hej:) mam na imie Agnieszka i mam 16 lat. Dzisiaj doszłam do wniosku,że zarejestruje się na tej stronce przepisy i forum przeglądałam już wcześniej ale tylko jako gość. Od dawna zastanawiałam się nad odrzuceniem mięsa z mojej codziennej diety,jadałam produkty mięsne zaledwie 2-3 razy w tygodniu.. od miesiąca nie jadam go wcale;)nie czuje się jednak jeszcze wegetarianką i wiem,że to dopiero początek mojej nowej drogi.. zdaje sobie sprawę z tego,że samo wyrzucenie mięsa z talerza to nie sztuka,że musze zmienić swoją diete tak by zawierała składniki zastępujące mi mięso.. powiem szczerze, nie jest to dla mnie proste z powodu lenistwa, a także braku czasu ;( także moja ''wegetariańska'' dieta nie jest zbyt urozmaicona.. a posiłki to głownie płatki muesli z mlekiem, pieczywo z twarożkiem, a jeśli chodzi o dania obiadowe to makaron lub ryż z warzywami, kotlety sojowe i z fasoli itp nie jest tego zbyt wiele! ;(
także koleżanki i koledzy 3majcie za mnie kciuki,żebym stopniowo urozmaicała swój jadłospis!
liczę także na porady dla mnie osoby poooooczątkującej ;D
pozdrawiam serdecznie!
Witam na forum. Mięsa nie musisz niczym "zastępować" - wystarczy by Twoja dieta była urozmaicona co, wbrew pozorom, nie wcale trudne. Powodzenia na "nowej drodze" 3mam kciuki 🙂
20 years from now you'll be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja