Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Wegetarianie VS. Weganie : kogo więcej??  

Strona 14 / 19 Wstecz Następny
  RSS

verufer
bywalec
20/06/2008 9:43 pm  

Verufer, Ayna by musiała czekać kilka miesięcy zanim Ty byś zjadł ten miód 😀

Ty mnie jeszcze nie znasz... Zjem ten miod w najwyzej miesiac chocby mialy mi wypasc wszystkie zeby 😛 Zreszta sam czytales ze Ayna potrzebuje troche czasu... A przeciez nie mozna jej tak zawiesc, prawda? Pozdrawiam 🙂

Chi vuol veder il ciel, poi morir'

OdpowiedzCytat
StellaArtois
weteran forum
20/06/2008 10:15 pm  

a ja mam uczulenie na miód i na mleko zresztą też 🙁

OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
20/06/2008 11:45 pm  

Teraz to nawet nie pójdę tam po chleb bo będę się wstydził. Ona mnie zapamiętała :hallucine:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ale się uśmiałam czytając ten dialog :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Już nie mogę !
Nie przejmuj się , nie wszystko jeszcze przesądzone , to była chyba taka spontaniczna decyzja , więc dyskretnie możesz się wycofać , mówiąc sprzedawczyni, że Ci zaszkodziła ostatnio chałka i po prostu musiałeś pofolgować emocjom :rotfl: :rotfl: :rotfl:

W końcu te 5 litrów miodu do czegoś zobowiązuje , najgorsze wyjście to marnotrawstwo tak ciężkiej pracy pszczół.
A tak nawiasem mówiąc to niezły z Ciebie "zapaśnik".............5-litrów ! :rotfl: :rotfl:

Ja mam niewiele , 1 słoik ale na bierząco uzupełniam. Ostatnio gustuję w spadziowym , ze spadzi iglastej..........pyszniótki do porannej owsianki. 🙂

OdpowiedzCytat
rubia
forumowy expert
21/06/2008 12:45 am  

Też bym chciała już być wegan, ale ciągle jeszcze jakiś serek się trafi (raz na tydzień lub rzadziej, ale jednak 🙁 ). To jedyna moja niewegańska slabość. Trzymam za Was kciuki, chłopaki 🙂 (To może ja zaczekam na Aynę, aż ona miodek znielubi?)

OdpowiedzCytat
NatusiaMK
stały bywalec
21/06/2008 1:00 am  

Ja weganka nigdy nie zostanę.Nie moge żyć bez jaj,serów,jogurtów i mleka...
Wegetarianka,jeszcze nie w stu procentach:):)

Grunt to mieć marzenie =)

Pozytywne szkolenie psów,zapraszam =)
natiimar@gmail.com

OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
21/06/2008 1:25 am  

Ja weganka nigdy nie zostanę.Nie moge żyć bez jaj,serów,jogurtów i mleka...

Ja tez tak na początku myślałam , nawet nie wiedziałam ,że istnieje coś takiego jak weganizm.... :rotfl: ...albo witarianizm...i co to właściwie jest... 🙂

OdpowiedzCytat
NatusiaMK
stały bywalec
21/06/2008 1:53 am  

Tylko wiesz,Ayna...ja na przykład do dziś lubię zapach schabowych...podejrzewam,że mogłabym wrócic do miesa...NARAZIE:) dlatego nawet nie bede próbowała zrezygnowac z nabiału...lubie go i tyle..:)

Grunt to mieć marzenie =)

Pozytywne szkolenie psów,zapraszam =)
natiimar@gmail.com

OdpowiedzCytat
Stanisław
weteran forum
21/06/2008 4:19 pm  

Nie przejmuj się , nie wszystko jeszcze przesądzone , to była chyba taka spontaniczna decyzja , więc dyskretnie możesz się wycofać , mówiąc sprzedawczyni, że Ci zaszkodziła ostatnio chałka i po prostu musiałeś pofolgować emocjom :rotfl: :rotfl: :rotfl:

W końcu te 5 litrów miodu do czegoś zobowiązuje , najgorsze wyjście to marnotrawstwo tak ciężkiej pracy pszczół.

To nie jest spontaniczna moja decyzja. Już dawno myślałem o wszelkiej rezygnacji z produktów pochodzenia zwierzęcego tylko brakowało mi motywacji i wsparcia z Waszej strony. Teraz takie mam i nie zamierzam się wycofać. Chyba żeby mój organizm poważnie szwankował z powodu tej diety. Ale myślę, że będzie dobrze bo po sześciu latach wegetarianizmu organizm przestawił się na inne paliwo i jego vegańska modyfikacja będzie znacznie łatwiejsza niż u mięsożercy. 😎
Z miodem mam co zrobić . Na pewno się nie zmarnuje. 🙂

Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.

OdpowiedzCytat
Stanisław
weteran forum
21/06/2008 5:28 pm  

Dziękuję Tobie Loviiso i tym z Was, którzy mnie psychicznie wspierają i wierzą, że wytrwam w swoim postanowieniu. Cieszę się , że mam wśród Was przyjaciół. To dodaje mi skrzydeł. :red:

Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.

OdpowiedzCytat
Kakaowa
forumowicz
23/06/2008 10:03 pm  

wegetarianka

I like fruits!

OdpowiedzCytat
JoJo
 JoJo
świeżaczek
02/07/2008 1:08 am  

Wegetarianka, i tak zostanie.
Kocham nabiał, miód itp. a więc przy wegetarianizmie zostanę.

OdpowiedzCytat
ozzi_93
bywalec
10/07/2008 12:12 am  

A ja wegetarianka od roku, weganka od tygodnia. Jakoś się trzymam i nie zamierzam zacząć jeść mleka itp.
Pozdrowienia dla wszystkich co przechodzą na weganizm.
Ooooleeeeeeeee ooooooleeeeeeee ole ole nie damy się

:hiya:

OdpowiedzCytat
JAGA
 JAGA
forumowy expert
10/07/2008 2:10 am  

A ja wegetarianka od roku, weganka od tygodnia. Jakoś się trzymam i nie zamierzam zacząć jeść mleka itp.

Gratuluje :thumbsup:

OdpowiedzCytat
Stanisław
weteran forum
10/07/2008 3:06 am  

Pozdrowienia dla wszystkich co przechodzą na weganizm.
Ooooleeeeeeeee ooooooleeeeeeee ole ole nie damy się

:hiya:

Dziękuję. To mi się podoba 😀
Ja jestem weganinen (nie mylić z kosmitą!) od 19 czerwca czyli juz 20 dni i jakoś dobrze sobie z tym radzę.
A tak naprawdę dopiero po dłuższym czasie ( tak szacuję około roku) jeśli nasz wegański organizm będzie dobrze funkcjonował bez żadnych dolegliwości i niesprawności oraz będzie pelen energii to możemy się wtedy cieszyć i być z siebie dumni, że podjeliśmy wlaściwą decyzję przechodząc na wyższy poziom . 😎

OdpowiedzCytat
ozzi_93
bywalec
10/07/2008 3:42 am  

Ja jestem weganinem (nie mylić z kosmitą!) od 19 czerwca

A ja weganką tak dokładnie od 22 czerwca. Mnie babcia myli z ,,weteryniorzem"

Co do badań to oby nam po roku wyszły jak najlepsze. Bo mama powie ,,A nie mówiłam" a taki scenariusz raczej mi się nie uśmiecha

Powodzenia Stanisławie
[img] [/img]

OdpowiedzCytat
Strona 14 / 19 Wstecz Następny

Praca