Witam,
po dlugiej nieobecnosci tutaj. Moje zycie uleglo znacznej zmianie. Pisze z Irlandii, opusicialm Polske na jakis czas, ale nie opuscialam Was 🙂
Musze Wam powiedziec, ze po przyjezdzie tutaj zostalam mile zaskoczona. Na kazdych produktach zywnosciowych, w ktorych nie ma nic pochodzenia zwierzecego napisane jest"suitable for vegetarian" i jest znaczek wege. Wyobraziecie sobie jak to ulatwia zycie, nie tzreba czytac skladu, a tylko spojrzec czy jest znaczek. Nawet na pojemniczku z pieprzem, jest takowy.
Mysle, ze tak mogloby byc w Polsce.
Pozdrawiam serdecznie z Irlandii
I believe in angels
I tak nie jest zle 😛 Ale po 6 latach wege wchodząc do sklepu już wiesz co możesz wziąc z pólki i włożyć do koszyka bez sprawdzania składu.. Znasz już te produkty.. Nie mówie tu o jakis strogonowach czy sosach w słoiku bo takie rzeczy to można zrobić samemu 🙂 Mamy też przeciesz sklepy ze zdrową żywnością gdzie raczej też nie musimy sprawdzać składu ale za to napewno musimy sprawdzić stan portwela 😀
hej mokuso:D!!Tezbyłam w Irlandii i też jestem pozytywnie tym zaskoczona, ale skoro tam jesteś to pewnie zauważyłaś, że Irlandczycy mają straszne upodobanie do fast fodów..:D i jakos niespecjlanie są ruchliw..:P...Ale nie bedę tu uogólniać..:D.Mówię co widziałam..:P...Pozdrawiam..P{S.Słyszałam, ze ostatnio zimniej w Irlandi niz u nas..:P.
Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..
Hej, mokuso,
akurat szukałem w necie info o vege w Irlandii i z polskich stron Twój post znalazł się na pierwszym miejscu i akurat napisany przed chwilą.
Wybieram się wkrótce z rodziną do Irlandii i Twoja wiadomość bardzo mnie ucieszyła. Ciekaw jestem, jak wygląda jedzenie w restauracjach, czy barach, pewnie zależy to od miasta, ja akurat będę w Dundalk. Będę wdzięczny za informację, pozdrawiam.
Hej, mokuso,
akurat szukałem w necie info o vege w Irlandii i z polskich stron Twój post znalazł się na pierwszym miejscu i akurat napisany przed chwilą.
Wybieram się wkrótce z rodziną do Irlandii i Twoja wiadomość bardzo mnie ucieszyła. Ciekaw jestem, jak wygląda jedzenie w restauracjach, czy barach, pewnie zależy to od miasta, ja akurat będę w Dundalk. Będę wdzięczny za informację, pozdrawiam.
Ja mieszlam w Dublinie. Do restauracji nie chodze, fastfoodow nie jadam, wiectakich rzeczy nie wiem. Wiem natomiast ze jest tutaj duzy wybor rzeczy dla wege, ktorych w polsce nie ma. Sobotnie zakupy sa wiec dla mnie sama przyjemnoscia 🙂
Pozdrawiam i zycze powoidzenia w Irlandii.
I believe in angels
Ja wiem tyle, ze jesli chodiz o jedzenie to w fast foodach jakos tak zauważyłam większy syf..:P..Ale kto normalny jada w fast fodach..:).Reastauracje są w porządku, aczkolwiek...ja uważam, ze Irlandczycy to straszni bałaganiarze..:P..Wiec jakos czystościa nie zachwycaja ich lokale..:P..Ale nie jest też jakis bajzel..:p.Zresztą co najczęściej tam spotkasz, to raczej typowe irlandzkie puby..:P..I niezlicozne ilości pysznych słodyczy..:P...(wege oczywiscie:)
Pozdrawiam:D!
Życie nie jest ani lepsze ani gorsze od naszych marzeń...Jest po prostu inne..
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja