obecnie jestem pilną uczennicą gimnazjum, bedę się kształcić w kierunku genetyki lub wirusologii 🙂
Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein
http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy
widze ze jestes wielofunkcyjna osoba;) ja Ci poradze, zebys pilnowala tych jezykow, ktorych sie uczysz, jesli dojdzie 3 to musisz koniecznie miec kontakt ze wszystkimi, bo po prostu wyleca...ja umialam dobrze niemiecki, teraz studiuje rosyjski i dodatkowo kontynuuje angielski a po niemiecku ani be, ani me;) wystarczyl rok przerwy. Nawet nasi wykladowcy mowia, ze jesli oni przez jakich czas nie maja kontaktu ze slownictwem z danej dziedzieny-zapominaja. No chyba ze jestes geniuszem-to wszystko wyjasnia 😉
Nie trawie obludy, dwulicowosci i falszu!
Ja jestem z wykształcenia technikiem-ogrodnikiem lecz nie pracuję w swoim zawodzie.
Przepracowałem około dwóch lat biegając ze szpadelkiem i wykopując albo sadząc drzewka lub prowadząc inne prace pielęgnacyjne roślin co mnie w końcu skutecznie zniecheciło do tego zawodu.
Obecnie zajmuje się rejestracją i nagłaśnianiem posiedzeń Rady Gminy w swojej miejscowości co też nie jest szczytem moich marzeń. Od czasu do czasu gram w zespole na weselach co mnie zaczyna już męczyć. Szczególnie głośna, agresywna muzyka i w ogóle atmosfera przyjęcia weselnego szczególnie nad ranem ( podpici,natarczywi goście żądający różnych piosenek z księżyca i dalszej zabawy mimo zmęczenia zespołu).
Chętnie pograłbym w ludowym zespole piosenki z dawnych lat, które lubię i przy których odpoczywam. 🙂
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
Lily, jakbyś sobie tak pobiegała ze szpadelkiem przez osiem godzin pracy , to nie wiem czy nie odechciało by Ci się takiej pracy. Co prawda nie miałem takiej pracy codziennie ale jak przyjechał klient z zamówieniem np.100 drzewek to trzeba mu było je wykopać w szkółce, zapakować i załadować na samochód. Sam tego nie robiłem tylko z całą ekipą liczącą pięć osób ale mimo to po takiej pracy wracałem padnięty do hotelu robotniczego, bo wtedy pracowałem daleko poza miejscem zamieszkania. 🙁
Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.
Zy wyuczonego zawodu jestem technikiem obrobki skrawaniem(tokarstwo,frezarstwo itd)
wedrujac po swiecie nauczylem sie tez innych zawodow:mechanik, hydraulik,pracownik budowlany,ogrodnik,pracownik lesny i obecnie pracuje jako operator maszyn w fabryce produkujacej czesci do aut.Niestety to nie jest praca,ktora sie lubi,ale z czegos trzeba zyc i jedynie zarabianie srodkow do zycia daje satysfakcje 😉
Niestety praca pochlania duzo cennego czasu,ale moze w przyszlosci uwolnie sie od tej pracy i bede mial wiecej czasu na Yoge i rozwoj duchowy.
[edytowane 24/3/2008 przez ogorek+]
Ogórek+ bardzo Ci tego życzę żebyś uwolnił się od pracy, która zabiera Ci cenny czas i nie daje Ci satysfakcji.
Ja w swoim życiu walczyłem (i nadal walczę) , żeby zamienić słowo MUSZĘ na słowo CHCĘ. 🙂
Witam 🙂
skończyłam liceum informatyczne 😉
studentka archeologii :thumbsup: , (studiowałam też stosunki międzynarodowe-wschodoznastwo- ale to porzuciłam na razie) 😛
na studia zarabiam w firmie ubezpieczeniowej.. 😮
Ludzie nie mają czasu. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja