nie widuję), jest mliko sojowe tudzież inne napoje, budynie itp., widziałam produkty NATU, sok z brzozy... w sumie nie jest tak żle, ale po co dźwigać te słoje 🙂 Zamawiam czasem ze sklepu internetowego w Wawa, miły i przystojny Pan przywiezie prosto pod drzwi 😉
Et j'irai loin, bien loin, comme un bohémien, par la Nature
Organic market (ch reduta, galeria mokotow), piotr i pawel ma np. soki maurera, ogrody natury, jogurty, budynie i desery sojowe. Szkoda, że nie ma juz grin grin (fajny to byl sklep! ;)) no i sklep zielone oko na grojeckiej, za domem kultury ochota. W barze wega na nowym świecie, w bramie też można kupić pare wege produktow np. sok z brzozy.
Jest super sklep z produktami wege Green Planet na Żurawiej 32/34. Mają też stronkę internetową i robią dostawy do domu: www.greenplanet.pl. Bardzo polecam, bo mają dosłownie wszystko. Trochę drogo niestety, ale bycie wege ogólnie nie jest tanie. 😛
Jedynym dowodem na to że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to że się z nami nie kontaktuje
Bardzo dobry sklepik jest na Grójeckiej - schowany za bodajże domem kultury. To naprawdę klasyka 🙂 istnieje od bardzo dawna. Jest tam i Ekoland i rózne inne nietypowe rzeczy.
(widzę, że o tym już było - ale polecam ten sklepik)
Poza tym teraz chyba w każdym supermarkiecie można zaopatrzyć się w wegetanaria 😉
Np w Wola Park jest ekosklep, gdzie można kupić dobry pełnoziarnisty chleb.
[edytowane 14/9/2006 od Jery]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja