Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

głupie rozmowy z mięsożercami  

Strona 50 / 56 Wstecz Następny
  RSS

OlaS
 OlaS
rozmówca
22/11/2012 11:10 pm  

(...)jedni mówią, że ryby są zdrowsze niż inne rodzaje mięsa, a drudzy - że wręcz przeciwnie, jako że absorbują wszystkie zanieczyszczenia z wody(...)

Ryby wyklucza się je z diety kobiet ciężarnych, własnie w związku z zanieczyszczeniami, by nie szkodziły dziecku....

OdpowiedzCytat
Iosovoi
świeżaczek
26/11/2012 12:32 am  

Zasłyszane, za granicą. Rozmawiały sobie dwie starsze panie, na cały głos, bo oczywiście myślały, że jak za granicą to nikt nie wie o czym mówią. Jedna zamartwia się o swoją siostrzenicę, która od kilku lat jest wegetarianką (kilka razy podkreślone w rozmowie). Wywiązał się mniej-więcej taki dialog:
-To co ona właściwie je?
-No wiesz, owoce, warzywa...
-A mięsa wcale nie je?
-No je, coś przecież jeść musi.

OdpowiedzCytat
Fatty
weteran forum
26/11/2012 9:26 pm  

Nie rozmowa,ale: moja koleżanka dwa razy trafiła pod kroplówkę, bo potas, magnez i jeszcze cuś na poziomie zerowym miała... Koleżanka jest wszystkożerna, jakby wegetarianinowi się cuś takiego przytrafiło to pewnie byłoby, ze to na pewno przez brak mięsa 😛

Białowieska się Puszcza.

OdpowiedzCytat
Dżemożerca93
początkujący
27/11/2012 12:34 am  

Nie znoszę dyskusji z mięsożercami na temat mojej diety. Ostatnio usłyszałam od koleżanki: Przecież świnia jest po to żeby ją zjeść.

OdpowiedzCytat
Kamiiru
forumowicz
27/11/2012 12:38 am  

Ostatnio usłyszałam od koleżanki: Przecież świnia jest po to żeby ją zjeść.

Och co..., może lepiej powstrzymam się od skomentowania wypowiedzi Twojej "koleżanki".
przykre 🙁

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
27/11/2012 12:44 am  

Nie znoszę dyskusji z mięsożercami na temat mojej diety. Ostatnio usłyszałam od koleżanki: Przecież świnia jest po to żeby ją zjeść.

Trzeba jej przyznać rację. Gdyby nie chęć jedzenia mięsa, świnia domowa by nie powstała.
😎

edit. literówka

[edytowane 26/11/2012 przez cienkun]

OdpowiedzCytat
aniss
bywalec
27/11/2012 11:38 am  

Gdyby nie chęć jedzenia mięsa, świnia domowa by nie powstała.
😎

Gdyby nie chęć posiadania niewolników, nigdy by oni nie powstali....

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
27/11/2012 12:30 pm  

Nie powstało by niewolnictwo, ale Murzyni jako gatunek by istnieli, a świnia domowa nie!

OdpowiedzCytat
eRZet
weteran forum
27/11/2012 3:36 pm  

Ale to źle? 😮

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Samanya
bywalec
27/11/2012 4:12 pm  

no właśnie..chyba to dobrze 🙂 byłaby sobie po prostu świnka 🙂

ale Murzyni jako gatunek by istnieli

raczej jako rasa...bo chyba wszyscy bez względu na kolor skóry jesteśmy jednym gatunkiem 🙂

OdpowiedzCytat
aniss
bywalec
27/11/2012 6:05 pm  

Nie powstało by niewolnictwo, ale Murzyni jako gatunek by istnieli, a świnia domowa nie!

Istniałby wolny człowiek, tak jak by istniała wolna/dzika świnia. Czym różni się wolny człowiek od niewolnika? Czym różni się świnia hodowlana od niehodowlanej? To że została udomowiona oznacza, że czuje mniej? Czy człowiek urodzony jako niewolnik, czuje mniej/inaczej od człowieka wolnego?

Ludzie nie wyczarowali sobie świni, świnia była, ale zrobili z niej niewolnika.

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
27/11/2012 7:19 pm  

Nie. Swini nie było. Był dzik. Świnia to wytwór człowieka, tak krzyżowany, żeby miał jak najwięcej mięsiwa.
I tylko o to mi chodziło.

OdpowiedzCytat
aniss
bywalec
27/11/2012 9:21 pm  

Nie. Swini nie było. Był dzik. Świnia to wytwór człowieka, tak krzyżowany, żeby miał jak najwięcej mięsiwa.
I tylko o to mi chodziło.

Hehe.. no tak. Wolny człowiek jest zdrowy, szczęśliwy i zadbany. Niewolnik jest chory, nieszczęśliwy i zaniedbany 😛

Racja, że dawniej nie było niewolników, był zdrowy człowiek. Niewolnik to wytwór złego człowieka, tak "szkolony" żeby władca odniósł z tego jak najwięcej korzyści 😉

Dlatego racja, że niewolnicy zostali stworzeni po to, żeby ich wykorzystywać. 😮 heh..

OdpowiedzCytat
xxl
 xxl
weteran forum
30/11/2012 6:26 pm  

Dziś na wykładzie się dowiedziałam, że dieta jarska jest niebezpieczna i prowadzi do anoreksji 🙂 Szkoda, że coś takiego mówi człowiek z profesurą, ale na szczęście wielkich szkód nie było - łącznie ze mną 3 osoby na sali wykładowej 😛

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
cienkun
rada starszych
30/11/2012 6:28 pm  

Powiedz jeszcze jaki to przedmiot?

OdpowiedzCytat
Strona 50 / 56 Wstecz Następny

Praca