Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Co myslisz o piciu mleka ?  

Strona 17 / 30 Wstecz Następny
  RSS

Fatty
weteran forum
17/12/2010 6:26 pm  

Tak, podzielmy się - Sobota będzie żałować MuayThai, a ja jego otoczenia które wczoraj miało ciężkie chwile 😉

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
Woyteee
początkujący
06/01/2011 10:34 pm  

Pije zwykłe i sojowe za 10 zł, u mnie na półce leży książk o szkodliwości mleka, ale raczej nie bede czytał, lubie paprykarz i ryby, krewetki też, do wietnamskiej na te krewetki chodze, myśle że tak zawsze będę się odżywiał, to mi pozwoli podróżować na rowerze bo lubie, no a jak bym nie jadł tej rybizny, to nie wiem jak to by było.Chociaż raz w ekoświecie, było coś w weganinie podróżnik rowerowym.Znam paru ludzi co żywią się rybami, nawet taki jeden żużlowiec.

Pan Jezus jadł to czego mam nie jeść

Jeśli jem to pstrąga, lub konserw rybną

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
07/01/2011 1:40 am  

argumenty z Jezusem zawsze mnie bawią... 😉 za offuję, ale pamiętam jak katechetka wmawiała nam, że nie wolno się skarżyć na ból trzeba być wytrzymałym, bo pan Jezus na krzyżu cierpiał bardziej... jednak gdy wyrywano mi zęba trzonowego bez znieczulenia ów cierpiący Jezus szybko mi ze łba wywietrzał i pielęgniarki + dentystka oraz moja mama miały rodeo... 😛

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
07/01/2011 10:50 am  

(...) myśle że tak zawsze będę się odżywiał, to mi pozwoli podróżować na rowerze bo lubie, no a jak bym nie jadł tej rybizny, to nie wiem jak to by było.Chociaż raz w ekoświecie, było coś w weganinie podróżnik rowerowym.Znam paru ludzi co żywią się rybami, nawet taki jeden żużlowiec.
Jeśli jem to pstrąga, lub konserw rybną

hehe, no tak, ryby pomagaja w jezdzeniu rowerem :rotfl:
ja nie zjadlem zadnej od 6-7 lat, a w ostatnim sezonie 10 tys km wyszlo 😛 wiec bez ryb tez da sie jezdzic. na wiecej czasu nie ma, niestety 😡

no, jesli wszystko robisz tak jak Jezus to mysle, ze mozna ci wybaczyc bycie nie-wege 🙂

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Woyteee
początkujący
07/01/2011 2:13 pm  

Przejąłem się wczoraj wieczorem że może coś źle napisałem, a dziś wchodze na forum , a tu spox sympatyczni ludzie

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
21/01/2011 12:43 pm  

http://www.portalspozywczy.pl/mleko/teksty/,44340.html

no nie wierze...

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
21/01/2011 12:54 pm  

To lepsze: [url] http://www.kuchnia-kuchnia.pl/pl15/teksty1034/czy_pijac_mleko_bedziesz_wielki [/url]

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
31/01/2011 3:50 pm  

gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości w kwestii związku przemysłu mlecznego z mięsnym:

http://www.portalspozywczy.pl/mleko/teksty/,44787.html

OdpowiedzCytat
sokół
bywalec
31/01/2011 5:57 pm  

ja piję mleko ( płatki ) i jadam jogurty , ale zawsze sprawdzam skład, unikam tych z podpuszczką ,

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
31/01/2011 6:18 pm  

W jogurtach podpuszczki jeszcze nie spotkałam, ale nawet gdyby była cielęca, to i tak nie ma wielkiego znaczenia, bo jeśli krowa ma mieć mleko, to cielęta i tak będą ginąć.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Blueberry
bywalec
31/01/2011 6:36 pm  

Ja w jogurtach też podpuszczki nie uświadczyłam, natomiast w twarożkach homogenizowanych już tak. Może to o nie chodziło przedmówcy?

Trawożerca

OdpowiedzCytat
waris
bywalec
31/01/2011 7:52 pm  

mleka nigdy nie lubiłam jak musiałam wypić to przytykałam nos:)ale nigdy nie gardziłam produktami wytworzonymi z niego:(teraz bardzo ograniczam te produkty jogurty praktycznie wyeliminowałam,jedyny to naturalny do sosu do sałatki,no ale zostaje mnóstwo innych produktów z mleka:(które raz na jakiś czas jadam chodź mam straszne wyrzuty sumienia i czuję się trochę hipokrytką:(ktoś te krówki później jednak zabija i zjada jak już na maksa zostaną wyeksploatowane :(więc i tak przyczyniam się do ich cierpienia........

OdpowiedzCytat
omry
 omry
świeżaczek
02/03/2011 11:21 pm  

Ja nie jem mięsa i ryb dopiero jakieś dwa tygodnie, więc dopiero zaczęłam.
Chciałabym kiedyś być weganką, ale będzie mi bardzo ciężko zrezygnować z mleka, gdyż bardzo je lubię. Tak samo z jogurtów, serów białych i żółtych.. Nie wiem, czy bym potrafiła. Na dzień dzisiejszy na pewno nie, ale całe życie przede mną i czas pokaże 🙂

OdpowiedzCytat
bułek
forumowy expert
02/03/2011 11:40 pm  

Omry, może przyjść z czasem, albo i nie. Mi odstawienie mleka i produktów mlecznych zajęło ponad rok-dwa lata.

Znam jednak wegetarian, którzy spożywają je nadal mając na karku kilku-kilkunastu letnią "karierę", więc jest różnie. Zależy to przede wszystkim od chęci, ale też od środowiska (np. rodziny). Jeśli uważasz, że to Ci wystarczy to dobrze, bo ważne żebyś robiła od serca, bo będzie trwałe, niż kierując się modą lub wymuszaniem zachowania, co może trwać krótko.

Smakowite przepisy wegańskie

OdpowiedzCytat
sokół
bywalec
05/03/2011 2:18 pm  

ja pijam mleko z płatkami , a ostatnio przyjmuje grzyba z Tybetu i jego stosuje się z mlekiem. Jogurty też lubie ale zawszę patrze na skład bo niektóre sa z żelatyna wieprzową, sera żółtego unikam -podpuszczka

OdpowiedzCytat
Strona 17 / 30 Wstecz Następny

Praca