Dzięki za spotkanko. Jesteście przesympatyczne i bardzo miło było mi się z Wami spotkać, szkoda tylko, że upodobałyście sobie takie smutne tematy rozmów. 😉
Ulu, tak na szybko artykuł na temat frytek w McDonaldzie znalazłem tu:
http://www.eioba.pl/a2579/dlaczego_frytki_mcdonalds_sa_tak_smaczne
Ale jest strasznie długi. Interesujący akapit przeklejam więc tutaj:
McDonald's najprawdopodobniej wykorzystał ten postęp, kiedy wyeliminował tłuszcz wołowy ze swoich frytek. Firma nie chce ujawnić dokładnego pochodzenia naturalnego smaku dodawanego do swoich frytek. Jednak w odpowiedzi na zapytanie redakcji Vegetarian Journal McDonald's przyznał, że ich frytki otrzymują część charakterystycznego smaku ze źródeł zwierzęcych. Bardzo prawdopodobnym źródłem jest wołowina, choć nie można tu wykluczyć innego rodzaju mięsa. We Francji, na przykład, frytki McDonald's są czasami smażone w tłuszczu kaczym lub końskim.
Pokrywa się to z tym, co słyszałem od kolegi.
Natomiast o hamburgerze wyczytałem jednak na forum Instytutu Językoznawstwa, więc linka też podam, ciekawy jest :red: Okazuje się, że "legendarny hamburger" ma nawet 12 lat, a nie 8 :red:
http://bestwellnessconsultant.com/2008/09/23/1996-mcdonalds-hamburger-karen-hanrahan-best-of-mother-earth.aspx
:red:
Po McDonaldzie jeszcze można się spodziewać takich "cudów", ale ja np. cały czas od tego niecałego roku jestem przerażony jogurtami. Do niedawna nie miałem w zwyczaju czytać składu WSZYSTKIEGO, a po niewinnym jogurcie zupełnie nie spodziewałem się żelatyny... Na szczęście moje ulubione, które jadałem w 99% przypadków, nie miały, ale zdarzało się... Mleczko, owocki - co tam, dorzućmy świnkę; super... :casstet:
Kurczę, widzę że jednak się pojawiliście, a juz sądziłam, że nie. Ja z powodu korków spóźniłam się około 15 minut. Weszłam i rozglądam się za znajomymi twarzami, a głównie za twarzą uli, którą widać na zdjęciu 😉 ale jej nie dostrzegłam, a głupio mi było pytac po ludziach "hej! jesteście może z forum wegetarianie.pl?", więc poszłam do domku 🙁 Na wykład mi sie nie opłacało już czekać tak długo 🙁
supergirl;)
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja