Korzystam ze strony od jakiegoś czasu, ale założyłąm konto dopiero dziś. Jako że kocham zwierzęta, w szczególności króliki, chciałabym przejść na diete bezmięsną . Mam 15 lat i mam wątpliwości czy nie odbije sie to na zdrowiu , chociaż dużo czytałam...może pozcekać z tą decyzją?
Mięso i tak jadam rzadko, po prostu go nie lubię, a ubój zwierząt jest wg mnie straszny.
`...zamaist ćpać, wcinaj nać .
witam, miło 😉 zapomniałam napisać że już odzwyczajam się od mięsa. Nie jest trudno, jeśli ma sie cel. A ja za mięsem nie przepadam. Rozmowy z mamą o tym odbyłam, nie ma przeciwwskazań, jednak mówi ze jedzenie wegetariańskie jest drogie. Ostatnio postanowiła wspomóc mnie widząc moją postawę. I dobrze 😛
`...zamaist ćpać, wcinaj nać .
Witaj Kitiketko ! Jak pobędziesz tu z nami na forum trochę dłużej , to pewnie rozwieją się Twoje wątpliwości. Wiesz , myślę to taki wiek gdy człowiek zaczyna sam decydować o swoim życiu, otwierają się oczy na pewne tematy i przestaje się myśleć szablonowo.
czy te paczkowane np. kotlety sojowe są zdrowe tzn, nadają sie do jedzenia?
Mnie nie smakują i ich nie kupuję. Wiem ,że przypominają mięsne kotlety i mogą się sprawdzić w początkowej fazie przejścia na wege. Należy jednak pamiętać , że ich konsystencja to efekt bardzo zaawansowanego przetworzenia. 🙂
[edytowane 8/6/2008 przez Ayna]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja