Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Czy Chrystus był wegetarianinem?  

Strona 6 / 10 Wstecz Następny
  RSS

Deleted
forumowy expert
27/05/2008 12:41 am  

Jezus brał pieniadze za głoszenie swej nauki?! Doprawdy trzeba by miec wypaczony swiatopoglad by w cos takiego wierzyc?

Zupełnie nie o to mi chodziło 😮

Nie na darmo wszyscy wg niego to sekty ale on juz nie.

Oni wszyscy to jedna wielka sekta, gadają o Bogu, a zależy im na władzy i pieniądzach.

=

OdpowiedzCytat
Heretyca
początkujący
27/05/2008 12:49 am  

Jezus brał pieniadze za głoszenie swej nauki?! Doprawdy trzeba by miec wypaczony swiatopoglad by w cos takiego wierzyc?

Wybacz mi, droga Marzenusiu (jak mniemam starsza ode mnie, postaram się więc zwracać do Ciebie w sposób kulturalny, oczywiście o ile osoba zaliczająca się do kręgu młodzieży może być kulturalną...), jednak sądzę iż Ensiferowi chodziło o rozgłaszanie i z biegiem lat wypaczanie "legendy" Żyda imieniem Jezus. Zupełnie jak... jak choćby postaci Świętego Mikołaja.

[edytowane 26/5/2008 od Heretyca]

OdpowiedzCytat
Marzenusia
bywalec
27/05/2008 1:05 am  

a mnie sie wydaje że w obecnych czasach mało który dom przekazuje nauki i zasady przekazywane w Biblii swemu potomstwu, i stąd ten absurd ze kolejne pokolenia wymyslaja niestworzone historie.
Dla nich swiatem teraz sa durnowate gru komputerowe, ktore ucza tylko przemocy.

Jeszcze przed wojna swiatową kazdy mloy czlowiek mial jasny poglad jak ma zyc, wg jakich zasad i co ma robic by byc lepszym.
Teraz to nie ma mowy o czyms takim, bo dla niego nie ma juz auterytetow, nieraz powoluje sie na naukowcow co teraz pelnia funcje boga cywilizacji zachodniej. Ale byc naukowcem a uczonym to roznica. Pitagoras, Sokrates, Kopernik itd to uczeni co cos odkryli, wynalezli, wniesli do swiata, zawsze powolujac sie na boskie prawa. Natomiast naukowcy to pasozyty co tylko zeruja na odkryciach uczonych i nic soba nie reprezentuja, malo tego wmawiaja herezje ze np. doswiedczenia nazwierzetach sa niezbedne, ze prawidlowa dieta zbilansowana to jak jest bialko zwierzece itd.

Ludzie i zwierzęta mają duszę

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
27/05/2008 1:06 am  

czy legenda mogłaby przetwac tyle wiekow i w tylu narodach?

Od razu przyszedł mi do głowy Lech, Czech i Rus 😉

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Deleted
forumowy expert
27/05/2008 1:18 am  

a mnie sie wydaje że w obecnych czasach mało który dom przekazuje nauki i zasady

Nie zgodze się z tym, w wielu domach są przekazywane odpowiednie zasady, są wzorce i przykłady...

ktore ucza tylko przemocy

Ach, ten przeokrutny Tetris i Saper, że nie wspomnę o Pasjansie! Wiele mówi się o przemocy w grach, ale nie uczą one TYLKO tego i o tym trzeba pamiętać. W końcu od czego są programy edukacyjne?

Jeszcze przed wojna swiatową kazdy mloy czlowiek mial jasny poglad jak ma zyc, wg jakich zasad i co ma robic by byc lepszym.

Nie pamiętam tych czasów, nie wypowiem się. Ale wtedy też to było.

natomiast naukowcy to pasozyty co tylko zeruja na odkryciach uczonych i nic soba nie reprezentuja

To kto jest uczonym, a kto naukowcem? Nie można mówić o naukowcach w ten sposób... nie są bez winy, ale nie zwalajmy grzechów kilku na całą grupę.

malo tego wmawiaja herezje ze np. doswiedczenia nazwierzetach sa niezbedne, ze prawidlowa dieta zbilansowana to jak jest bialko zwierzece itd.

Według ciebie są to herezje, to jest kwestia dyskusyjna, nie jest to tak oczywiste jak to, że 2+2 daje 4

=

OdpowiedzCytat
Marzenusia
bywalec
27/05/2008 1:29 am  

obecnie zrodlem wzorcow moralnych jest nawet nie dom (bo mało kto teraz ROZMAWIA w rodzinie), ale TV i szkoła ktora sama wymaga modyfikacji...

Television
To TELE-VISHAM (trucizna)

OdpowiedzCytat
Heretyca
początkujący
27/05/2008 1:32 am  

Ach proszę, po wypowiedzi drogiej Pani Marzenusi nasunęło mi się automatycznie pewne powiedzenie, mianowicie: "Zapomniał wół, jak cielęciem był.". Jednak mniejsza o to, nie mnie oceniać wartości wyniesione z ich własnych domów przez osoby starsze, postanowiłam jednak odpowiedzieć na Twój post, droga Pani.

a mnie sie wydaje że w obecnych czasach mało który dom przekazuje nauki i zasady przekazywane w Biblii swemu potomstwu, i stąd ten absurd ze kolejne pokolenia wymyslaja niestworzone historie. Dla nich swiatem teraz sa durnowate gru komputerowe, ktore ucza tylko przemocy.

Cóż, sprawy związane z religią są osobistym wyborem rodziców, jak i później ich dzieci. Na to niestety nie masz wpływu moja droga. Nie znaczy to jednak iż dzieci nie zaznajomione ze świętymi zasadami Starego, jak i Nowego Testamentu nie będą wiedziały w jaki sposób mają się zachować. Moja droga, nawet ateiści wiedzą iż nie powinno się zabijać, nie potrzebna jest im do tego znajomość Dekalogu.

Nie mnie to oceniać, czasy przedwojenne nie są bowiem znane mi na wskroś, choć jak widzę szanowna Pani ma je w małym paluszku... ach, te doświadczenia życiowe, czyż nie?

(...) odkryciach uczonych i nic soba nie reprezentuja, malo tego wmawiaja herezje ze np. doswiedczenia nazwierzetach sa niezbedne, ze prawidlowa dieta zbilansowana to jak jest bialko zwierzece itd.

Testy na zwierzętach, tak? Powiedz mi więc, czy testy medykamentów i innych przedziwnych środków wykonywane na ludziach w obozach zagłady w czasie drugiej wojny światowej było lepsze niż obecne testy na zwierzętach? Otóż przez kilkanaście lat mojego życia miałam styczność z osobą, której takie właśnie "testy" udało się przeżyć... wybacz, lecz obie oddałybyśmy krocie, by właśnie wtedy biedny, biały szczur otrzymywał zastrzyki i to on zdechł na raka.

OdpowiedzCytat
Deleted
forumowy expert
27/05/2008 1:34 am  

Television
To TELE-VISHAM (trucizna)

Yyy... skąd to masz? 😮
Cóż... firma IBM to szatańska firma - jak za każdą literę nazwy podstawimy 6 wyjdzie 6 6 6

[edytowane 26/5/2008 od Ensifer]

=

OdpowiedzCytat
Marzenusia
bywalec
27/05/2008 1:56 am  

Pokój (humor).
Ludzie krzyczą, "chcę pokoju" (I want peace), lecz nie chca porzucic "I" (ja, ego) ani "want" (pragnień). "I" i "want" zwiazane jest ze swiatem zewnetrznym. Pokoj jest wewnatrz, na zewnatrz są "pieces" (fragmenty).

OdpowiedzCytat
Deleted
forumowy expert
27/05/2008 1:59 am  

Taa... Nie chcą umierać za Gdańsk... a co to ma wspólnego z tematem?

=

OdpowiedzCytat
Marzenusia
bywalec
27/05/2008 2:02 am  

Studiuj (study) by byc gotowym (steady). 😛

OdpowiedzCytat
StellaArtois
weteran forum
27/05/2008 2:07 am  

Natomiast naukowcy to pasozyty co tylko zeruja na odkryciach uczonych i nic soba nie reprezentuja

czy ktoś jeszcze widzi to co ja? 😮

OdpowiedzCytat
Deleted
forumowy expert
27/05/2008 2:07 am  

Si vis pacem, para bellum? 😀 Zaraz zacznie się prawdziwa wojna! 😉

=

OdpowiedzCytat
Natasha
stały bywalec
27/05/2008 11:22 am  

eeeeeee marzeniusia... już nawet jak dla mnie ta rozmowa robi się absurdalna... naprawdę nie rozumiem dlaczego aż tak bardzo chcesz przekonać innych do swoich racji, rozumiem że uważasz jedzenie mięsa za coś złego ale wrzucanie wszystkiego i wszystkich do jednego wora to przesada lekka.....

[edytowane 27/5/2008 od Natasha]

Naszym celem musi być wyzwolenie się... poprzez rozszerzenie kręgu współczucia na wszystkie żywe istoty i na cały cudowny świat natury. Albert Einstein

http://delicious.blog.pl/ - zapraszam na mojego bloga kulinarnego 😀 wiem że trochę mało ale założy

OdpowiedzCytat
Marzenusia
bywalec
27/05/2008 3:50 pm  

22 stycznia

Wielu ludzi zastanawia się, czy Bóg w ogóle istnieje. Niektórzy lecą nawet daleko w kosmos. I co stwierdzają? [i] God is nowhere [/i]. Nawet nie umieją pisać. To nie znaczy przecież [i] God is nowhere (Boga nie ma nigdzie)[/i] , lecz [i]God is now here (Bóg jest teraz tutaj)[/i] !
Jest to typowe dla ludzi, którzy koniecznie nie chcą wiedzieć: fałszują rzeczywistość tak długo, aż pasuje do ich teorii.
Po co lecieć w kosmos, aby stwierdzić, że Boga tam nie ma? Lepiej byłoby zostać w domu i chociażby raz [i] świadomie[/i] popatrzeć przez okno!
Sądzisz, że lot ptaka nie jest cudem? Albo rośnięcie drzewa?
Weź na przykład mały żołądź. Jakie potężne drzewo może z niego powstać!
Ogromny dąb jest już zawarty w żołędzi jako Moja wola.
"Świat ma być cudem? Jak to?" - pyta pełen wątpliwości niedowiarek.
Zadam odwrotne pytanie: jak to robisz, że nie możesz zobaczyć cudów? Jak możesz wsiadać do statku kosmicznego, nie pytając się, czy moją wolą jest, abyś wrócił na Ziemię?
Tu objawia się kolejny cud: mimo że nie zadajesz sobie w ogóle takich pytań, możesz jednak odnosić tak długo sukcesy!
Wiesz, dlaczego jest to możliwe?
Ponieważ w poprzednim życiu prezentowałeś zupełnie przeciwną postawę. Bóg był wówczas twoim życiem, Bóg był twoim celem.
Ze względu na tę łączność ze mną w poprzednim życiu, możesz dzisiaj z mniejszym lub większym sukcesem żyć w ateizmie.
Jest to cud, w który już dzisiaj nie wierzysz: zapomniałeś bowiem swoje poprzednie żywoty, zapomniałeś Boga.
Bóg ciebie nie zapomina. Nigdy.
Jeśli to zrozumiesz, pojmiesz również, jak ogromny dąb pasuje do małej żołędzi.

OdpowiedzCytat
Strona 6 / 10 Wstecz Następny

Praca