Mi było o tyle łatwiej, ze mama od dawna interesowala sie wegetarianizmem, kupowala Wege Swiat i sama miala okresy ze nie jadla miesa, wiec wiedzila o co w tym wszystkim chodzi. Gdy mialam 12 lat powiedzialam po prostu ze nie chce jesc miesa, niewiele pozniej zrezygnowalam tez z ryb i tak juz zostalo. Ale niestety nei wszyscy tak mają 🙁
Co od twoich rodzicow (o ile jeszcze nie odbylas tej rozmowy) musisz sie do niej dobrze przygotowac. Kupic pare ksiazek, poczytac w necie itp. Uzyj konkretnych, powaznych argumentow ktore trudno bedzie im zakwestionowac, a napewno sie uda 😉
ja na szczescie nie mialam takich problemow:) moja mam po prostu nie uwierzyla ze wytrzymam dluzej niz miesiac bez miesa.. chciala mnie przetrzymac zeby potem moc powiedziec a nie mowilam ze nie wytrzymasz.. ale sie pomylila wytrzymalam miesiac potem nastepny i nastepny w koncu stwierdzila zebym sobie dala spokuj i ze wie ze wytrzymam ale po co mi to.. na to ja wytoczylam jej mase argumentow i dala za wygrana chociaz do tej pory od czasu do czasu narzeka ze jej utrudniam zycie bo nie jem tego co reszta rodziny.. ale nie zmusza mnie bo wie ze bym jej to miala za zle..
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja