Nie... jeśli ktoś uwielbia mięso a nie chce krzywdzić zwierząt to dla niego będzie świetna alternatywa. Wiadomo, że raczej już nie dla obecnych wegetarian.
Jak dla mnie to bardziej prawdopodobne jest że ludzie zaczną jeść takie wyhodowane w laboratorium mięso niż zrezygnują z niego całkowicie. Bo nie łudźmy się... Nigdy nie dojdzie do sytuacji gdy wszyscy ludzie na ziemi będą wege. Wszystko idzie w zupełnie innym kierunku. Ilość zjadanego mięsa wzrasta drastycznie, wzrasta też ilość "używanych" gatunków. Jeszcze do niedawna daniel, struś, jeleń nie były zwierzętami hodowlanymi... :/
edit: dziwnie się czyta swoje stare posty 😛
[edytowane 20/12/2010 przez Bellis_perennis]
Szczerze mówiąc, to nie wiem, co o tym sądzić...
Z jednej strony wydaje się być ok, ale z drugiej brzmi to trochę... dziwnie, obco...
Ale jeśli miałoby to zmniejszyć cierpienie zwierząt, to nie mam nic przeciwko temu. 🙂
„Te no naka ni wa ai subeki hito sae mo, Hanabanashiku chitte. Te no naki ni wa ikita imi kizande mo, Munashiki hana to shiru...”
A co sądzicie o tym: http://www.foxnews.com/scitech/2011/06/17/japanese-scientists-create-meat-from-poop/
:rotfl:
http://www.explosm.net/comics/random/
"Mięso z probówki? Do skosztowania jeszcze w tym roku"
http://www.ppa.pl/forum/hyde-park/24580/mieso-z-probowki-do-skosztowania-jeszcze-w-tym-roku#m320437
[edytowane 26/2/2012 przez SKOLMAN_MWS]
http://www.youtube.com/user/skolman78 http://www.youtube.com/user/skolmanXL http://www.stagevu.com/user/skolman_mws
Obrzydliwe! I tak bym nie zjadła :casstet: Ludzie nawet nie wiedzą jaki smaczny jest wegeburger z plackiem ziemniaczanym zamiast kotleta, w którym tak naprawdę zmielone jest wszystko:/ Moja siostra kiedyś spróbowała ode mnie i choć nie jest wege, to teraz woli wegeburgery, jeśli już w ogóle jemy jakieś fast-foody.
"Kurczak z SOI"
http://vitalmania.pl/forum/topics/kurczak-z-soi
http://www.youtube.com/user/skolman78 http://www.youtube.com/user/skolmanXL http://www.stagevu.com/user/skolman_mws
[url] http://www.portalspozywczy.pl/mieso/teksty/,66343.html[/url]
W Holandii powstanie pierwszy sztuczny hamburger. Ma on być owocem współpracy naukowca i anonimowego sponsora - podaje Puls Biznesu.
Na pomysł stworzenia hamburgera w laboratorium wpadł holenderski naukowiec dr Mark Post. Hamburger z próbówki miałby być wyprodukowany na bazie komórek macierzystych krowy. Pomysł wzbudza duże kontrowersje zarówno wśród przedstawicieli branży mięsnej jak i naukowców.W rozmowie z Pulsem Biznesu prof. nadzw. dr hab. Agnieszka Wierzbicka ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego powiedziała, że trudno jej uwierzyć w to, że holenderscy naukowcy zaprezentują w październiku hamburgera wyprodukowanego w laboratorium. Wątpi też czy produkt taki będzie posiadał wartości odżywcze tradycyjnego mięsa.
Należy pamiętać, że smak i struktura mięsa zależy nie tylko od jego składu, ale również od warunków, w jakich żyje zwierze a także jego wieku - czytamy w Pulsie Biznesu.
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
Podoba mi się pomysł, bo sama marzyłam żeby coś takiego stworzyć 😎 Co do smaku i struktury, sądze, że to nie problem je jakoś dosmaczyć w labie i upodobnic do prawdziwego, skioro z soją można (TVP) to co dopiero z tkanką mieśniową. Mało tego, pewnie potem pojawi się mięso o smaku jakim sobie kto zażyczy :rotfl:
[edytowane 14/4/2012 przez mk]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja