Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

ubój rytualny to obrażanie Boga  

Strona 2 / 4 Wstecz Następny
  RSS

sokół
bywalec
27/11/2014 12:11 pm  

katole, mohery faszysci , ja już sie tego nasłuchałem ( choc po wyglądzie nawet bys nie pomyślał że to o mnie ) ale jak woda po kaczce , dalej siedzę i czytam o tym Twoim wyznaniu i no coż ogóle to do mnie nie trafia , w kręgach katolickich i strukturach kościelnych to czyste sekciarstwo , ale chrześcijanie nie maja powodu pluć jadem bo najważniejsza prawda to miłośc i dobroć i nawet jeżeli uważam , a tak uważam że jesteś na błędnej drodze to jak każdemu bliźniemu należy Ci sie szacunek i tegoz oczekuję z drugiej strony , jest i religia która mnie dołuje ale koniec z tym juz , pozdrawiam

OdpowiedzCytat
sokół
bywalec
28/11/2014 1:25 pm  

cienkun@ mogę Cię zapytać co spowodowało że odstąpiłes od wiary chrześcijańskiej i chodzi mi tutaj o sprawy duchowe, bo argument dotyczące organizacji kościelnej nie sa zacznym wyznacznikiem wiary choc owszem u kogoś moga one być przyczyną takiego odejścia , co tez swiadczy o siel tej wiary , jak było u Ciebie ?

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
28/11/2014 2:51 pm  

Bo doszedłem do wniosku, że jest w tej wierze zbyt dużo sprzeczności, ta wiara nie daje spójnych logicznie odpowiedzi na wiele pytań, a przedstawiciele tejże wiary są często twardogłowi. A bezpośredni powód był taki, że zacząłem wyznawać inkarnację, co jest sprzeczne z doktryną Kościoła Katolickiego.

OdpowiedzCytat
sokół
bywalec
28/11/2014 3:27 pm  

ok rozumiem , jest bardzo spójna, ale nie mam zamiaru ewangelizować , a twarogłowiść i owszem w pewnych kręgach , a może źle trafiłeś , jak masz chwile to zobacz to charyzmatyczne świadctwo byłego punkowca, nawet jak cie to nie rusza to bardzo ciekawa historia opowiedziana w bardzo fajny sposób https://www.youtube.com/watch?v=u1BsoPviT2w

OdpowiedzCytat
aniss
bywalec
07/12/2014 1:04 am  

A bezpośredni powód był taki, że zacząłem wyznawać inkarnację,

A co sprawiło, że zacząłeś wyznawać inkarnacje? Jeśli mogę spytać. To też pewna forma "zabawy", czy masz do tego jakieś konkretne powody?

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
07/12/2014 2:38 am  

Dokładnie nie pamiętam bezpośredniego powodu, ale miało to coś wspólnego z tym, że w wyniku poszukiwań po doświadczeniach z pogranicza, zainteresowałem się kulturą wschodu, (wpierw stałem się fanatycznym Katolikiem) poznałem ludzi wyznających buddyzm itp., a jako że orient zawsze mnie pociągał, a to, że niby mamy tylko kilkadziesiąt lat na to, aby osiągnąć zbawienie, a jak się nie uda to wieczne męki, tudzież w najlepszym wypadku bierne oczekiwanie na wstawiennictwo żyjących, zawsze mi się wydawało wielce okrutne, no to się przeżuciłem bez większego żalu. 🙂

[edytowane 6/12/2014 przez cienkun]

OdpowiedzCytat
aniss
bywalec
07/12/2014 11:06 pm  

Doświadczenia z pogranicza, tzw, "śmierć kliniczna", tak? Ciekawy temat, uważasz to za osobistą sprawę, czy możesz podzielić się ze mną, czego Ty doświadczyłeś/co widziałeś itp?

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
08/12/2014 1:52 am  

Nie, nie była to śmierć kliniczna, ale doświadczyłem chwilowego zatrzymania akcji serca. Ja miałem uczucie wychodzenia przez szczyt głowy i wszędzie było pełno bardzo wyraźnych kolorów. Towarzyszył mi też silny lęk, ale również ekstaza. Dziwne doświadczenie. Wszak nie była to śmierć kliniczna, podkreślam.

[edytowane 7/12/2014 przez cienkun]

OdpowiedzCytat
aniss
bywalec
08/12/2014 2:45 am  

Dziękuje, za odpowiedź 😉 Ciekawe jest to, co piszesz... ciekawi mnie jeszcze czy interpretujesz to przezycie w jakiś sposób? (np. ludzie tłumaczą to istnieniem duszy w człowieku, która wylatuje z ciała.)

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
08/12/2014 1:01 pm  

Nie potrafię tego interpretować. To niestety przekracza moje zdolności poznawcze.

OdpowiedzCytat
aniss
bywalec
09/12/2014 1:31 am  

Szkoda, ale może to i dobrze. Lepiej nie interpretować wcale, niż wymyślać bajki niestworzone.

"Szlachetny synu! Postacie te z własnego twego wywodza sie mózgu, z jego wschodniej strony, i objawiaja sie teraz, tutaj, tobie. Dlatego nie trwóz sie ich! Nie lekaj sie ich! Nie poddawaj sie panice! Rozpoznaj w nich forme twego własnego umysłu!(...) Ze zrozumieniem przychodzi wyzwolenie!" - Tybetańska Księga Umarłych

OdpowiedzCytat
Eliza_
początkujący
10/12/2014 1:53 pm  

A dzisiaj okazało się, że Trybunał Konstytucyjny uznał iż ubój rytualny w naszym kraju będzie dopuszczalny i niezagrożony karą 🙁

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
10/12/2014 7:45 pm  

Norma. Nie od dziś wiadomo, że to Żydzi rządzą w tym kraju...

P.S.
Przepraszam wszystkich Żydów wegetarian, jeżeli poczuli się dotknięci.

OdpowiedzCytat
sokół
bywalec
17/12/2014 6:12 pm  

to że okrutne nie oznacza iz wybierając inna drogę uwalniamy sie od tego , ale nie mam zamiaru nawracania , wierzę że kiedys wrócisz na właściwą

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
17/12/2014 6:35 pm  

Ja jestem na właściwej, to Ty błądzisz :rotfl:
I tak właśnie to wygląda...

OdpowiedzCytat
Strona 2 / 4 Wstecz Następny

Praca