Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Obłuda wegetarian. Tylko weganizm.  

Strona 13 / 34 Wstecz Następny
  RSS

siwcia
stały bywalec
15/05/2007 6:55 pm  

Ja nie cierpialam na skazę białkową, ale do decyzji w związku z przejściem na veganizm dojrzewałam dosyć długo. Szybko przestałam wcinać jajka, szczerze to w zasadzie od momentu jak znalazłam zarodek w jednym...coś strasznego i odrzucającego 😡 :casstet: To było już dawno dawno temu...a potem przyszło to cudowne olśnienie, przejrzałam na oczy i żałuję tylko jednego....dlaczego tak późno?? 😮

OdpowiedzCytat
waszakicia
stały bywalec
15/05/2007 7:17 pm  

"Wegetarianie mają krew na rękach" - moim zdaniem bezsensowny text.
Każdy stara sie jak może.
Ja nie jem jajek i nie pije mleka ale nie namawiam nikogo to takiego rodzaju diety.
Nikomu tego nie narzucam.
Miesożerni są i bedą zawsze. Chcą jeść zwłoki to niech jedzą może kiedys w koncu zrozumieją.
Nie mozna jednak nikogo oskarżac.
Potem dziwić sie ze miesożercy mają o nas tak samo beznadziejne zdanie jak niektórzy wegetarianie o nich.

OdpowiedzCytat
fabryka_slow
bywalec
15/05/2007 7:27 pm  

Mleka nie piję. Ani nie jem pochodnych. Kiedys jadłam (ba, nawet pół roku temu jeszcze), ale dowiedziałąm się , że raczej nie jest humanitarnym ani zdrowym produktem....więc po co szkodzic innym oraz sobie? No po nic. Jeszcze wisza nade mną jajka, które wywołuja u mnie w domu prawdziwe huragany. Na szczęście moi rodzice rzadko pamiętają, zeby mi nimi popsuc humor, wiec jakos się trzymam.

Nie uważam, ze nalezy potępiac ludzi jedzacych nabiał i jajka, szczególnie młodych wegetarian. Póki mamy społeczenstwo jakie mamy, marudzacych rodziców nad uchem i poodobne przeszkody musimy starać się robic jaknajwięcej sie da. Czasem szczytem mozliwości jest niejedzenie mięsa, czasem tylko mięcha czerwonego. A co kazdy w momencie samodzielnych decyzji sobie postanowi, niech bedzie jego osobista sprawa....to przecież nie lustracja >]

koskaan

OdpowiedzCytat
Sima
 Sima
stały bywalec
15/05/2007 11:13 pm  

Moze ja po prostu rozumiem ludzi ktorzy nie mogliby zyc bez kawalka miesa,bo sama wiem dobrze ze nie moglabym zyc bez plasterka sera żóltego raz na czas,jajek nie jadam.I wcale nie oklamuje samej siebie bo dokladnie wiem ze tym plasterkiem sera przyczyniam sie do smierci cielaka.Jednak robie tyle ile moge.Nie podobaja mi sie te ciagle ataki na wegetarian...mamy przewalone bo atakuja nas miesozercy tekstami" czemu ty nie jesz miesa? rozchorujesz sie ! " itp itd... a po drugiej stronie weganie tekstami "czemu pijecie mleko jecie jajka? itp itd..... No i dupa.....tak zle i tak nie dobrze.

http://www.youtube.com/watch?v=lHdLRrUocOA&feature=player_embedded

OdpowiedzCytat
visel
bywalec
16/05/2007 1:07 am  

sima zostaje ci :
1:cofnac sie i zaczac jesc mieso to miesozercy dadza ci spokoj,no moze na poczatku troche poszydza
2:krok do przodu,weganizm i wtedy.......no przynajmniej weganie nie beda z ciebie sie smiac
😀

OdpowiedzCytat
Sima
 Sima
stały bywalec
16/05/2007 1:43 am  

Na szczescie w moim otoczeniu miesozercy mnie nie napastuja wrecz odwrotnie,mialam na mysli ze jest tak niestety jeszcze w Polsce przyjete ze jedzacy mieso dziwia sie jak ktos juz miesa nie jada,a weganie dziwia sie jak wogole mozna jesc ser lub jaja.Nie mam zamiaru sie cofac do etapu jedzenia miesa,pozwol ze pozostane w dalszym ciagu "zwykłą wegetarianka" 😀 😀 😀 a co weganie sie z nas smieja? 😮 nic mi o tym nie wiadomo,myslalam ze tylko zachecaja do wlasnej diety,czego im wcale nie wolno zabronic co wiecej nawet chwala im za to, byle by tylko kulturalnie milo i raczej mniej agresywnie,jak to czasem niestety bywa na forum... 😉 😉 😉

http://www.youtube.com/watch?v=lHdLRrUocOA&feature=player_embedded

OdpowiedzCytat
Tymon
forumowicz
16/05/2007 11:36 am  

Ja cofnąłem się do etapu jedzenia mięsa i nie narzekam.

Tymon, 33 l., już nie wegetarianin

OdpowiedzCytat
Lily
 Lily
Famed Member
16/05/2007 12:59 pm  

Gratulacje, Tymon!
Świetnie, że wpadłeś!

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
krówka
bywalec
16/05/2007 7:47 pm  

Tymon, a można znać powód?

OdpowiedzCytat
Surri
bywalec
19/05/2007 3:58 pm  

Nienarzekasz Tymonku? A co w tym takiego dobrego, bo kurcze może ja też sie cofne 😮 😉 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😉 😉 😉

OdpowiedzCytat
ptakbezglowy
bywalec
21/05/2007 7:28 pm  

cofnijmy sie wszyscy i zostanmy australopitekami. (:

OdpowiedzCytat
visel
bywalec
21/05/2007 11:21 pm  

moze jeszcze wczesniej....jestem w raju,sam i nie mam zamiaru wyciagnac kosci ze swojego zebra 😀

OdpowiedzCytat
nikhil
świeżaczek
22/05/2007 12:05 am  

Przeczytałem ten temat pobierznie i widzę że wielu z was jest na etapie takiego wegetariańskiego fanatyzmu.Ja to rozumiem doskonale sam taki byłem ponad 20 lat temu na początku mojej pozbawionej mięsa drogi.Byłem nią zafascynowany chciałem aby wszyscy w moim otoczeniu przynajmniej to zrozumieli a najlepiej aby się nawrócili na wegetarianizm byłem prawdziwym prorokiem tej cudownej diety.Czasy dla wegetarian były ciężkie teraz mamy specjalne sklepy z naszą żywnością, restauracje,produkty wegetariańskie można kupić nawet w marketach wtedy nie nie było NIC.Wiecie ilu "nawróciłem" ,może jednego ale nie wiem czy się trzyma.Zycie mnie nauczyło że takie sprawy jak wegetarianizm należy traktować bardzo osobiście.Poprostu nic na siłę dużo dystansu i tolerancji.Pozdrawiam 😉

OdpowiedzCytat
Schabowy
świeżaczek
27/05/2007 5:32 pm  

[img] [/img]

OdpowiedzCytat
fabryka_slow
bywalec
29/05/2007 12:32 am  

a wystarczyłoby, zeby wszytkich natrętów zagonić do kopania rowów, to nie mieliby czasu na pisanie głupot i obrazania mądrzejszych od siebie krów =\\ 😎

koskaan

OdpowiedzCytat
Strona 13 / 34 Wstecz Następny

Praca