🙂 🙂 Witam serdecznie wszystkich 🙂 🙂
Może ktoś tak jak ja słucha starych punk rockowych kapel takich jak np. cela nr.3 karcer, liberum veto, defekt muzgó smar sw czy zakon żebrzących no i wiele wiele innych... Jakie są wasze ulubione kapele??
im bardziej poznaje ludzi tym bardziej kocham zwierzeta
Witam 🙂 jestem z malej miejscowosci na dolnośląsku... mam 19 lat w tym roku skończyłam liceum... Jestem wrecz fanatyczka psow bullowatych mam w domu jedna tak suczke i w adopcji wirtualnej jednego samczyka, wegetarianka jestem od 15 roku zycia chetnie uczestnicze we wszelakich protestach i pikietach ekologicznych... ciezko pisac cos o sobie... lepiej odpowiadac na pytania 😛
www.photoblog.pl/pedzelina - to jest moj blog
im bardziej poznaje ludzi tym bardziej kocham zwierzeta
Kiedyś więcej słuchałam.
Przerzuciłam się na bluesa, jazz, rock klasyczny, folk metal, folk, muzykę celtycką, alternatywę i ostatnio - fado.
Tak sobie rozbudowałam gust muzyczny, że nie mam już czasu zająć się punkiem 😉
Czasem jeszcze posłucham Eye for an Eye, The Billa, Los Fastidios i hiszpańskiego ska.
Nawet miesiąc temu zdarzyło mi się pojechać na koncert The Billa 🙂
No dobra, dopiszę się... :red:
Punka na co dzień już nie słucham, ale tych gości kocham:
http://pl.youtube.com/watch?v=mJao1m_RQA0
Ten utwór na płycie ma dwie minuty, tu go trochę przeciągnęli 😀 Ich pierwszy krązek jest chyba jednym z moich ulubionych w ogóle. Czytałem gdzieś, że grają właśnie celtyckiego punk rocka, hmm... 😮
a wczoraj wlasnie znalazlam na chomiku muzyke celtycka - mozesz mi z niej cos polecic ??
Polskie, dość znane zespoły to: Forann, Beltaine czy Rimead.
Ten ostatni znajdziesz szukając soundtracku do Witchera, właśnie słucham ich "Sentinels of Brokilon" - wstęp dosć długi, ale utwór przyjemny. 😉
Czytałem gdzieś, że grają właśnie celtyckiego punk rocka, hmm... 😮
Jeśli chodzi o celtycki punk rock, to dla mnie sztandarowym zespołem jest Flogging Molly 🙂
PS: Pawle, jestes naprawdę strasznie otwarty na muzykę. To piękne 🙂
[edytowane 4/1/2009 przez Ktosiek]
z polskich starych punkowych kapel polecam baardzo Kosmetyki mrs Pinky, albo Brygada Kryzys, Siekiera, czy Tzn Xenna, Bunkier
Z celtyckich zespołów mogę polecić "Omnia", albo takie zespoły jak "Dead can dance", "clannad" albo Enya, które może nie tyle że są celtyckie, ale są w klimacie. No i Kate Bush polecam z tego typu muzyki
Brygadę znam nawet nieźle i mogę powiedzieć, że lubię; Siekiery i Tzn. Xenna mam jakieś nagrania na składankach i też są niczego sobie. 🙂 Spora sympatia mi do punka pozostała...
Te z drugiego akapitu to chyba przede wszystkim są nie punkowe, bo celtyckie prędzej... 🙂 Wszystko bardzo fajna muza, tylko Omnii nie znam, wieczorem spróbuję poszukać czegoś na youtube - pewnie będzie fajnie... 🙂
Jeszcze z punka - ostatnio przez mojego wege-kumpla pokochałem "Legendę" Armii :thumbsup: I wróciła mi duża sympatia do Kultu, z którym miałem kilkuletnią rozłąkę. Dobra muza.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja