Będę szczery nie jestem wegetarianinem, ale od dluzszego czasu zastanawiam się nad tym.
Coraz częściej słychać o bestialskim traktowaniu zwierząt, widziałem nawet filmiki i bylem w szoku.
Nie moglem uwierzyć w to co widziałem. No i druga sprawa zdrowe odżywianie. Na razie jestem skołowany 🙂
A tak prywatnie mam na imię Marek. Lubie różną muzykę, interesuje sie czasem i zegarkami i jeszcze
tysiącami innych rzeczy bo jestem ciekawy świata:). Pozdrawiam wszystkich.
nigdy nie nazwę podłego człowieka świnią, psem , czy padalcem. Zwierzeta nie zasługują na takie porównanie.
Witaj Marek!
sam fakt, że oglądnięcie filmów wzbudza w Tobie takie negatzwne emocje jest najlepszą drogą, by coś zmienić.
Nikt Cię nie będzie przekonywał byś został wegetarianinem, bo powinna to być tylko Twoja decyzja.
Jedni potrzebują więcej czasu, by przejść na wegetarianizm/weganizm, a inni robią to z dnia na dzień...
Ja podpowiem, że bycie wegetarianinem nie jest jakieś specjalnie trudne...
widziałeś sam te filmiki i jaka to jest masakra - zostając wegetarianinem, pokazujesz że nie jest Ci to obojętne i nie zgadzasz się z tym, więc nie bierzesz w tym udziału....
ostatecznie, kiełbaski i inne rzeczy zastąpisz smaczniejszym i lepszym jedzeniem, a w momentach kryzysu kup sobie wege parowki - tyle wystarczy.
🙂 będę czytał i rozmyślał decyzna na pewno zapadnie mam nadzieję że pozytywna.
Tak naprawdę zawsze bardziej lubiłem warzywa od mięsa. Musze tylko poczytac co mam jeść
Nie chodzi mi o jakieś wykwintne dania wegetariańskie tylko o proste normalne jedzenie oparte na warzywach 🙂
Ale na razie nie wiem jak sie za to zabrac i mam nadzieję znaleźć odpowiedzi na moje pytania wlasnie na tym portalu 🙂
nigdy nie nazwę podłego człowieka świnią, psem , czy padalcem. Zwierzeta nie zasługują na takie porównanie.
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja