Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Semiwegetarianizm  

Strona 6 / 11 Wstecz Następny
  RSS

StellaArtois
weteran forum
03/08/2008 1:15 am  

powinny byc w twojej głowie...
z mojej strony to już koniec dyskusji 😎

[edytowane 2/8/2008 od fasolencja]

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
03/08/2008 1:16 am  

W ramach odpowiedzi podpisuję się wszystkimi kończynami pod postem Włochatej.

i jak się krowa przestanie nadawac do dawania mleka to moga pozostawic ją przy życiu.

Mogą, ale nie robią tego, bo po co? Po co ktoś miałby utrzymywać krowę, która nie przynosi żadnego zysku? Opłacalna jest wtedy tylko przeprowadzka do rzeźni.

Nie chodziło mi o wywołanie kłótni i bynajmniej żadnej kłótni tu nie ma. Dlaczego za każdym razem, kiedy rozkręca się porządna dyskusja, musi być ona nazwana kłótnią? Czy to jest jakieś tabu? Przecież nikt nikogo nie krytykuje, jest zachowana kultura. Nikt nie próbuje udowodnić wyższości kogokolwiek nad kimkolwiek. Tu chodzi o uświadomienie niektórych osób - w tym wypadku slima - w pewnych kwestiach i wyprowadzenie ich z błędu, niewiedzy, czy nawet zaślepienia.

Ja chece aby doili mleko i to wszystko, i nie che słysze ani widziec, o odbieraniu życia, niech mordercy znikną z tej ziemi!

Rozumiecie, o co mi chodzi?

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
03/08/2008 2:49 am  

Powiem szczerze mam wrazenie, ze jest to jedna z najgorszych dyskusji...

Oczywiście to nie jest kłótnia raczej mocniejsze dyskusje. Nie jest ona czymś złym . Prowadzona w kulturalny sposób , nie obrażająca się nawzajem może przynieść korzyści.

Co do bałaganu - fakt , Slim zostałeś poproszony o pousuwanie niepotrzebnych postów. !

Temat założony przez Fenelcię dotyczy naszego spojrzenia na semiwegetarianizm. W końcówce dyskusja zaczęła dotyczyć spożywania mleka. I tutaj przy okazji, moim zdaniem bardzo dobrze Slim został uświadomiony w kwestii pozyskiwania mleka. Niech sobie spożywa to mleko ale niech wie jak wygląda cały aspekt produkcji krów mlecznych.
Może ktoś jeszcze inaczej spojrzy na produkcję mleka.......
Dlatego popieram wypowiedzi xxl i Włochatej 21.

[edytowane 12/11/2009 przez Admin]

OdpowiedzCytat
Admin
stały bywalec
03/08/2008 3:05 am  

Ja tylko w kwestii technicznej, choć fakt - dzięki pewnym osobom dyskusja przybrała mało merytoryczny kształt, nad czym ubolewam.

[b]SLIM38[/b], niewiele zrozumiałeś z mojej prośby. A wydawała się ona brzmieć jasno...
Nie chce jednak tracić wiary w ludzką nację, także poproszę raz jeszcze - NIE PISZ jednego posta pod drugim. Odpowiadasz różnym dyskutantom i każdemu poświęcasz osobny post, po co? Swoją wypowiedź możesz napisać w JEDNYM poście, zamiast wysyłać kolejny co parę minut. Czy wyrażam się teraz zrozumiale? Jaśniej nie umiem ;>
Prosiłem Cię o połączenie poprzednich wypowiedzi w jedną długą. Jeżeli to zadanie ponad Twoje siły, to sam to zrobię, a Ty się przyjrzyj i zastosuj na przyszłość.

ps. aha, jeszcze jedna uwaga: jesli piszesz w odpowiedzi na post poprzedzający Twój, to nie ma potrzeby cytowania go, bo wiadomo, że odnosisz się do piszącego tuż powyzej.

Wege Studio

OdpowiedzCytat
SLIM38
początkujący
03/08/2008 3:22 am  

Ja tylko w kwestii technicznej, choć fakt - dzięki pewnym osobom dyskusja przybrała mało merytoryczny kształt, nad czym ubolewam.

[b]SLIM38[/b], niewiele zrozumiałeś z mojej prośby. A wydawała się ona brzmieć jasno...
Nie chce jednak tracić wiary w ludzką nację, także poproszę raz jeszcze - NIE PISZ jednego posta pod drugim. Odpowiadasz różnym dyskutantom i każdemu poświęcasz osobny post, po co? Swoją wypowiedź możesz napisać w JEDNYM poście, zamiast wysyłać kolejny co parę minut. Czy wyrażam się teraz zrozumiale? Jaśniej nie umiem ;>
Prosiłem Cię o połączenie poprzednich wypowiedzi w jedną długą. Jeżeli to zadanie ponad Twoje siły, to sam to zrobię, a Ty się przyjrzyj i zastosuj na przyszłość.

ps. aha, jeszcze jedna uwaga: jesli piszesz w odpowiedzi na post poprzedzający Twój, to nie ma potrzeby cytowania go, bo wiadomo, że odnosisz się do piszącego tuż powyzej.

Już pousuwałem nie potrzebne!
Z moimi postami jest porządek, także jeśli chodzi o stylistyke.
Proszę mnie poinformowac jesli coś jeszcze takiego pozostało co mozna nawac bałaganem! 😉
Pozdrawiam

[edytowane 2/8/2008 przez SLIM38]

OdpowiedzCytat
Admin
stały bywalec
03/08/2008 3:54 am  

Po co mnie cytujesz powyżej? No nic, nie ważne, widać nie dociera.

Już pousuwałem nie potrzebne!

Widzisz, pousuwałeś, a ja prosiłem o POŁĄCZENIE postów, żeby było przejrzyście. Ty po prostu usunąłeś i jaki mamy efekt? Nie ma Twoich wypowiedzi, które wywołały burzę u dyskutantów, pozostawały natomiast odpowiedzi tych osób. Efekt więc taki, że czytający forum w przyszłości nie będą kompletnie wiedzieli o co biega w tym temacie i do czego odnoszą sie wypowiedzi osób, które z Tobą rozmawiały. Gratulacje. Dla mnie to nieodpowiedzialne działanie. Nie wiem, czy celowe, czy też faktem jest (co mi się wcześniej w głowie nie mieściło), że po prostu nie umiesz czytać ze zrozumieniem co się do Ciebie pisze.
Wiedz jednak, że gdybys postanowił w przyszłości uaktywnić się również w innych tematach na forum, to będę się bacznie przyglądał. Nie dopuszczę do uczynienia z nich tego, czego przykład mieliśmy powyżej, że zwyczajnie nie da się ich potem czytać.

Wege Studio

OdpowiedzCytat
SLIM38
początkujący
03/08/2008 5:47 pm  

Co sądzicie o semiwegetarianizmie?

Jestem semiwegetarianką,jem czasem drób i ryby.
Może w przyszłości przejdę na wegetarianizm 😉

Czekam na wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam !

[edytowane 18/2/2008 przez Fenelcia]

UWAGA! SPROSTOWANIE!
Niektóre pytania jak i odpowiedzi mogą być nie zrozumiałe dla was kochani, ponieważ cześć pytań została usunięta!
O co więc chodziło już piszę:
Koleżance odpowiedziałem na pytanie co myślimy o Semiwegetarianizm. W tej odpowiedzi dopisałem między nimi że: sącze zimne mleko i sobie myśle.....itd Inna zaś osoba która jest weganem skrytykowała mnie bo uważa że zwierzęta (krowy) są zabijane i męczone po to abym miał te mleko) ja się z tą osoba jako wegetarianin do końca z jej teorią nie zgadzałem więc przez moje nerwy pomyliłem użytkowników
Admin napisał mi post abym uporządkował to i usunął niepotrzebne moje posty i poprawił błędy ponieważ te odpowiedzi spowodowały bałagan i nie ład.
Uczynił więc tak jednak sam czytając te odpowiedzi nie wiedziałem co do czego i z czym to się je, więc usunąłem większość gdzie nie świadomie spowodowałem następny bałagan ponieważ pozostały odpowiedzi bez pytań!
Jednak pomyślałem że to po prostu tylko kilka odpowiedzi użytkowników na moje posty jeśli chodzi o temat mleka, więc miałem też nadzieje że i inni użytkownicy tego forum którzy mi odpowiedzieli też usuną swoje posty które dotyczyły moich!
Serdecznie jeszcze raz przepraszam!

[edytowane 3/8/2008 przez SLIM38]

OdpowiedzCytat
jazz
 jazz
stały bywalec
03/08/2008 6:07 pm  

to chyba najbardziej pokręcona dyskusja z możliwych, totalny misz masz 😮 i chyba nikt już nie dojdzie o co w tym wszystkim chodziło na początku 😉

gdyby zwierze zabiło z premedytacją, byłby to ludzki odruch.

OdpowiedzCytat
Ayna
 Ayna
forumowy expert
03/08/2008 6:17 pm  

Temat zapowiada się całkiem sensownie. Końcówka się posypała , niestety.
Ale jeśli ktoś nowy zacznie czytać od początku ,jakieś ogólne spojrzenie na ten temat mu się wykreuje. 😉 Przestańmy narzekać..... 🙂

OdpowiedzCytat
Admin
stały bywalec
03/08/2008 6:29 pm  

Końcówka się posypała , niestety.

Cóż, pocieszjące, że przynajmniej nasz Slim38 potrafił przeprosić. Niestety od tego czasu wyprodukował jeszcze kilka zdublowanych tematów, został upomniany o korzystanie z wyszukiwarki forum i jak rozumiem te przeprosiny zwiastują, że również w tym względzie będzie porządek 😉

Prosze w dalszej części tego wątku zabierać już głos TYLKO w temacie.

Wege Studio

OdpowiedzCytat
SLIM38
początkujący
03/08/2008 7:05 pm  

Dziekuje pięknie!
Ale proszę powiedz mi jeszcze jakie posty lub tematy są do usunięcia podaj jak możesz. Podaj jak możesz linki do tych które mam usunąc lub zmienic.
Uwaga cały dzień staram się zrobic z tym porządek lae niestety niektóych tematów lub postów nie potrafie usunąc bo nie da się!

[b] Ty juz nic nie usuwaj. Zdublowane tematy przeniosę do kosza.
Po prostu na przyszłość szukaj w wyszukiwarce zanim założysz nowy temat. Nie pisz tez jednego posta pod drugim, no i czytaj uważnie posty na które odpowiadasz, komu odpowiadasz i w jakim tonie. Wtedy będzie ok.
A teraz dość już tego offtopu, zostawmy ten wątek osobom, które chcą się wypowiedzieć na temat podany w tytule wątku.[/b]
Dziękuje piekne za pomoc! bo sam nie wiem jak to zrobic!

[edytowane 3/8/2008 przez Admin]

OdpowiedzCytat
Patrice
bywalec
03/08/2008 7:27 pm  

Patrice ty tez mogłbys poprawic posty

dosyc juz czepialstwa w tym temacie, ale powiedz co dokladnie [b] mialabym[/b] poprawic w swoich postach...

OdpowiedzCytat
adamrozew
stały bywalec
04/08/2008 2:02 am  

Witaj Patrice
Oberwało Tobie się również, bo panował tu ogólny bałagan, a trochę tez się do niego przyczyniłaś, moim zdaniem. Możesz na przykład połączyć w jeden dwa bezpośrednio po sobie występujące posty:).
Pozdrawiam
Adam

[edytowane 3/8/2008 przez adamrozew]

OdpowiedzCytat
Patrice
bywalec
04/08/2008 2:08 am  

Witaj Patrice
Oberwało Tobie się również, bo panował tu ogólny bałagan, a trochę tez się do niego przyczyniłaś, moim zdaniem. Możesz na przykład połączyć w jeden dwa bezpośrednio po sobie występujące posty:).
Pozdrawiam
Adam

[edytowane 3/8/2008 przez adamrozew]

Witaj Adamrozew!
Nie wiem czy widziałes ale Slim38 pokasował posty na ktore ja odpowiadałam, a wiec w tym momencie wyglada tak jakbym odpowiadała sama sobie, co by swiadczyło o daleko posunietej schizofrenii 😉 stad tez zapewne Twoje oburzenie 🙂
Rowniez Pozdrawiam
Patrycja

OdpowiedzCytat
SLIM38
początkujący
04/08/2008 2:12 am  

Ale zaświadczam że jestes zdrowa! 😉

[edytowane 3/8/2008 przez xxl]

OdpowiedzCytat
Strona 6 / 11 Wstecz Następny

Praca