http://portalwiedzy.onet.pl/1,15,8,24740107,68740036,2633178,0,forum.html
oto, jaki temat sporządziłem na forum onetu 🙂
Ogólnie to mam podobne zdanie do mella ,tez myśle że nie warto na siłę przekonywać innych do wege i czasami lepiej sobie odpuścic przykrą dla nas rozmowę z nimi - bo i oni są często dla nas nieprzyjemi ,ale wiesz co...wydaje mi sie ,że stwierdzeniem iz mięsożercy to nie sa dobrzy ludzie i że nie używają rozumu - raczej ich do wegetarianizmu nie przekonasz... Ja osobiście znam wielu ludzi - mięsozerców,którzy są bardzo dobrymi ludźmi...oni po prostu maja inny pogląd na tą sprawę...
Myślę, że nie potrzebnie zakłada sie takie dyskusje bo po pierwsze nikomu nie można mówić, że postępuje żle ponieważ sami nie jesteśmy doskonali. Po drugie obrażając kogoś mówiąc mu, że jest nierozumny jest nie wporządku i tylko zniechęci się go jeszce bardziej do wegetarian .. A po trzecie robimy to wyłącznie dla siebie, braci mniejszych i środowiska a nie po to zeby pokazać każdemu jakim ja jestem wege i jacy Wy mniej rozumni ludzie jesteście bleee..
Nie traktuj tego jako atak, taka jest tylko moja opinia 🙂
warto czasem, przemycić tu i ówdzie coś z tematu wegetarianizmu, fajnie, że zamieściłeś to w miejscu przeznaczonym nie tylko dla wege. Ale zgadzam się, ze mimo dobrych intencji całośc wyszła zbyt agresywnie, dużo napisałes o wadach "mięsożernych", dużo oskarżeń i zarzutów, a właściwie prawie nic o zaletach bycia wege (a przecież jest o czym;)), stąd te negatywne reakcje. Lepiej działac pozytywnie!!!! to przynosi duzo lepsze efekty:)
z dokładnością atomowej sekundy globalnej, wyruszyliśmy ratować świat, podejmując się niewykonalnej sprawy
C_o_D - jaki temat i wypowiedzi autora, takie odpowiedzi. Co się dziwić, że jedno i drugie durne.
"Jastrambij. Que babatum intus cruce, ornatum in campo celestino,et in galea accipitrem defert." - Jan Długosz, kronikarz i sekretarz biskupa krakowskiego Zbigniewa Oleśnickiego
I po co takie nieprzyjemne argumenty? Miesozerca zly i bezrozumny?
Kazdy jest potencjalnym kandydatem na wegetarianina. Szukam tkaich ludzi i mozna powiedziec ze kocham.
Nawet ci nieco zacofani ktorzy twierdzą że 'kły' to najlepsza bron i argument czlowieka miesozercy...^^
Czym się różni mięsożerstwo od padlinożerstwa? Bo zdaje mi się, że ludzie wcale nie są mięsożercami... Tak czy owak ochyda...
Dlaczego mówi się wieprzowina zamiast świnia, wołowina zamiast krowa, drób zamiast kura? Żeby ludzie nie uosobiali mięsa z żywym stworzeniem...
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja