Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

aborcja  

Strona 18 / 38 Wstecz Następny
n.i.x
stały bywalec

to jest wyzwanie ..ale tak już jest..to naturalna sprawa,
zwierzęta sobie radzą , tylko ludzie bywają leniwi i nieodpowiedzialni.
Nie napisalam ze jest łatwo ale aż tak trudno tez nie jest...
Zbyt cudowne jest macierzyństwo żeby narzekać na trudności.
Jeżeli nie zamierzasz sie tego nigdy podjąć to znaczy ze tego nie przeżyłaś i nie wiesz tak do końca jak to jest.

są okna życia ..nie trzeba sie nawet tłumaczyć ..

omnia vincit amor!!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/08/2010 12:23 am
Bellis_perennis
Famed Member

A ja uważam, że to NIE aborcja powinna być legalna tylko podwiązanie jajowodów i nasieniowodów. Ile dzieci by to oszczędziło... Jak ludzie chcą okaleczać niech siebie okaleczają a nie zabijają niewinne życia. Nikt nam nie dał prawa do odbierania życia i dziwi mnie to, że wegetarianie którzy podobno owe życia tak bardzo szanują (chodzi mi o wege z pobudek ideologicznych) nie potrafią uszanować prawa do życia dzieci własnego gatunku. To bardzo okrutne.
Płód jest odrębnym organizmem a nie paznokciem albo zębem.
Nie jestem za legalizacją aborcji. Obecne prawo jest ok.

Pokazujesz tylko aborcję w fazie gdy płód przypomina człowieka, posiada cechy ludzkie. Nie ma zdjęć wcześniejszych... dlaczego? Bo nie wywołują emocji i byłby nudne..

Myślisz, że zanim kobieta się zorientuje, że jest w ciąży i zdąży załatwić aborcję to płód dalej jest w formie blastuli/moruli itp?

I proszę nie przytaczać wciąż tych samych argumentów o noworodkach w śmietnikach itd bo najpierw sobie poczytajcie o ewolucyjnych przyczynach takiego zachowania oraz o tym, że to chwilowa niepoczytalność-> depresja po porodowa!

[edytowane 16/8/2010 przez Bellis_perennis]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/08/2010 12:31 am
bułek
forumowy expert

Bardzo łatwo jest gadać i decydować o życiu innych, kiedy się ma w miarę pod dostatkiem. Co innego postawić się w sytuacji danej osoby.

Jestem wegetarianinem z powodów etycznych, ale to nie znaczy, że muszę myśleć jak wszyscy i nie mieć własnego zdania. Szanuje innych, ich wybory (czasem staram się to robić, bo nie jestem w 100% tolerancyjny), kieruje się własnym systemem wartości - nikt mi go nie narzuca z zewnątrz. Popieram legalizację aborcji (eutanazji też) nie jestem typem mordercy, nie podkładam ludziom nóg, nie kopie leżących (w przenośni i dosłownie). Jak już wspomniałem, chce żeby ludzie mieli wybór, a ich sprawą jest czy z tego skorzystają czy nie.

Poza tym nie dokonujesz aborcji na śniadanie, obiad i kolację jak ludzie spożywają mięso. Tylko w naprawdę podbramkowych sytuacjach.

Smakowite przepisy wegańskie

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/08/2010 2:42 am
n.i.x
stały bywalec

Nikt nam nie dał prawa do odbierania życia i dziwi mnie to, że wegetarianie którzy podobno owe życia tak bardzo szanują (*chodzi mi o wege z pobudek ideologicznych) nie potrafią uszanować prawa do życia dzieci własnego gatunku. To bardzo okrutne.

tez tak mysle...
jak juz tysiąc razy mówiłam...kiedys dostałam szoku ze właśnie *tacy wegetarianie popierają legalizacje aborcji.
Bardzo nie chce ale bym musiała tu użyć słowa którego chyba nikt nie lubi ...
hipokryzja..
Zwierzątka święte ale ludzkie dzieci mogą iść do piachu..

Myślisz, że zanim kobieta się zorientuje, że jest w ciąży i zdąży załatwić aborcję to płód dalej jest w formie blastuli/moruli itp?

smutne..

I proszę nie przytaczać wciąż tych samych argumentów o noworodkach w śmietnikach itd bo najpierw sobie poczytajcie o ewolucyjnych przyczynach takiego zachowania oraz o tym, że to chwilowa niepoczytalność-> depresja po porodowa!

tez to chciałam powiedzieć.

obojętnie jaka to sytuacja Bulku, nic nie zmieni faktu ze zabija sie własne dziecko 🙁
dla mnie to jest dno..moralne i uczuciowe.

Nikt jeszcze nie został z dzieckiem na lodzie... zawsze te minimum potrzebne do życia od państwa dostanie .
A jak sie tylko postara to z czasem wyjdzie na prosto..a jak mu sie nie chce to niech odda do adopcji.
Sama wpadłam w dosyć niedobrym czasie..jeszcze nie byliśmy małżeństwem..on biedny student.. ja akurat byłam po stażu..czyli nic.. Ale pokombinowaliśmy , nałaziliśmy sie po urzędach ,łatwo nie było ale właśnie wychodzimy na prostu mimo kolejnego bobasa w brzuchu..
Nie które matki mimo ze maja partnera , zgłaszają sie jako samotne matki żeby dostać więcej od państwa.
Kobieta z dzieckiem z głodu nie umrze.

Ja tez jestem tolerancyjna..ale tu chodzi o dzieci... o życiu których nikt nie powinien decydować.
Aborcja dla mnie jest złem... nie będę przechodzić obojętnie...
jak juz ktoś mądrze kiedys powiedział:

[b] "By zło mogło się rozwijać, wystarcza, by dobrzy nic nie robili" [/b]

Niestety w tej sprawie jedyne co mogę zrobić to sie wypowiadać, uświadamiać ( tych którzy nie maja na tyle wyobraźni ale ogólnie są dobrymi ludźmi) a czasem walczyć z ludzką znieczulicą i egoizmem.

A znacie ta historie? :
zrodlo : http://fronda.pl/lukasz_adamski/blog/przypadek

Niedawno światowe media podały informację, że na pewnym amerykańskim cmentarzu rozbił się samolot Amerykańskiego multimilionera z jego rodziną na pokładzie. News jak każdy inny. Wpadł jednym uchem, drugim wyleciał. Media jednak nie podały szczegółów tej tragedii, które dopiero po jakimś czasie zaczęły się układać w szokującą całość. W piękną pogodę, za sterami z doświadczonym pilotem, samolot nagle spadł i wbił się w ziemie na katolickim cmentarzu Św. Krzyża tuż obok symbolicznego nagrobku nienarodzonego dziecka. Na pokładzie były dzieci i wnuki Irwinga Morre’a Feldkampa III-go, który jest szefem największej sieci klinik aborcyjnych w USA. Firmę Family Planning Associates kupił cztery lata temu. W należących do niego siedemnastu klinikach w Kalifornii eksterminowano więcej nienarodzonych dzieci, niż we wszystkich pozostałych klinikach w tym stanie, łącznie z zakładami Planned Parenthood. Jego hasło reklamowe brzmiało: "Aborcja - pełen "serwis" - [b] do piątego miesiąca włącznie[/b] . Jak podaje strona internetowa AJ/Christiannewswire.com Feldkamp w dzień po tragedii awionetki przyjechał na cmentarz. Stał tam wpatrzony w zmiażdżone śmigło. Nie wiadomo czy zobaczył grób nienarodzonego dziecka. Przypadek?

_________
Caly artykuł jest ciekawy bo jest w nim także o dziewczynie ktora przeżyła aborcje i jej odczuciach ,
a także o planach nazistów którzy sobie wymyślili
"że najlepszym sposobem na zniewolenie i wyniszczenie podbitej ludności polskiej i rosyjskiej będzie promowanie aborcji, antykoncepcji i sterylizacji oraz niszczenie tradycyjnego modelu rodziny. A więc to co było dla nazistów sposobem za wykończenie całych narodów dziś dla "obrońców praw człowieka" jest błogosławieństwem. "

Bardzo łatwo jest gadać i decydować o życiu innych

No właśnie.. nie którzy decydują ..o tym czy ma żyć czy nie...
to jest tragedia..

[edytowane 17/8/2010 przez n.i.x]

omnia vincit amor!!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/08/2010 3:08 pm
bułek
forumowy expert

Nikt jeszcze nie został z dzieckiem na lodzie... zawsze te minimum potrzebne do życia od państwa dostanie .
A jak się tylko postara to z czasem wyjdzie na prosto..a jak mu się nie chce to niech odda do adopcji.

Nie mówię, że aborcja ma załatwić wszystko. Adopcja to dobry pomysł, tylko nasze społeczeństwo jest specyficzne. Nieślubne dziecko jest traktowane źle (stąd częste śluby młodych ludzi, którzy nie zawsze się kochają - to rodzi patologię), matka wtedy określana jako "puszczalska", albo gorzej. Jak odda dziecko do adopcji to z kolei wyrodna matka, bez serca itp. itd.

A znacie ta historie? :
zrodlo : http://fronda.pl/lukasz_adamski/blog/przypadek

Frondę omijam z daleka. Poczytaj sobie inne teksty, bądź komentarze "prawdziwych katolików i Polaków" z jaką miłością podchodzą do bliźniego. Opowiastka jakich wiele, dla mnie to przypadek. Swoja drogą dlaczego zginęła jego rodzina, a nie on sam jeśli był takim "zwyrodnialcem"? Zginęli niewinni ludzie - to jest dopiero sprawiedliwość ;). Media przeszły obojętnie bo to była zwykła katastrofa, ale nie serwis chrześcijański, który dopisuje historyjkę aby uwiarygodnić swoją postawę pro-life - ta katastrofa to znak od boga itd. Podobnie jest u nas z katastrofą pod Smoleńskiem. Są grupy, które uważają, że to nie był przypadek - Katyń 1940, Smoleńsk 2010...

Caly artykuł jest ciekawy bo jest w nim także o dziewczynie ktora przeżyła aborcje i jej odczuciach ,
a także o planach nazistów którzy sobie wymyślili
"że najlepszym sposobem na zniewolenie i wyniszczenie podbitej ludności polskiej i rosyjskiej będzie promowanie aborcji, antykoncepcji i sterylizacji oraz niszczenie tradycyjnego modelu rodziny. A więc to co było dla nazistów sposobem za wykończenie całych narodów dziś dla "obrońców praw człowieka" jest błogosławieństwem. "

Wiesz, naziści byli chorzy i kierowali się zbrodniczą ideologią. Aborcja pewnie miała być jednym z wielu sposobów na wymordowanie gorszych narodów i zastąpieniu ich rasą nadludzi, czyli aryjczyków. Nie można tego traktować jako prawdy objawionej bo Hitler Niemkom zakazywał aborcji.
Zauważyłem, że katolicy często stosują argument porównywania swoich przeciwników do największych potworów świata - Hitlera, Stalina. Nie tylko w sprawach aborcji, eutanazji, ale również podczas innych dyskusji. Powszechnie wiadomo kim oni byli i nie powinni być stawiani na równi. Ja wole uciekać od takich spraw, bo wiem, że obrzucanie błotem do niczego nie prowadzi, chociaż czasem aż się prosi.

Poniżej wkład w politykę niemiecką, chrześcijan (katolików):
http://alamoministries.com/content/english/Antichrist/nazigallery/photogallery.html
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,992/q,Chorwacja41.45.Katolickie.Eldorado

Ciekawe wg mnie teksty o aborcji:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,3143/q,Aborcja.Glos.kobiety
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5720/q,Kiedy.byl.Pan.w.ciazy.Panie.doktorze.Kochanowski
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,5328/q,Kiedy.zaczyna.sie.czlowiek.kiedy.konczy.czlowieczenstwo

[edytowane 17/8/2010 przez bułek]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/08/2010 6:06 pm
n.i.x
stały bywalec

no tak, nie masz sie czego doczepic to doczep sie katolika.
Ja nie jestem zadnym fanatykiem , jak juz o cos walcze to tylko o zycie.
Niewiem czemu tak sie stalo w tej historii ..moze zeby facet sie opamietal i skonczyl krecic interes na zabijaniu dzieci.
Przeciez tyle co dzieki niemu usmiercono to jest straszliwa liczba..
Ja napewno sie nie ciesze ze mordercy zabily sie dzieci ...mimo ze on usmiecil miliony.
W dzisiejszych czasach nieslubne dziecko zaczyna byc normalnoscia, nikt juz niemusi sie specjalnie przejmowac.
Prawdziwy katolik nie obgaduje i nie szydzi z ludzi kturyms cos nie wyszlo.
Ale teraz jak ktos slyszy katolik to widzi fanatyka spod kzyza.
Frondy nie znam , przypadkiem trafilam na ten artykol juz dawno temu.
Ja nie potepiam kobiet ktore usunely i tego zaluja ..bo tak sie sklada ze wiekszosc ma jakies psychiczne problemy po tym
a jak to robily to tez nie myslaly logicznie .Raczej potrzebuja wsparcia .
Dlatego tak wazne jest dla mnie uswiadamianie na czym to wszystko polega i jakie moze miec skutki
zeby inne nie popelnily takiego bledu.
Potepiam aborcje jako morderstwo,
bo zycie jest najwazniejsze 🙂

Sorry za bledy ale pisze z kompa od meza i tu jest wszystko pokrecone.
Twoje linki Bulku obejrze pozniej na swoim komputerze .

omnia vincit amor!!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 17/08/2010 8:01 pm
lekki123
bywalec

jestem przeciw aborcji kloci mi sie to z wege,

tak poza tym to moj brat jak mial 16 lat to zaliczyl wpade ze swoja wtedy 15 letnia dziewczyna i co??? i zyja, malo tego od dwoch lat maja juz druga corke, ta druga juz jest slubna, ale csssss, bo ludzie beda gadac 😉

to tyle na temat pewnego rodzaju sytuacji 😉

o bardziej chorych sytuacjach nie mam ochoty dyskutowac, kazdy ma swoje zdanie 😉

jestem za antykoncepcja i wogole za planowaniem rodziny, chociaz, nie wiem sam tez bylem wpadka 😉

zycie 😉

swiat zmienia sie przestawia game barw

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 18/08/2010 1:56 am
xxl
 xxl
weteran forum

"Cudowność" macierzyństwa jest pojęciem względnym. Można dziecka nie chcieć, można nie chcieć też żyć za minimum socjalne z dzieckiem niekochanym, traktowanym jak balast.
Zgadzam się z tym, że zabiegi sterylizacyjne powinny być legalne w Polsce. Powinno się mieć prawo do decydowania o własnej płodności. Ale myślę też, że kobieta ma prawo decydować, czy chce być żywicielem dla płodu, który jest w niej wbrew jej woli.

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 18/08/2010 4:44 pm
Catinahat
bywalec

Wydaje mi się, że nie ma znaczenia czy uważamy aborcję za coś złego czy nie. Cokolwiek zrobią tzw. obrońcy życia, kobiety i tak będą poddawać się aborcji. Z ustawy antyaborcyjnej najbardziej cieszą sie rzeźnicy-aborcjoniści. Biorą za to grubą kasę, bo to nielegalne, i budują sobie wielkie domy i jeżdżą na ekskluzywne wakacje. Ta ustawa to czysta teoria, zmiatanie problemu pod dywan. Tego problemu nie da się zlikwidować, ale można ograniczyć szkody. Tzn. zalegalizować aborcję, ale każdą kobietę, która chce się jej poddać, skierować najpierw na rozmowę z psychologiem, przedstawić inne opcje, nawet zrobić grupy wsparcia, bo wiele kobiet zwyczajnie się boi, że sobie nie poradzą. No i przede wszystkim edukować i zapewnić lepszy dostep do antykoncepcji.
Niestety w szkole wciąż często uczy się dzieciaki, że antykoncepcja jest be i najlepiej stosować kalendarzyk albo rodzić bez umiaru wedle zasady 'ile Bozia da'.
To ciemnota i niedouczenie jest tu największym problemem, a nie aborcja.
Ale możemy też sobie gadać o tym, jakim to cudem jest każde poczęte życie, a rzeźnicy dalej będą ten cud zabijać za grube pieniądze.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 19/08/2010 6:12 pm
JAGA
 JAGA
forumowy expert

Zgadzam się w wielu kwestiach z Catinahat. Nie jestem za aborcją, ale wiem, że kobieta (przynajmniej w niektórych przypadkach) powinna mieć możliwość wyboru.
Idealna sytuacja to taka gdy prawnie aborcja jest dozwolona, ale w praktyce rzadko wykonywana ponieważ:
- edukacja seksualna jest na wysokim poziomie
- społeczeństwo podchodzi odpowiedzialnie do seksu
- środków antykoncepcyjnych nie uważa się powszechnie za coś złego
- jak pisała Bellis: legalne podwiązanie jajowodów i nasieniowodów
- jeśli pomimo to kobieta, która nie chce mieć dziecka zajdzie w ciążę to spotyka na swojej drodze psychologów, lekarzy, grupy wsparcia dzięki którym zamiast zabić dziecko zdecyduje się na oddanie do adopcji, a może nawet na "urodzenie dla siebie" (gdy uda się jej przy pomocy innych uwierzyć, że może być odpowiedzialną matką itd)
- cały system adopcyjny działa szybko i sprawnie, dzieciaki nie czekają miesiącami na adopcję. Ważne jest żeby kobieta, która chce oddać dziecko do adopcji nie byłą potępiana: często zdarza się tak, że dziecko jest podrzucane i jest problem prawny z adopcją. A wystarczyłoby gdyby taka matka podpisała odpowiednie dokumenty i maluch o wiele szybciej znalazłby szczęśliwy dom.

Zakazanie aborcji nie powoduje, że jej nie ma. Nie tylko istnieje nadal, ale przeprowadzana jest niejednokrotnie w złych warunkach, zagrażających zdrowiu i życiu kobiety.

Ktoś poruszył też kwestię pomocy psychologicznej dla kobiet, które dokonały aborcji: uważam, że ciężar psychiczny, który ponosi kobieta po dokonaniu tego zabiegu jest ogromny. Znam osobę, która dokonała aborcji wiele lat temu-jeszcze gdy aborcja była legalna w Polsce (i to chyba w każdym przypadku- nie jestem pewna ?),. Zabieg został dokonany pod presją partnera.Po wielu latach od tego zdarzenia chciała popełnić samobójstwo, głównie przez potępienie ze strony Kościoła. Pewnie do tej pory jest jej ciężko z tym żyć.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 19/08/2010 7:40 pm
bułek
forumowy expert

Zgadzam się z Catihat i częściowo z Jagą (z tym że we wszystkich przypadkach).
Jak wcześniej podałem wycinek z artykułu, w tzw. kraju cywilizacji śmierci, jakim w kręgach pro-life, katolickich określa się Holandię spada liczba aborcji, ponieważ społeczeństwo jest bardziej uświadomione.

Moim zdaniem, postawa pro-life jest ślepa i nie prowadzi do niczego, bo problemu aborcji nie da się wykorzenić. Lepiej zalegalizować i nie pozostawiać samemu sobie, tylko stworzyć system pomocy i doradztwa - lekarskiego, psychologicznego etc. Plus połozyć nacisk na edukację seksualną w szkołach - osoby przeszkolone a nie z przypadku. Stosowanie surowej penalizacji i zamykanie ludzi w więzieniach nie poprawi sytuacji. Na koniec skupić się na osiągnięciach naukowych, radzić się specjalistów, a w mniejszym stopniu osób w czarnych sukniach, bo kierują się oni zasadami rodem z innej epoki ;).

Raport fundacji PONTON z 2009 r. o edukacji seksualnej w szkole:
http://www.ponton.org.pl/downloads/Raport_Jaka_Edukacja_Seksualna_Grupa_Ponton_2009.pdf

Ciekawy artykuł:
http://szkola.wp.pl/kat,121278,title,Niewychowanie-do-zycia-w-rodzinie,wid,12398226,wiadomosc.html?ticaid=1abd0

Nie napisałem wcześniej, ale również jestem za legalizacją zabiegów mających na celu spowodowania bezpłodności. W Polsce jest to nielegalne na dzień dzisiejszy. Lekarzowi grozi 10 lat odsiadki. Oczywiście można to zrobić z duszą na ramieniu (podobnie jak aborcję), albo wyjechać za granicę. Tylko po co? Polacy będą jeździć za granicę korzystać ze swobód obywatelskich a u siebie będzie ciemnogród.

[edytowane 20/8/2010 przez bułek]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 20/08/2010 8:49 pm
n.i.x
stały bywalec

tez miałam taki czas ze traciłam wiare w dobrych ludzi...
ale teraz staram sie dostrzegać te dobre rzeczy,
bo one także są ale ludzie zazwyczaj bardziej skupiają sie na tych złych...ludziach i sytuacjach.

Ja tez uważam ze w Polsce jest tyle niedopracowanych spraw...masakra.
Tyle jeszcze trzeba zmienić....
Przeczytałam tamte linki i różne opinie.. i nadal uważam ze legalizacja aborcji jest zła.
bo pozbyć sie problemu usuwając dziecko to czyn według mnie niemoralny , nie mówiąc juz o aborcji w momencie kiedy dziecko zaczyna czuć
bo to już jest zbrodnia.*
Niestety każdy to widzi inaczej.
Czy z legalizacją czy bez ..w Polsce bez innych zmian na pewno liczba aborcji nie spadnie.
Wiem ze każdy ma prawo myśleć co chce, nie chce sie tu z nikim kłócić
ale dla mnie tak samo jak dla lekkiego123 kłóci mi sie to z wegetarianizmem
(takim od serca, z przekonania)
i nie będę popierać czegoś co dla mnie jest czymś paskudnym.
Jest jeszcze adopcja i okna życia..Nie trzeba żyć z "niechcianym" dzieckiem
i urządzać mu patologie, bo na noworodka to zawsze się chętny rodzic znajdzie.

* ciekawostka:
Japońskim badaczom udało się zarejestrować pierwsze ruchy dziecka w łonie mamy w 37. dniu po zapłodnieniu!

No tak sie składa ze mamy troche odmienne poglądy ...
mam nadzieje ze przez to sie nie poróżnimy.
Milej nocki życzę 🙂

omnia vincit amor!!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/08/2010 2:14 am
hipiska
weteran forum

Uważam, że prawo do aborcji powinno przysługiwać wówczas , gdy płód jest efektem gwałtu lub ciąża zagraża życiu kobiety.
Kolejna kwestia - kobieta, która czuje, że nie chce mieć dziecka, z takich czy innych powodów, może przecież oddać je do adopcji. Wiem, że wiąże się z tym pewne zagrożenie - ciąża czasami źle wpływa na zdrowie kobiety. Znam dziewczynę, które zarzekała się, że nigdy nie będzie matką, przydarzyła się jej "wpadka". Poważnie myślała o aborcji, w zasadzie po ogromnych namowach chłopaka postanowiła urodzić, chociaż do ostatniej chwili mówiła, że nie ma innej opcji - na 100 % odda dziecko do adopcji. A dzisiaj? Jest szczęśliwą, kochającą matką 2-letniego synka. Oczywiście nie jest to regułą, często kobieta rodzi i nie jest w stanie zajmować się niechcianym dzieckiem, co często rodzi kosmiczne patologie.
Ja raczej nie poddałabym się aborcji, ale nie potępiam kobiet , które podejmują taką decyzję.

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/08/2010 2:33 am
StellaArtois
weteran forum

Ja jestem za wyborem, wydaje mi się, że polskie prawo bardzo dobrze reguluje trzy przypadki, w których aborcja jest legalna. Teraz pozostaje tylko wprowadzić w życie całe zaplecze medyczne, które powinno tym regulacjom towarzyszyć. Prawda jest taka, że kobieta zgwałcona, czy też taka, która spodziewa się upośledzonego dziecka lub ciąża zagraża jej zdrowiu, powinna mieć prawo do WYBORU. A kobieta, to nie głupia gęś, swój wybór z pewnością przemyśli. Nie jest tak, że jeśli coś jest dozwolone, to wszyscy na hura pobiegną to robić.
Ja jestem w stanie zrozumieć, że zgwałcona kobieta nie chce nosić pod sercem przez 9 miesięcy dziecka zwyrodnialca, a potem rodzić owocu gwałtu w bólach w powiatowym szpitalu. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to jest dopiero bezduszność i brak wyobraźni. Wszak każdy kij ma dwa końce.

Japońskim badaczom udało się zarejestrować pierwsze ruchy dziecka w łonie mamy w 37. dniu po zapłodnieniu!

A Amerykańscy naukowcy odkryli, że Amerykańscy naukowcy nie istnieją. ;]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/08/2010 2:56 am
hipiska
weteran forum

Najbardziej denerwują mnie ludzie , którzy potępiają aborcję nie rozpatrując różnych powodów dla, których kobieta jej dokonuje. Wygłaszanie haseł "Płód to życie, aborcja to morderstwo" jest infantylne i świadczy o braku wyobraźni.
Nie mówię, że aborcja jest zła czy dobra. Czasami jest uzasadniona i tyle.

[edytowane 20/8/2010 od hipiska]

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/08/2010 3:32 am
Strona 18 / 38 Wstecz Następny

Praca