witam 🙂
Od pewnego czasu w prasie i radio słyszę o tym, że pani Magdalena Różczka wraz z rodziną nie je mięsa. Jednakże dzisiaj w radio w spocie propagującym jedzenie ryb (non stop powtarzanym ) słyszałam jej wypowiedzi: jakie to ryby zdrowe; że ryby jada się u niej codziennie w dużych ilościach oraz że dobroczynnie przestała jeść halibuty, bo jest ich mało; jednocześnie podkreśliła, że nie jedzą mięsa z rodziną, kurtka ryba to nie mięso? 😮 Z ciężkim sercem słucha się takich wypowiedzi.... jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Pozdrawiam 🙂
eMBe
Który spis wegetarian masz na myśli?
Możliwe, że była wegetarianką w chwili dodania do listy, a potem nikt jej nie aktualizował. Albo nie sprawdził dokładnie przed dodaniem.
Ja tam nawet nie wiem, kto to jest Magdalena Różczka 🙂 Tylko że aktorka jakaś.
http://www.explosm.net/comics/random/
Też nigdy o niej nie słyszałem,ale w jednym z wywiadów przeczytałem, że jest wegetarianką z powodu troski o los zwierząt, ale jakoś ryby z tej troski wyłącza. Jest [b]peskowegetarianka [/b] jak już. Albo kolejna osoba która uważa że ryby uprawia się na grządkach w ogródku.
Coś takiego irytuje. Jak się ktoś uważa za wegetarianina, to powinien wiedzieć, co robią wegetarianie, a czego nie. Zrozumiałabym, jakby nie była świadoma jakiegoś składnika odzwierzęcego, ale ryba to chyba oczywistość sama w sobie... 😮
„Te no naka ni wa ai subeki hito sae mo, Hanabanashiku chitte. Te no naki ni wa ikita imi kizande mo, Munashiki hana to shiru...”
Ja tam Różczkę lubię. Zupełnie inna od reszty lalkowatych polskich aktoreczek. Może po prostu wzięła udział w reklamie, a Wy od razu utożsamiacie jej światopogląd z tym, co mówi w reklamie ;] Aktor nie pracuje charytatywnie, drogie robaczki ;p więc całkiem możliwe, że "dostała w łapę" (swoją drogą, interesujące określenie wynagrodzenia za wykonaną pracę ;p)
Jak czytałam majowe wydanie Twojego Stylu to przezyłam szok. Był tam obszerny wywiad z panią Magdą Różczką - "wegetarianką" - całe wydanie było przesłaniu EKO. Albo przynajmniej taki był zamiar... Jak widać ani redaktorzy Twojego Stylu ani sama pani Różczka nie mają pojęcia zielonego o wegetarianizmie... ani o zdrowiu. Po pierwsze wegetarianie nie jedzą ryb ani owoców morza ( omg! ) a po drugie te codzienne jedzenie ryb wykończy panią Magdę i jej córkę - wszędzie sie trąbi że ryby nie czesciej niz 1 raz w tygodniu przez rtęć i inne metale ciężkie. Z powodu całego tego zamieszania ktoś jej zedytował info na wikipedii - już nie jest napisane że jest wegetarianką. Mam nadzieję że jest jej głupio ( o ile kroś ja już uświadomił ) bo powinno!
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja