Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Ekonomiczny aspekt produkcji mięsa  

Strona 2 / 2 Wstecz
  RSS

vegaa
początkujący
27/09/2011 2:22 pm  

[b]annadagmara [/b] - dzięki wielkie, wygooglałam sobie. Interesujące te info o GMO pod artykułem, ale nie są już do końca aktualne, bo przecież w ostatnim czasie prawodawstwo polskie i unijne bardzo się zmieniło, jeśli chodzi o GMO...

OdpowiedzCytat
lililea
bywalec
27/09/2011 2:36 pm  

A mi się wydaje że to 1000 litrów jest potrzebne jest całkiem prawdopodobne. Krowa pije, trzeba jej umyć box, trzeba jej wyhodować pasze. Potem trzeba ją zabić mięso przetworzyć, rzeźnie i przetwórnie też potrzebują wody.

Sprawdźcie ile wy zużywacie w domu wody. To co pijemy to mały ułamek.

A artykuł jest po prostu śmieszne. Wegetarianie nie żywią się tofu. Ja przez wakacje zjadłam jedną paczkę, bo potrzebowałam coś na grilla.

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
27/09/2011 2:42 pm  

Ja myślę, że artykuł to takie samousprawiedliwienie. Ludzie chcą jakoś SOBIE wytłumaczyć, że nie da się nic zrobić. Sumienie gryzie, ale skoro rezygnacja z mięsa niczego nie zmienia, to można dalej żyć, jak się żyło.
Artykuł nie jest nieprawdziwy, ale nieco pokrętny.

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
pietras
forumowicz
13/12/2012 2:02 pm  

Wszystko mówi samo za siebie.

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 2 Wstecz

Praca