spytano mnie czemu nie pijam mleka i nie jem przetworów mlecznych?!przecież krowom się nic nie dzieje !
streściłam jak to wszytko wygląda dodałam ,że człowiek jest jedynym ssakiem , który pije mleko przez całe, życie!!!na to pani z pracy !!!że koty też piją przez całe życie mleko!!!........spytałam się tylko czy on tak sobie do krowy podchodzi i z wymiona pije???nie usłyszałam odpowiedzi!!!
Chociażby przy zamawianiu pizzy.
a w pizzeriach w których bywacie nie robią pizzy na połówki?
Ja jak mam zamiar pizze wcinać to biorę połówkę wegetariany, mój towarzysz polowę czegoś z salami i cacy 😉 W jednej z pizzerii fakt, muszę uważać bo chyba ktoś robiący pizze ma rozmach i raz dostało mi się z plasterkiem salami, ale w drugiej kucharz wzorowo przestrzega granic 😛
że koty też piją przez całe życie mleko!
przypomniała mi się jak znajoma przygarnęła kociaka, i mlekiem go uraczyła - a potem się niezmiernie dziwowała że kicia obsrała pół dywanu i nawet ścianę. Wszak wg jej przekonań koty powinny pić mleko, i mleko im nie szkodzi 😉
Białowieska się Puszcza.
przypomniała mi się jak znajoma przygarnęła kociaka, i mlekiem go uraczyła - a potem się niezmiernie dziwowała że kicia obsrała pół dywanu i nawet ścianę. Wszak wg jej przekonań koty powinny pić mleko, i mleko im nie szkodzi
Jak my mieliśmy kota, to przed wypłatą, to wp...ał serek jak myszka 🙂
A mnie się ostatnio psychoterapeutka pytała czy ryb też nie jem i dodała, "a nie, to jarosze jedzą ryby" 😮 Osoba wykształcona :/
"Koty piją mleko" - bo na wsi jak gospodyni doiła krowę, to się zlatywały koty i często jedyne, co mogły dostać, to było właśnie świeże mleko, myszy musiały złapać już same. Zresztą to jeden z mitów podobnych do tych, że kot zawsze spada na 4 łapy, że kotka musi raz urodzić, długo by pisać.
Jarosz to wg mnie wegetarianin, starsza u nas nazwa.
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja