A czy takie przetworzone produkty sa Ci niezbedne? Przeciez mnostwo dobrych rzeczy mozna zrobic z dostepnych chyba wszedzie produktow: makaron, ryz, maka, kasze, ziemniaki, pomidory, ogorki, kalafior, salata, kapusta, brokuly, szpinak, brukselka, groszek, fasola, marchewka, buraki, cebula, platki owsiane i wiele roznych innych 🙂
[edytowane 27/1/2013 przez tcioflove]
Może nie są niezbędne, ale na pewno ułatwiają życie jak ktoś nie ma czasu 😉 Łatwiej na śniadanie zrobić kanapkę z szynką wege niż coś tam gotować 😉 A po za tym białko.. Kiedyś jak nie jadłam soji ciągle leciała mi krew z nosa itp.. Soja może nie jest najzdrowsza, ale jakieś te właściwości odżywcze jednak ma :rotfl:
A po za tym kocham produkty sojowe, są pyszne 😛 😀
[edytowane 27/1/2013 od martynavege]
To nie są żadne produkty wegetariańskie, bo nie ma czegoś takiego. Po prostu wszystko, co nie jest mięsem/kością itp. jest wegetariańskie. Niedobór białka u osoby, która się nie głodzi, nie jest możliwy. Za stan naczyń krwionośnych nie odpowiada soja... a jeśli to była anemia, to na pewno nie z niedoboru białka, tylko żelaza i/lub B12.
A tak w ogóle to uważam, że wegetarianin powinien umieć gotować 😉
http://szydelkoikoraliki.blogspot.com
i zrobić coś z niczego :D.
czesto gdy mam chwilę więcej czasu to przygotowuje więcej kotletów z czegos tam i wszystko inne co da się zamrozić i w tygodniu tylko surówka/inne warzywa czasem kasza (ugotowana też postoi w lodówce spokojnie 2-3dni) i obiad gotowy :]
poczatki 🙂
Soja jest ok, osobiscie ją uwielbiam w kazdej postaci, można tez wcinać soczewicę czerwoną i zieloną w połówkach szybko sie gotuje, taka zupa dla zabieganych, poza tym ma mnóstwo białka, kolejne danie to kotlety z soczewicy,gotujemy, mielimy przyprawiamy panierujemy smażymy i gotowe...pyszne i zdrowe.
http://www.youtube.com/watch?v=lHdLRrUocOA&feature=player_embedded
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja