Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

osoby z Gdańska proszone o pomoc 😉  

Lora
 Lora
początkujący

hej! mam wielki problem!!! nie jestem z Gdańska tylko z okolic.
a w poniedziałek muszę dojechać na ul.Mikołaja Reja w Gdańsku głównym a nastepnie do centrum fashion house na szadółkach!!! i nie mam pojecia jak to zrobić!!chodzi mi konkretnie o dojazd z dworca pkp z gdańska głownego. szukalam autobusow ale te ktore jeżdzily na otomin-w kierunku fashion house aktualnie zostały chyba wycofane bo nie widze ich na tej stornie http://www.zkm.pl/visualsys/ nie wiem jaka to dzielnica okolica gdzie jest ta ul.mikołaja reja ,nie wiem na co sie kierowac nie wiem jaki autobus wybrac??????

jesli ktos jest w stanie mi pomoc bede wdzieczna!!!!!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/03/2009 5:11 pm
Loviisa-chan
stały bywalec

Jeśli chodzi o Reja, to spod dworca głównego PKP można dojechać tam tramwajem 2 lub 13, przystanki po dworcu to: Brama Oliwska, Chodowieckiego, Akademia Medyczna, Traugutta, Opera Bałtycka, Wyspiańskiego i Reja lub też tramwajem 8, przystanki po dw. gł. PKP: Plac Solidarności, Stocznia SKM, Stocznia Północna, Twarda, Kliniczna Szpital, Wyspiańskiego, Reja.
A do FH to nie mam pojęcia, niby wciąż można dojechać 174 spod dworca PKP co godzinę i niby autobus nie zatrzymuje się przy samym centrum tylko niedaleko na skrzyżowaniu Czermińskiej i Przywidzkiej (przystanek "Czermińska") w związku z rozbudową.
Ewentualnie można pojechać busami 108 lub 118 z dworca głównego PKP na Chełm Witosa, ale trzeba stamtąd drałować z buta jakieś 3 km jeszcze a to totalne zadupie jest 😉

[edytowane 15/3/2009 od Loviisa-chan]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 15/03/2009 2:57 pm

Praca