Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

co mi możecie polecić?  

martynavege
początkujący

Hej
Jaki przepis na obiad możecie mi polecić ? 😎
Nie mam na nic pomysłu 🙁

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/01/2013 5:19 pm
cienkun
rada starszych

To zależy co lubisz i ile kasy i czasu chcesz poświęcić.
Mnie się dzisiaj znowu nie chciało gotować, to zapodałem sobie makaron razowy z twarogiem i masłem. Proste niedrogie i szybkie.
Z szybkich dań dobra jest fasolka po bretońsku z parówkami sojowymi, który to przepis bodajże bellis (a może kto inny?) wrzucała na tym portalu. (poszukaj w przepisach)
Albo dobra jest też kaszka na mleku z twarogiem i rodzynkami, też jest w przepisach na tym portalu.
Pełno jest tam przepisów szybkich, jak i dłuższych w przygotowaniu.
Albo jak masz więcej czasu i pieniędzy, to zrób sobie pizze z sosem ze świeżych pomidorów z ziołami prowansalskimi oraz syszonym chili i dodatkami, sporo sera (jeżeli lubisz), oliwki, papryka, pokrojone w plastry wędzone tofu.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/01/2013 6:41 pm
camale
początkujący

Ja właśnie sobie gotuję ziemniaczki w mundurkach, do tego masełko, zioła i jest pysznie 🙂 a jutro się je potnie w plasterki i podsmaży a'la grubaśne czipsy 😉

Smacznego czegokolwiek,
Pchełka

Pchełka

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/01/2013 6:53 pm
Bellis_perennis
Famed Member

Z szybkich dań dobra jest fasolka po bretońsku z parówkami sojowymi, który to przepis bodajże bellis (a może kto inny?) wrzucała na tym portalu

Nie, nie ja. Ja robię zwykle wg [url= http://puszka.pl/przepis/1839-fasolka_po_bretonsku_z_warzywami_.html]TEGO[/url] przepisu ale upraszczam go, nie dodaję goździków i zamiast jakiś wyszukanych olejów używam zwykłego 😉

Najłatwiej jest zrobić ryż lub kaszę z jakimiś warzywami, mogą być takie na patelnie, zwykle w składzie są strączki więc git. Ja akurat wolę kupić w warzywniaku surowe zamiast mrożonych. A tak to proste są np strączki (najlepsza ciecierzyca) w pomidorach z makaronem albo [url= http://puszka.pl/przepis/4741-zupa_dahl_z_czerwonej_soczewicy.html]zupa z soczewicy[/url], też prosta i szybka.

Bonduelle ma fasolę w sosie pomidorowym w puszce, pyszna (niestety dla mnie dość droga), wystarczy podgrzać i podać z ryżem czy makaronem.

[edytowane 28/1/2013 przez Bellis_perennis]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/01/2013 8:54 pm
Samanya
bywalec

a macie jakiś fajny przepis na sen?? 🙂
od jakiegos czasu dręczy mnie bezsenność..
całą noc przewracam się z boku na bok i liczenie baranów tez nie pomaga 🙁

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/01/2013 1:33 am

Nusiaczek, proponuję pouczyć się jakiejś mało przydatnej rzeczy, typu: fizyka kwantowa lub chemia organiczna. Powinno poskutkować 😉

[edytowane 28/1/2013 przez Princess_Leia]

sky's the limit.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/01/2013 1:37 am
Samanya
bywalec

błagam 🙂
to już wole szydełkować 🙂 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/01/2013 1:39 am
alternative
stały bywalec

kiedys na vegestrefie był przepis na jakas 'papkę'. zeszklona cebula + marchewka + ryz + czerwona soczewica + przecier pomidorowy. pyszne 😀

'zjadłabym, ale nie wiem co. (po splądrowaniu wszystkich szafek i przejrzeniu przepisów) nie... może nie. kanapkę sobie zrobię' 😀

poczatki 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 29/01/2013 2:28 am
pietras
forumowicz

Polecam kotleciki sojowe z warzywami.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 07/02/2013 1:37 pm

Praca