też nie mam nic do mięsożerców, bo większość ludzi których znam nimi jest, znam tylko 3 osoby wege w moim otoczeniu łącznie ze sobą. U mięsożerców denerwuje mnie tylko to że chcą mnie przekonać do swoich racji i to że ciągle zadają mi jedno denerwujące pytanie: "dlaczego nie jesz mięsa". Poza tym wszystko jest ok, uważam że każdy powinien sam o sobie decydować, dlatego nie mam zamiaru nikogo namawiać do wegetarianizmu, bo sam niechiałbym być do niczego namawiany.
też nie mam nic do mięsożerców, bo większość ludzi których znam nimi jest, znam tylko 3 osoby wege w moim otoczeniu łącznie ze sobą. U mięsożerców denerwuje mnie tylko to że chcą mnie przekonać do swoich racji i to że ciągle zadają mi jedno denerwujące pytanie: "dlaczego nie jesz mięsa". Poza tym wszystko jest ok, uważam że każdy powinien sam o sobie decydować, dlatego nie mam zamiaru nikogo namawiać do wegetarianizmu, bo sam niechiałbym być do niczego namawiany.
to pytanie nie jest jeszcze takie złe. Gorsze jest typowe pytane mięsożerców ,,gdybyś była na bezludnej wyspie, gdzie nie miałabyś co jeść, oprucz mięsa i ryb (bo nie jjem też ryb) to co byś zrobiła?'' Jak miałabym wytłumaczyć takiemu mięsożercy, że zwierzęta są tam w podobnej sytuacji jak ja i nienależałoby ich zabijać? Pozatym na każdej niezaludnionej wyspie znalazłyby się jadalne korzenie, albo przynajmniej jagody! Wtedy zawsze strzelają odpowiedź typu ,,a co jeśli, nie?'', NA KAŻDEJ TO NA KAŻDEJ, równie dobrze mogłabym zapytać ,,a co jeśli mięso w twoim brzuchu by ożyło?''
<A HREF=
witam i ja 🙂 z pozycji dość świeżego mięsożercy 😉 Dowiedziałam się, że nie o to masz do mnie pretensje, ale mam nadzieję, że mimo to jakoś uda nam się dojść do porozumienia.
Pozdrawiam 🙂
jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu psów i kotów- zajrzyj http://www.brightlion.com/InHope_pl.aspx i przekonaj się sam(a), czy nie warto zmienić poglądu.
rozpłakałam się oglądając ten film, do którego linka podałeś w podpisie:(
Przykro mi 🙁 Zachęcam do rozesłania znajomym uważającym, że rozmnażanie psów i kotów to nic złego...
Co do tej pretensii do Ciebie to chyba Ci tego nie napisłam, nie pamiętam, jeśli krytykowałeś wegetarian to możliwe...
[edytowane 10/9/2006 od joasiotek]
Oj, coś tam było w temacie o aborcji 😉 Nie gniewam się 🙂
i jestem kobietą, choć mało to widać 😉
jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu psów i kotów- zajrzyj http://www.brightlion.com/InHope_pl.aspx i przekonaj się sam(a), czy nie warto zmienić poglądu.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja