Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Poznań  

Strona 6 / 12 Wstecz Następny
Bellis_perennis
Famed Member

To namówię mamę aby jechać na zakupy trochę później 🙂 spotkajmy się o 16 w greenwayu na Taczaka (trafiłaś w dziesiątkę bo nie wiem gdzie są pozostałe) 🙂 jeśli będę wcześniej zajmę miejsce. Paweł pasuje Ci???

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/10/2008 8:27 pm
pawel747
bywalec

Pasuje, pasuje. W takim razie jutro o 16 w Green Wayu. Jak sugeruje Andzia, można szukać człowieka z włosami przypominającymi zdeformowany hełm Lorda Vadera. A jak ktoś takiego zobaczy, to machać proszę :red:

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/10/2008 8:51 pm
Bellis_perennis
Famed Member

włosami przypominającymi zdeformowany hełm Lorda Vadera

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/10/2008 8:55 pm
pawel747
bywalec

Dzięki za spotkanko. Jesteście przesympatyczne i bardzo miło było mi się z Wami spotkać, szkoda tylko, że upodobałyście sobie takie smutne tematy rozmów. 😉

Ulu, tak na szybko artykuł na temat frytek w McDonaldzie znalazłem tu:
http://www.eioba.pl/a2579/dlaczego_frytki_mcdonalds_sa_tak_smaczne
Ale jest strasznie długi. Interesujący akapit przeklejam więc tutaj:

McDonald's najprawdopodobniej wykorzystał ten postęp, kiedy wyeliminował tłuszcz wołowy ze swoich frytek. Firma nie chce ujawnić dokładnego pochodzenia naturalnego smaku dodawanego do swoich frytek. Jednak w odpowiedzi na zapytanie redakcji Vegetarian Journal McDonald's przyznał, że ich frytki otrzymują część charakterystycznego smaku ze źródeł zwierzęcych. Bardzo prawdopodobnym źródłem jest wołowina, choć nie można tu wykluczyć innego rodzaju mięsa. We Francji, na przykład, frytki McDonald's są czasami smażone w tłuszczu kaczym lub końskim.

Pokrywa się to z tym, co słyszałem od kolegi.

Natomiast o hamburgerze wyczytałem jednak na forum Instytutu Językoznawstwa, więc linka też podam, ciekawy jest :red: Okazuje się, że "legendarny hamburger" ma nawet 12 lat, a nie 8 :red:
http://bestwellnessconsultant.com/2008/09/23/1996-mcdonalds-hamburger-karen-hanrahan-best-of-mother-earth.aspx

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/10/2008 10:32 pm
/ula/
bywalec

właśnie miałam Ci wysłać ten sam fragment tego artykułu:D tzn nie ma co się uśmiechać, bo jest mi niedobrze, to straszne, że nawet do ziemniaków muszą dodawać składniki odzwierzęce...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/10/2008 10:54 pm
pawel747
bywalec

:red:
Po McDonaldzie jeszcze można się spodziewać takich "cudów", ale ja np. cały czas od tego niecałego roku jestem przerażony jogurtami. Do niedawna nie miałem w zwyczaju czytać składu WSZYSTKIEGO, a po niewinnym jogurcie zupełnie nie spodziewałem się żelatyny... Na szczęście moje ulubione, które jadałem w 99% przypadków, nie miały, ale zdarzało się... Mleczko, owocki - co tam, dorzućmy świnkę; super... :casstet:

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/10/2008 11:07 pm
/ula/
bywalec

kurcze, jestem zła... co prawda w mc jadałam rzadko, bardzo rzadko, ale się zdarzało... nie przypuszczałam, że we frytkach mogą być takie dodatki 🙁

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/10/2008 11:18 pm
nova.nike
bywalec

Kurczę, widzę że jednak się pojawiliście, a juz sądziłam, że nie. Ja z powodu korków spóźniłam się około 15 minut. Weszłam i rozglądam się za znajomymi twarzami, a głównie za twarzą uli, którą widać na zdjęciu 😉 ale jej nie dostrzegłam, a głupio mi było pytac po ludziach "hej! jesteście może z forum wegetarianie.pl?", więc poszłam do domku 🙁 Na wykład mi sie nie opłacało już czekać tak długo 🙁

supergirl;)

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/10/2008 8:28 am
pawel747
bywalec

E, no to szkoda, że dokładnie się nie rozejrzałaś, bo siedzieliśmy sobie w samym końcu lokaliku i czekaliśmy... :red:

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/10/2008 3:09 pm
xpaproszekx
początkujący

cieszymy sie cieszymy 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/05/2009 12:20 am
/ula/
bywalec

cześć:)

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/05/2009 2:28 am
Felodrema
rozmówca

Siemka!
Od niedzieli (3. października) mieszkam w Poznaniu, dopiero poznaję okolice. Czytałam gdzie można w tym mieście zjeść coś wegetariańskiego. Cóż, nie ma co ukrywać,że lepiej będzie smakować w miłym towarzystwie. Moje gg 3722075

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 10/10/2010 4:05 am
mckamajla
początkujący

mało nas, mało nas...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 10/12/2010 6:29 pm
Katherine_Company
początkujący

Ja jestem z Poznania.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/01/2011 2:42 pm