A nic nie oznacza (jeśli chodzi o samego psa - także nic mu nie było, po prostu tak "uchwycony" został;p). Oczywiście mogę zmienić, jeśli Ci tak to przeszkadza.
20 years from now you'll be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.
Tu chodzi o stosunek do odmienności. Byłam świadkiem bardzo nieprzyjemnej rozmowy, w której uczestniczył mięsożerca i wegetarianka.Kobieta dosłownie zbluzgała faceta za to, ze je mięso (a dokładnie zwłoki), nazwała ograniczonym w myśleniu człowiekiem. A on się tylko przyznał, że je. Nic zupełnie nie miał do osób na diecie warzywnej. Także nietolerancja dotyczy wszystkich. Wszystko zależy od tego z jakiej większości składa się towarzystwo.
Hmmm, u mnie w rodzinie na poczatku byly teksty ze umre mlodo i moje dzieci beda niedorozwiniete. Dwie osoby ktore mialy najwiecej do powiedzenia pala od 20 lat, jak im powiedzialam ze palenie jest na pewno bardziej szkodliwe niz wegetarianizm odpowiedzieli ze duzo ludzi pali i zyje, a wegetarian to oni nie znaja czyli ze umieraja mlodo. Poza tym zawsze sie trafi ktos madry z tekstem bog dal nam zwierzeta zebysmy je jedli albo ze bez miesa nikt nie da rady zyc. O dziwo odkad wyjechalam z Polski zadnego glupiego tekstu nie slyszalam 🙂
Dzisiaj stoczylam wygrana walke. Corka- wegetarianka wygrala:P po raz kolejny mam lepsze wyniki od mojej miesnej mamy;) Kazde wyniki. I dzisiaj nie dalam sie zbyc tym, ze onja jest starsza itp itd. Powiedziialam jej, ze wygralam i mimo, ze nie przyznala mi racji, wie ze tak jest:) Ba, powiedziala nawet, ze latem bedzie jesc mniej miesa... Dobre i to;)
Usmiechaj sie, kiedy tylko mozesz. To najlepsze lekarstwo na wszystko:)
Ostatni tydzien sprawil, ze chba stracilam wiare w tolerancje... Jezdze rowerem do szkoly i zostawiam go w "parkingu rowerowym". Przychodze w piatek po rower, a tam... Hamulce rozkrecone, wyrwane przerzutki a na rowerze karteczka z napisem "WEGETARIANIE CHODZA PIESZO".
Po czym dzis pewiem chlopak chce pokazac mi "fajne zdjecie". I co widze? Zdjecie zdechlego, wypatroszonego ptaka na moim rowerze... Straszne. Kiedy przyszlam po rower, ptak lezal obok... Ludzie sa okropni... :((
Tylko ze dziewczyny, niestety rower jest juz naprawiony... A ptaka nie ma;/ Dzis wieczorem juz go nie bylo... Chyba nawet nie chce szwedac sie po policji i sadach... Poza tym i tak w szkole "jestem naznaczona" wegetarianizmem;/
Wiedza ci, ktorzy kiedykolwiek szli ze mna cos zjesc, czyli pol szkoly;) Nie mam pojecia kto to... Ale sie nieprzyjemnie robi... Niby na korytarzu nie slysze zadnych komentarzy, a tu takie niespodzianki... Tragedia, ludzie sa tragiczni, skoro nie potrafia tego zaakceptowac...
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja