(...)jedni mówią, że ryby są zdrowsze niż inne rodzaje mięsa, a drudzy - że wręcz przeciwnie, jako że absorbują wszystkie zanieczyszczenia z wody(...)
Ryby wyklucza się je z diety kobiet ciężarnych, własnie w związku z zanieczyszczeniami, by nie szkodziły dziecku....
Zasłyszane, za granicą. Rozmawiały sobie dwie starsze panie, na cały głos, bo oczywiście myślały, że jak za granicą to nikt nie wie o czym mówią. Jedna zamartwia się o swoją siostrzenicę, która od kilku lat jest wegetarianką (kilka razy podkreślone w rozmowie). Wywiązał się mniej-więcej taki dialog:
-To co ona właściwie je?
-No wiesz, owoce, warzywa...
-A mięsa wcale nie je?
-No je, coś przecież jeść musi.
Nie rozmowa,ale: moja koleżanka dwa razy trafiła pod kroplówkę, bo potas, magnez i jeszcze cuś na poziomie zerowym miała... Koleżanka jest wszystkożerna, jakby wegetarianinowi się cuś takiego przytrafiło to pewnie byłoby, ze to na pewno przez brak mięsa 😛
Białowieska się Puszcza.
Nie znoszę dyskusji z mięsożercami na temat mojej diety. Ostatnio usłyszałam od koleżanki: Przecież świnia jest po to żeby ją zjeść.
Trzeba jej przyznać rację. Gdyby nie chęć jedzenia mięsa, świnia domowa by nie powstała.
😎
edit. literówka
[edytowane 26/11/2012 przez cienkun]
Nie powstało by niewolnictwo, ale Murzyni jako gatunek by istnieli, a świnia domowa nie!
Istniałby wolny człowiek, tak jak by istniała wolna/dzika świnia. Czym różni się wolny człowiek od niewolnika? Czym różni się świnia hodowlana od niehodowlanej? To że została udomowiona oznacza, że czuje mniej? Czy człowiek urodzony jako niewolnik, czuje mniej/inaczej od człowieka wolnego?
Ludzie nie wyczarowali sobie świni, świnia była, ale zrobili z niej niewolnika.
Nie. Swini nie było. Był dzik. Świnia to wytwór człowieka, tak krzyżowany, żeby miał jak najwięcej mięsiwa.
I tylko o to mi chodziło.
Hehe.. no tak. Wolny człowiek jest zdrowy, szczęśliwy i zadbany. Niewolnik jest chory, nieszczęśliwy i zaniedbany 😛
Racja, że dawniej nie było niewolników, był zdrowy człowiek. Niewolnik to wytwór złego człowieka, tak "szkolony" żeby władca odniósł z tego jak najwięcej korzyści 😉
Dlatego racja, że niewolnicy zostali stworzeni po to, żeby ich wykorzystywać. 😮 heh..
Dziś na wykładzie się dowiedziałam, że dieta jarska jest niebezpieczna i prowadzi do anoreksji 🙂 Szkoda, że coś takiego mówi człowiek z profesurą, ale na szczęście wielkich szkód nie było - łącznie ze mną 3 osoby na sali wykładowej 😛
http://www.explosm.net/comics/random/
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja