Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Fanatyzm u wegetari...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Fanatyzm u wegetarian

54 Wpisy
24 Użytkownicy
0 Reactions
15.5 K Widoki
 xxl
(@3582)
Noble Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 1730

Biofeedback, dobrze się czujesz? Znowu bredzisz i prosisz się o warna.

OdpowiedzCytat
(@admin)
Honorable Member
Połączone: 22 lata temu
Wpisy: 678

Biofeedback, czasami może lepiej się zamknąć i nie pisać nic, niż produkować takie kwiatki? Ta "wypowiedź" akurat nie dotyka nikogo bezpośrednio, jedyne co, to świadczy źle o samym autorze, ale w innych wątkach zdarzają się słowa rażące chamstwem, skierowane bezpośrednio pod adresem innych forumowiczów.
Ufam, że znasz siebie i zapewne dobrze wiesz, że miewasz momenty nazwijmy to zapomnienia, po których i tak nadchodzi czas refleksji. Po co potem edytować swoje wypowiedzi, tłumaczyć się i przepraszać. Apeluję o rozsądek i kulturę.

Ps. mamy na forum system ostrzeżeń oparty na zasadzie "do 3 razy sztuka". Ufam jednak, że jeden warn wystarczy.

OdpowiedzCytat
(@9407)
Estimable Member
Połączone: 16 lat temu
Wpisy: 107

,Do 3 razy Sztuka? spoko 😉 mam Nadzieję że mnie bardziej polubicie i Sam Siebie polubię się jeszcze bardziej i mocniej 🙂 nie ma co.,

OdpowiedzCytat
(@9642)
Noble Member
Wpisy: 1839

ja to w ogole nie lubie wegetarian 😛
i dlatego okreslam siebie jako "niejedzacego miesa" bo nie chce nalezec do tej grupy.
napisalem "grupy" celowo, nie mam na mysli jednostek, sam mam znajomych wege.

OdpowiedzCytat
 an
(@4310)
Reputable Member
Połączone: 19 lat temu
Wpisy: 360

Pocahontas jestem naprawde zdumiona ze na takie osoby trafilas, w zyciu nie spotkalam sie z podobnym zachowaniem ze strony jakiegokolwiek wege 😮 Moze to wcale nie byli wegetarianie tylko jacys zlosliwi miesozercy na czacie dla wege 😛

Może niektórzy tak, ale wątpię, że wszyscy bo byli ze strony vegie bodajże.

veggie przez jedno g

Mysle, ze wszyscy tam to conajmniej wegetarianie, gorzej z etyká.
Dlatego tez tamto forum raczej pustawe jesli chodzi o wegetarian 😉

[edytowane 10/9/2010 przez an]

OdpowiedzCytat
(@9291)
Active Member
Wpisy: 18

wegetarian, na onecie. i nie mowie ze wszyscy tam byli tacy ale na okolo 10 osobnie liczylam dokladnie) 8 to wlasnie tacy dziecinni fanatycy.

Jak to było na onecie to ja sie nie dziwię.

[edytowane 1/10/2010 przez Songo]

OdpowiedzCytat
 lkco
(@9970)
Active Member
Wpisy: 18

hmm ,że też nie zauważyłem tego topicu wcześniej. Droga założycielko, nie wszyscy wege są tacy choć jest też taka tendencja u niektórych. Szczególnie w tej tendencji widoczny jest tzw. moralizatorski ton i przyjmowanie pozycji nauczyciela do ucznia.

OdpowiedzCytat
(@9642)
Noble Member

[url] http://www.youtube.com/watch?v=NDwZwsmBiYI [/url]

(znalezione na stronie Empatii)

Czy ktoś, tak jak ja, uważa, że jej rodzice/opiekunowie powinni się leczyć? 😡

OdpowiedzCytat
(@6116)
Famed Member
Połączone: 18 lat temu
Wpisy: 3467

Czy ktoś, tak jak ja, uważa, że jej rodzice/opiekunowie powinni się leczyć?

A co jest złego w wychowywaniu świadomego dziecka? 😮

Prowadzę zajęcia z dziećmi i uwierz wolę taką dziewczynkę niż rozpieszczonych smarkaczy myślących, że królikiem można rzucać bo to przecież nieczujący przedmiot. Albo, że kobiety można obrażać bo "nie myślą" i "są głupsze od mężczyzn". To rodzice tych drugich powinni się leczyć!

OdpowiedzCytat
(@9642)
Noble Member

No tak, ale nawciskali jej do głowy takich propagandowych tekstów, brzmi to przerażająco.
Czym innym jest świadomość, a czym innym indoktrynacja.

OdpowiedzCytat
(@6116)
Famed Member

Przesadzasz. Tym bardziej, że sprawa szczytna. Pytanie brzmi czy sama chciała czy ktoś ją musiał długo namawiać ale tego nie wiemy.
Moim zdaniem demonizujesz.

OdpowiedzCytat
(@10329)
Estimable Member
Wpisy: 232

A wracając do tematu powiem, że też kiedyś trafiłam na to forum o którym mowa (vegie?) i dość szybko stamtąd zwiałam bo strasznie mnie irytowała atmosfera tam.

OdpowiedzCytat
(@9907)
Estimable Member
Wpisy: 190

Ogólnie to nawet mądrze gadała, ale jak usłyszałem że 'jak będziesz jadł mięso to dostaniesz raka, ataku serca i cos tam jeszcze' to nie wiedziałem czy mam się śmieć czy może użalać nad głupotą tych co jej takich bzdur nawciskali. Rak od pączka 😀

Z drugiej strony to przynajmniej dziewczynka wie czym jest i skąd pochodzi mięso. Lepsze to niż tzw. wychowanie tradycyjne, które nie przywiązuje żadnej wagi do tego- dziecko ma jeść mięso i bez dyskusji.A że dziewczynce z filmiku rodzice nawciskali do głowy bzdur o raku i ataku serca od jedzenia mięsa to jakby nie patrzeć mniejsze zło.

[edytowane 11/5/2011 od rzymianin]

[edytowane 11/5/2011 od rzymianin]

OdpowiedzCytat
(@6116)
Famed Member

jak będziesz jadł mięso to dostaniesz raka, ataku serca i cos tam jeszcze' to nie wiedziałem czy mam się śmieć czy może użalać nad głupotą tych co jej takich bzdur nawciskali. Rak od pączka

Od jednego pączka może nie ale jedzenie zbyt dużej ilości mięsa i pączków (niech one będą symbolem słodyczy) do tego prowadzi 😛

OdpowiedzCytat
(@9642)
Noble Member

Ale ona nie opowiada tego swoimi słowami, tylko przekazuje to, co jej nakładli do głowy. Jak dla mnie przykład fanatyzmu rodziców, ale nie znam się na wychowaniu dzieci, więc może się mylę. Mały test - podstawcie sobie zamiast propagandy wegańskiej teksty o tym, że państwa wysyłają żołnierzy na wojny, żeby zabijały cywili i o minach, urywających kończyny. Jak to teraz oceniacie?

A wracając do tematu powiem, że też kiedyś trafiłam na to forum o którym mowa (vegie?) i dość szybko stamtąd zwiałam bo strasznie mnie irytowała atmosfera tam.

Nie, to zupełnie inne forum! Na tym Empatii jest bardzo hermetycznie (jakieś 5 osób, a więc połowa polskich wegan), dyskusje polegają na przytaczaniu cytatów z badań naukowych, kwestia witaminy B12 to kilka wątków, a główny problem to abolicjonizm kontra reformizm w walce o prawa zwierząt :rotfl:

OdpowiedzCytat
Strona 3 / 4
Udostępnij: