Ja miałam prawie 18 lat, to bylo 5 lat temu.
Na wegetarianizm próbowałam przejść parę razy, ale bez skutku, aż pewnego dnia wróciłam po weekendowej imprezie wykończona i strasznie głodna. Zobaczyłam na talerzu kurczaka. Powiedzialam do niego: jestes moim ostatnim kawałkiem mięsa 😀 I tak zostało :D:D
A rok (ponad) temu przeszłam na weganizm. Nad przejściem na weganizm myślałam rok czasu. Myślałam i zbierałam informacje. Aż pewnej niedzieli wstałam rano i powiedziałam sobie, że od dzisiaj nie jem nabiału 😀 I tez tak zostało.
2 ważne dla mnie daty:
01.06.2003 - przejście na wegetarianizm
29.07.2007 - przejście na weganizm 😀
Przy weganiźmie miałam tylko miesięczny zastój, byłam organiczną wegetarianką. I w sumie mniej niż miesiąc, bo nabiał mi od razu strasznie zaszkodził i już wiedziała, ż eprzejście na weganizm było świetną ideą :D:D
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Cześć.
Miałam 22. A było to dwa miesiace temu. 🙂
Po raz pierwszy mieso przestałam jeść w wieku lat 16, co bardzo nie podobało się moim rodzicom. Wytrzymałam pół roku, aż w końcu miałam dość ciągłych kłótni. Temat wrócił, kiedy wyprowadziłam się z domu (w wieku 20 lat) od tej pory praktycznie nie jem mięsa, ale zdarzało mi się pochłaniać np. pastę z tuńczyka.
Od dwóch miesięcy jestem zdeklarowaną wegetarianką. I tak już zostanie.
A tak poza tym to mój pierwszy post, zatem witam wszystkich serdecznie. Będę tu zaglądać.
Miło ,że do nas dołączasz ja jestem wege prawie 3 miesiące.
Żyj pełnią życia; inaczej popełniasz błąd. Nie jest szczególnie ważne, czym się zajmujesz, jeśli tylko masz życie w swoich rękach. Bo jeżeli nie miałeś życia, to co miałeś? - Co się raz straci, już jest stracone, nie zapominaj o tym.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja