Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Eko- Rossmann  

Strona 1 / 3 Następny
  RSS

lillabez
rozmówca
05/09/2012 8:32 pm  

Byłam ostatnio w Rossmannie w Legionowie. I spotkała mnie niezwykle miła niespodzianka. Cały regał z produktami EKO Vege!
Kupiłam m.in. migdały, morele, sos vege do spaghetti, pastę pomidorową, mleko sojowe, pasztet z pieczarek ( pyszny!)
Ale najważniejsze, że ceny tych produktów są niższe niż w innych marketach. Także... mam nadzieję, że za Rossmannem pójdą inni!

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
05/09/2012 11:04 pm  

No tak, jest podobno coś takiego, niestety w wybranych sklepach. U mnie jest duży Rossmann i nic nie ma.

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
kazik84
bywalec
05/09/2012 11:38 pm  

też nie zauważyłam w swoim Rossmannie 🙁

OdpowiedzCytat
CutthroatBitch
bywalec
07/09/2012 6:56 pm  

W krakowskich rossmanach są te regały. Nie we wszystkich, ale są. Najlepiej zaopatrzony jest ten w Galerii krakowskiej. Jedyne miejsce gdzie zawsze znajdę orzechy brazylijskie. Kupuję tam jeszcze dziką różę, pasztet grzybowy (potwierdzam: pyszny), pesto rosso (ale drogie bardzo mają).
I mają spory wybór mlek roślinnych w przyzwoitej cenie (do 7zł).
Ale należy uważać, bo te produkty nie są z założenia wegetariańskie. Owszem większość jest wegetariańska np. sosy do makaronów, cześc jest wegańska np. batony owocowe. Ale żelki są już produkowane z żelatyny wieprzowej.

call me Amber

OdpowiedzCytat
alternative
stały bywalec
07/09/2012 7:15 pm  

u mnie to się nazywa 'zielony kącik'. ale tak, trzeba patrzeć co tam jest w skladzie, bo żelki maja żelatynę wieprzową, tyle, że z kontrolowanej hodowli :P.

poczatki 🙂

OdpowiedzCytat
Katinka
bywalec
08/09/2012 4:22 pm  

W Łodzi również 🙂 Największy wybór jest w manufakturze, ale w innych rossmanach też czasem stoją pojedyncze regały.
Czasami kupuję tam masło orzechowe bo jest z kawałkami orzechów albo mleko ryżowe, ocet jabłkowy.
odnośnie cen to znam tańsze miejsca, ale faktycznie te w rossmannie sa całkiem przystępne.

Dodam jeszcze, że Rossmann ma wegańską linię kosmetyków Alterra, niektóre produkty Rival de loop również są wegańskie (są odpowiednio oznaczone).
Z Alterry używałam już chyba wszystkiego i bardzo sobie chwalę, zwłaszcza płyn do mycia twarzy, olejki, masło do ciała i odżywkę do włosów z moreli.

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
08/09/2012 6:49 pm  

U mnie jest i jestem zachwycona 😀

Gdyby nie to, że przytrzymywały mnie kwestie pieniężne(musiałam zrobić zakupy kosmetykowe, bo wyjeżdżam na pare dni i przecie nie zwine domownikom mydła i podobnych z domu 😉 ) to bym rozwinęła skrzydła właśnie na dziale z żywnością 😀

Testować będę amarantusa, zakupiłam też kostkę rosołową warzywną 🙂

A i co do kosmetyków- mają taką kolorową linie zeli pod prysznic, przyciągają oko(czekoladowo miętowe, imbirowo korzenne etc)- a z tyłu znaczek "Vegan" - miło mi sie zrobiło, wzięłam truskowo waniliowy będę pachnieć jak cukierek 😛

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
AnnaBarbara
rozmówca
08/09/2012 9:11 pm  

Fatty mówisz o żelach Original Source, uwielbiam. I są jeszcze płyny do kąpieli z tej serii.

We Wrocławiu takie bardzo dobrze zaopatrzone regały widziałam tylko w Rossmanie koło Pasażu (nie tym w). Za to jeśli ktoś jest z Lubina to lubiński Rossman w Cuprum Arenie jest dobrze wyposażony. I na drugim końcu Polski ten przemyski w Sanowej.

Z tego posta wyszło, że znam na pamięć wszystkie galerie handlowe w Polsce 🙁

Mleko ryżowe uwielbiam, jadłam też dobry pasztet chyba oliwkowy (nawet moje anty-wege siostra chwaliła). I kupuję tam mega wielkie paki słonecznika z jakiś eko upraw. I kiedyś było wegańskie masło czekoladowe gorzkie, przepyszne z chlebem i dżemem.

OdpowiedzCytat
Katinka
bywalec
08/09/2012 9:56 pm  

OriginalSource faktycznie kuszą tymi zapachami, ale ja ich nie kupuję bo mają SLS w składzie, a ja go unikam.

rossmannowska seria Babydream też jest fajna. nie jest wegańska, ale nie testowana na zwierzętach. Używam szamponu i oliwki dla dzieci, oliwki dla kobiet w ciąży, różnych żeli do mycia z tej serii. Składy są przyjemne, a cena niska, w dodatku często na promocji.

OdpowiedzCytat
lillabez
rozmówca
08/09/2012 11:48 pm  

dziś znowu byłam w Rossmannie. Regały Eko cieszą się wielkim powodzeniem - połowa produktow już wykupiona! mam nadzieję, że to zac hęci wlaścicieli do poszerzenia asortymentu.
natomiast szkoda, że nie mają jeszcze kosmetyków organicznych.
kupiłam póki co Alterrę - żel pod prysznic z kawiatem neroli i bambusa ( wersja limitowana), ładnie pachnie i balsam do c iała pomarańcz i wanilia.
ale brak mi bardzo kosmetyków eko...

OdpowiedzCytat
Katinka
bywalec
20/09/2012 1:14 pm  

rossmann chyba zmniejsza asortyment, a nie poszerza :/ z serii Alterra już wycofano jeden balsam do ciała, odżywkę i chyba 2 olejki. weszłam kiedyś na stronę Alterry i ich oferta w niemczech jest bardzo rozbudowana, u nas jest może 1/4 całości...

OdpowiedzCytat
Bellis_perennis
Famed Member
02/10/2012 10:29 pm  

Ekologiczny rosołek wegetariański jest przesuperaśny! Robię sobie w kubeczek jak nie mam czasu gotować obiadu :]

[edytowane 2/10/2012 przez Bellis_perennis]

OdpowiedzCytat
StellaArtois
weteran forum
03/10/2012 12:32 am  

Widziałam jak byłam na zjeździe w warszawie w rossmanie na dworcu zachodnim. Skorzystałam 🙂 Nabyłam masło orzechowe i batoniki migdałowe (przemegazajebiste!).

OdpowiedzCytat
paulinka1997
forumowicz
03/10/2012 1:22 am  

Muszę się przejść i zobaczyć czy coś podobnego znajdę w tutejszym Rossmannie. Fajnie by było 😀

OdpowiedzCytat
lillabez
rozmówca
08/10/2012 5:23 pm  

Rosołek Eko z Rosmanna jest super - potwierdzam! Mogliby jeszcze coś dorzucić.... na przyklad daktyle eko. szukam ich od dawna, Nie MA!

OdpowiedzCytat
Strona 1 / 3 Następny

Praca