To zależy co lubisz i ile kasy i czasu chcesz poświęcić.
Mnie się dzisiaj znowu nie chciało gotować, to zapodałem sobie makaron razowy z twarogiem i masłem. Proste niedrogie i szybkie.
Z szybkich dań dobra jest fasolka po bretońsku z parówkami sojowymi, który to przepis bodajże bellis (a może kto inny?) wrzucała na tym portalu. (poszukaj w przepisach)
Albo dobra jest też kaszka na mleku z twarogiem i rodzynkami, też jest w przepisach na tym portalu.
Pełno jest tam przepisów szybkich, jak i dłuższych w przygotowaniu.
Albo jak masz więcej czasu i pieniędzy, to zrób sobie pizze z sosem ze świeżych pomidorów z ziołami prowansalskimi oraz syszonym chili i dodatkami, sporo sera (jeżeli lubisz), oliwki, papryka, pokrojone w plastry wędzone tofu.
Z szybkich dań dobra jest fasolka po bretońsku z parówkami sojowymi, który to przepis bodajże bellis (a może kto inny?) wrzucała na tym portalu
Nie, nie ja. Ja robię zwykle wg [url= http://puszka.pl/przepis/1839-fasolka_po_bretonsku_z_warzywami_.html]TEGO[/url] przepisu ale upraszczam go, nie dodaję goździków i zamiast jakiś wyszukanych olejów używam zwykłego 😉
Najłatwiej jest zrobić ryż lub kaszę z jakimiś warzywami, mogą być takie na patelnie, zwykle w składzie są strączki więc git. Ja akurat wolę kupić w warzywniaku surowe zamiast mrożonych. A tak to proste są np strączki (najlepsza ciecierzyca) w pomidorach z makaronem albo [url= http://puszka.pl/przepis/4741-zupa_dahl_z_czerwonej_soczewicy.html]zupa z soczewicy[/url], też prosta i szybka.
Bonduelle ma fasolę w sosie pomidorowym w puszce, pyszna (niestety dla mnie dość droga), wystarczy podgrzać i podać z ryżem czy makaronem.
[edytowane 28/1/2013 przez Bellis_perennis]
kiedys na vegestrefie był przepis na jakas 'papkę'. zeszklona cebula + marchewka + ryz + czerwona soczewica + przecier pomidorowy. pyszne 😀
'zjadłabym, ale nie wiem co. (po splądrowaniu wszystkich szafek i przejrzeniu przepisów) nie... może nie. kanapkę sobie zrobię' 😀
poczatki 🙂
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja