Witam
Poszukuję chętnych do wzięcia udziału w badaniach psychologicznych. Dotyczą one związku między cechami osobowości a wybranym sposobem odżywiania się. Szczególnie poszukiwani są wegetarianie i weganie.
Na razie nie mogę zdradzić szczegółów przedsięwzięcia, gdyż informacje te mogłyby sugerować wybór odpowiedzi w kwestionariuszach. Jednak po zakończeniu projektu obiecuję wszystko wyjaśnić i napisać o wynikach, bądź umieścić część pracy.
Wyniki z pewnością zainteresują część z Was.
Anonimowa ankieta do pobrania:
[url= http://rapidshare.com/files/388899809/Ankieta.xls.html][i][color=blue]rapidshare.com[/color][/i][/url]
[url= http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=5566521][i][color=blue]webfilehost[/color][/i][/url]
[url= http://ifile.it/9gwt5rj/Ankieta.xls][i][color=blue]ifile[/color][/i][/url]
Plik xls, można otworzyć w programach ms excel/open office.
Wypełnioną wysyłamy na adres: [color=darkblue]cechyosobowosci@gmail.com[/color]
Wszystkim, którzy zechcą pomóc, serdecznie dziękuję 😉
do trzymania tego typu plików polecam dropbox.com
jest katalog publiczny gdzie można udostepniać
W open office są takie kolory:
Najlepiej użyć kolorów domyślnych (tj wogóle nigdy ich nie ustawiać).
Są rózne ankiety online, przy okazji same wszystko podliczają, nie pamiętam jakie ale nawet na tym forum były.
[edytowane 19/5/2010 przez tru]
Osoba, która ma zespół Aspergera, rodzaj lekkiego autyzmu. Jeżeli ankieta ma wykazać, że społeczność wegańska/wegetariańska ma wyższy poziom empatii niż nie wegetariańska reszta, to tutaj nie wyjdzie. Poza tym nie ma opcji, że niejedzenie mięsa to logiczny wybór. 😉
"Truth hurts, remember this: we are pooling our faith."
Pierwszy link już faktycznie nie działa, nie koryguję go, bo z tymi limitami w rapidzie co chwilę można zmieniać, a i tak będzie źle 😉 -po prostu sporo osób ściąga. Pozostałe dwa linki są ok.
Gdyby jednak ktoś miał kłopoty ze ściąganiem, proszę wysłać do mnie maila - odeślę w załącznikach kwestionariusze.
Do każdego pliku doklejam linijkę formuł i mam wyniki, zatem z przeliczaniem nie ma problemu. W Waszych wersjach tego nie ma, ponieważ są to jedynie same surowe wyniki. Statystyki będą jak się uzbiera próba. I dopiero to będzie interpretowane. Naturalnie każdy z Was otrzyma te opracowania.
Masz rację, berry_fields - w Twoim przypadku chyba faktycznie nie ma sensu wypełniać tych kwestionariuszy, ale dziękuje za pomoc 😉 Opracowanie tematu będę prawdopodobnie zamieszczać na forum, ale żeby to nikomu nie uciekło, najbardziej zainteresowanym, to jest tym, którzy to wypełniali, wyślę to również na maila. Zatem, berry_fields, jeśli też zechcesz opracowania dostać mailem, pisz 😉
Ktoś już część tematu odgadł, jednak nie jest to w pełni poprawne. Ale ciepło 🙂
Zdradzę Wam, że ja raczej trzymam kciuki za to, by korelacje były albo małe, albo żadne. W statystyce i psychologii często bywa tak, że zbyt silne korelacje są uznawane za 'podejrzane' 😉
Serdecznie dziękuję tym, którzy zechcieli już te kwestionariusze dla dobra nauki wypełnić 🙂
Sama też jestem niezwykle ciekawa wyników.
Też już wysłałam 🙂 czekam na wyniki choć szczerze mówiąc nie wiem czy jest związek.
Z jednej strony wegetarianie i weganie z założenia są bardziej empatyczni aczkolwiek nie każdy nie je mięsa z powodów ideologicznych no i nie jestem przekonana czy odnosi się to też w relacjach międzyludzkich,
Szczerze mówiąc mam nadzieje 🙂
Victoria
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja