Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Dzień dobry wszystkim  

Strona 2 / 2 Wstecz
ana:)
bywalec

Hej hej jakos dawno mnie tu nie bylo wiec nie zdazylam Cie jeszzce powitac ale teraz nadrabiam zaleglosci i....serdecznie witam w naszym gronie:)

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 15/02/2006 7:08 pm
Justyna:)
bywalec

witam serdecznie :exclam:

pozrawiam Cie, misiu, gorąco 😉

Życie jest marzeniem, urzeczywistnij je.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 16/02/2006 1:46 am
BASIOŁEK:*
rozmówca

HEJ witam Cie serdecznie na forum. 🙂
Ja też nie lubie pająków. Moja mama sie zaprzyjaźniła z jednym bydlakiem z jej pracy. A kolega mojego chłopaka ma chodowle ptaszników 😐 jakoś tak z 11 ich chyba było... BLEEEE :casstet:

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 16/02/2006 2:56 am
samaki
początkujący

Witam serdecznie!

Prześliczna foczka, pająki też mogą byc śliczne jeśli tylko spojrzysz na nie z innej strony, nie jak na włochate paskudztwa ale cud natury!!!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 18/02/2006 11:05 pm
misia
rozmówca

Witaj Samaki, staram się oswoić z pająkami ale jest ciężko, sukcesem jest to że jak je wiedzę to już nie krzyczę ale nadal mnie paraliżują...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 18/02/2006 11:36 pm
kazamuko
stały bywalec

Witaj Misia. Z tymi fobiami to kiepska sprawa. Utrudnia to życie ale trudno z tego wyjść. Myślę, że pomocne są afirmacje, czyli kodowanie sobie pewnym treści do podświadomości oraz wizualizacje czyli wyobrażanie sobie tego. Odczula się tak np. ludzi z kynofobią czyli lękiem przed psem. Myślę że zaczęłabym sobie mowić w myślach lub na głos np. ludzie są w porządku, lubię ludzi, ciekawie jest się z nimi spotykać, pająk choć mały taki pożyteczny. Coś w tym stylu. Wiem, że wygląda to może niepoważnie, a może wręcz sekciarsko ale skutkuje. Nie można sobie jednak mówić nie boję się czegoś tak bo wyłapuje podświadomość ten lęk, trzeba wymyślić treści na plus, pozytywne. Trzymam kciuki i pozdrawiam cieplutko znad morza.

http://www.wegestudio.pl/Na_krawedzi_marzen-98.html

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 06/03/2006 3:07 pm
misia
rozmówca

Witaj Kazamuko. Dzięki za rady dotyczące fobii - spróbuję tych afirmacji, może pomogą. Byłam u psychiatry i przepisał mi tabletki, które rzeczywiście pomagają, ale przestałam je brać. Wolałabym jakąś terapię grupową, więc wybieram się do psychologa. Pozdrawiem serdecznie! 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 06/03/2006 6:10 pm
kazamuko
stały bywalec

Z tymi afirmacjami to jest tak, że możesz nawet nie wierzyć w ich skuteczność ( choć ja stosuję na sobie czasem i z dobrym skutkiem) a one i tak zadziałają. Byłam na takim kursie o wpływaniu na podświadomość, o takim docieraniu do niej. Robili np. to z pływakami. Jedna grupa powtarzała sobie że ma dłonie o już nie pamiętam załużmy 10 cm dłuższe. Psycholog prosił by sobie to mówili, nie zastanawiając się nad sensem. Okazało się po czasie, że ta grupa zaczęł szybciej pływać. Dłonie im się nie wydłużyły przecież, a jednak coś się zmieniło..Psychiatra, tabletki, no nie wiem ja tam wolę psychologa, rozmowę z żywym dużo rozumiejącym człowiekiem, lekarzem dusz. Szukaj siły w sobie, umysł wpędza nas w chorobę i on może z niej wyciągnąć. A ludzie w większości są na prawdę ok. ciekawie jest się z nimi spotykać, ciekawiej niż tkwić przed telewizorem czy nawet kompem. Ja można by powiedzić zaznałam dużo zła od co niektórych ale jakoś mnie to przynajmniej stale nie zraziło. Uwielbiam jak wpadnie ktoś nawet niezapowiedziany. Jestem raczej towarzyska, a byłam kiedys taka niesmiała, zamknieta w klatce własnych ograniczeń

http://www.wegestudio.pl/Na_krawedzi_marzen-98.html

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/03/2006 1:54 pm
misia
rozmówca

Boję się ludzi - wolę towarzystwo zwierząt. Zwierzęta nie wyśmieją, nie są złośliwe, nie udają... Walczę z tym strachem, staram się rozmawiać ale ciężko jest mi się otworzyć. Zawsze jestem w cieniu, nie lubię zwracać na siebie uwagi. Dzięki za porady, do psychologa na pewno się wybiorę. Pozdrowienia Kazamuko!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/03/2006 7:34 pm
Strona 2 / 2 Wstecz

Praca