Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Geje i Lessbijki - CO WY NA TO ?  

Strona 11 / 30 Wstecz Następny
Nantosvelta
forumowy expert

Cieszę się, że masz inne doświadczenia ode mnie 😀 Mnie to potrafią czepiać się chyba o wszystko. Pewnie dlatego, że nie boję się wypowiadać o tym, co myślę 🙂 OO wegetarianizm to bardziej się mnie czepiają niż o moją orientację seksualną 😉 Pewnie dlatego, że mam niedowagę 🙁 Tylko co najlepsze, nawet Ci, którzy znają mnie od dzieciństwa i wiedzą, że taka się urodziłam, to i tak zwalają na wegetarianizm 😮 Nawet nei widzą tego jak bardzo mi pomógł ze zdrowiem 😀 😀 😀

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 24/08/2008 4:40 pm
StellaArtois
weteran forum

bo to tak już jest, Nanosvelto, jak ktoś nie boi się mówic otwarcie i szczerze, ja nie znoszę tego fałszu i obłudy, nie cierpię jak ludzie udają dla siebie miłych, po czym za plecami mówią o sobie świństwa, wciąż jeszcze są na świecie ludzie, którzy uważają homoseksualizm za chorobę 😮 nie wydaje mi się też, aby jedna czy druga płec posiadała jakoś bardziej wykształconą chęc do siedzenia w domu, sprzątania i opiekowania się dziecmi, aktualnie jestem opiekunką chłopca, ostatnio poszliśmy do parku, zaczepiła nas jakaś mama i konspiracyjnym szeptem powiedziała mi, że ten chłopiec to jest jakiś dziwny, bo bawi się lalkami!w pierwszej chwili naprawdę nie wiedziałam co mam powiedziec 😮

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 24/08/2008 4:52 pm
Nantosvelta
forumowy expert

dzieje się tak dlatego, ze to własnie ludzie stereotypizują. Boją się. że jeżeli chłopiec będzie bawił się lalkami to będzie gejem etc. 🙁 Płeć według mnie nie ma nic wspólnego z gotowaniem sprzątaniem czy naprawianiem sprzętu. Tu chodzi raczej o zainteresownania i charakter. Osobiście zawsze bawilam się bardziej lalkami, a poza tym uwielbiałam pomagać mojemu tacie przy licznych naprawach czy remontach. Mój brat np. nie potrafi nic naprawić, malowanie przez niego ściany było katastrofą (ale matka się uparła, że to acet musi być ech.. szkoda słów). Mój przyjaciel np uwielbia gotować, rozkręcać różne sprzęty, ale na malowaniu czy tapetowaniu się nie zna i go to nie interesuje. A mnie tak 😀
Dodam, żeby nie było wątpliwości, że mój brat jest 100% hetero (nawet homofobem, ale przez wiele lat próbowałam to zmienić, i nawet coś nie coś pomogło 😉 )
Sama opiekowałam się chłopcami i jakby mi jakaś kobieta na dworze powiedziała, że sa dziwni, bo bawią się lalkami (a akurat oboje wolą auta, mimo tego, że jak ich matka oddawała lalki do przedszkola, to starszy płakał i próbował ją zmusić, żeby tego nie robiła 😮 ), to bym jej grzecznie powioedziała, że to ona jest dziwna, że tak myśli 😛

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 24/08/2008 5:22 pm
Nantosvelta
forumowy expert

I słusznie 😀 😀 😀 😀 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 24/08/2008 5:57 pm
hipiska
weteran forum

Homofobia. Kolejna choroba XXI wieku.
A aproopo adobcji dzieci, to mówcie co chcecie, ale ja na przykład nie chciałabym mieć dwóch tatusiów czy dwóch mamus. Mogliby być najlepszymi rodzicami na świecie, ale ja i tak czułabym się dziwnie.....Ale mówię to mając 17 lat, pewnie gdybym od WCZESNEGO dzieciństwa żyła w takiej rodzinie nie byłoby to, aż takie istotne.....Takie jest moje zdanie 🙂
Znam wielu gejów(lesbijek akurat nie), którzy są naprawdę fantastycznymi ludźmi. Jestem natomiast przeciwna nadmiernemu "obnoszeniu" się ze swoją orientacją, różnego rodzaju paradami.
Dla mnie nie jes ważne, za przeproszeniem z kim ktoś idzie do wyra, tylko jakim jest człowiekiem. I chyba tak powinno być moim zdaniem!!! Trochę prostacko może się wypowiedziałam, ale sens chyba został zachowany 😉

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 24/08/2008 7:00 pm
Ktosiek
stały bywalec

powiedziała mi, że ten chłopiec to jest jakiś dziwny, bo bawi się lalkami!w pierwszej chwili naprawdę nie wiedziałam co mam powiedziec 😮

Ona jeszcze chyba nie odkryła dlaczego dziewczynki szybciej uczą się mówić 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 24/08/2008 11:46 pm
leslie
bywalec

ja jako dziecko bawiłam sie zawsze lalkami jako ''chlopic'' i jestem transseksualistka wiec jesli ten chlopiec bedzie lubil sie przebeirac w kobiece ubrania i zachowywac sie jak dziewczyna tez mzoe byc cos w te stron bo rzeczywiscie jak dziewczyna sie zachowuje jak chlopak nic nie znaczy ale jak chlopak zachowuje sie jak dziewczyna to MOZE ale nie musi cos znaczyc

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/08/2008 12:20 am
Ktosiek
stały bywalec

a dlaczego?

Jako że moja mama skonczyła pedagogikę rodziny mam w głowie różne dziwne informacje 🙂
Dziewczynki szybciej uczą się mówić kiedy zajmują się swoim nibydzieckiem - Aaaaa, ciii, nie płacz. To nie to samo co przedmiot - samochodzik czy klocek.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/08/2008 12:32 am
Nantosvelta
forumowy expert

Uczyłam się tego, że dziewzynki uczą sięszybciej mówić, ale nie sądziłam, że taki przykład można podać 😀
Hipiska, Twój post nie jest prostacki. Wyraziłąs swoje zdanie i nie narzucałaś swojego zdania innym i z twojej wypowiedzi nie czuć, że czujesz się lepsza od innych ze swoimi poglądami. Jeżeli chodzi o parady, to mam mieszane zdania. Parada ok, ale niech ona nie będzie taka wyuzdana. jeżeli paradowicze chcą byc szanowani, to nieh szanują innych. I tak samo z parami hetero na ulicy. Nieraz maiłam do takiej niejednej podejść i ich obrzygać. Przepraszam za szczerość, ale swoją nadmierną miłość mogliby sobie okazywać w sypialni nie na ulicy 😡

Leslie, ja jestem bi, a jak ide do takiej jednej "tęczowej" knajpy, to zazwyczaj wchodzę do męskiego 😀 I niejednokrotnie wydawało mi się, że biorą mnie tam za trans :rotfl: Nie mam nic przeciwko. Mimo tego, że trans nie jestem, to i tak kiedyś mam zamiar iść na dyskotekę (do takiego baru), ubrana w męski garnitur (jak taki znajdę na mój rozmiar 😉 ) i kapelusz :rotfl:

A jak się odnosicie do mężczyzn rodzących? Już powoli wchodzi w życie sposób. jeszcze są prowadzone badania, żeby podawać takiemu Panu męskie i żeńskie hormony na raz, i coś mtam jeszcze badają 😮 Ale ciekawa jestem co Wy na to. Bo ja już zaklepałam jednemu przyjacielowi, który chce urodzić, ze będę jego dawcą :rotfl: On zresztą moim też :rotfl: Niedość, że za rodzeństwo nas wszędzie biorą, to mamy zamiar założyć rodzinę, tylko trochę inaczej :rotfl: :rotfl: :rotfl:

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/08/2008 1:00 am
leslie
bywalec

jak lubisz sie przebierac w meskie ciuchy a nie chcesz zmieniac plci znaczy ze ejstes transwestytą 😛 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/08/2008 1:42 am
Nantosvelta
forumowy expert

Ja się lubię przebbierać w kobiece ciuchy, ale trans ni ejestem, bo jestem kobietą 😀 Chociaż chyba coś w tym jest, bo mam fetysz w postaci męskich koszulek (szczególnie tych XXL, które na mnie wiszą, ale wyglądam w nich świetnie :rotfl:) i... męskich bokserek :rotfl: Jeszcze do końca nie odkkryłam tej części mojej osobowości 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/08/2008 1:54 am
hipiska
weteran forum

Czyli Leslie już jesteś dziewczyną, tak? Ja w sumie nie znam nikogo po zmianie płci, jest to temat, jak dla mnie trochę intrygujący 😉

Ilekroć zwalczałem pokusę było to piękne, ale kiedy pokusie ulegałem, było po stokroć piękniejsze

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/08/2008 3:15 am
Sagamore
stały bywalec

a ja mam pytanie w związku z tą dyskusją choć przyznam szczerze to nie wiem czy juz podobne nie padło...w/g Was rodzice mogą mieć wpływ na to czy ich pociecha będzie wolała w przyszłości partnerów tej samej płci co ona?
he no i w jakim stopniu może być ten "wpływ"?

stay classy...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/08/2008 2:27 pm
leslie
bywalec

nie, ja ejstem rpzed tym wszystkim ale zewnetrznie umiem sie zrobic na dziewczyn, o lubie, keidy zaczne rbacc hormony juz bedzie normalnie 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/08/2008 2:28 pm
Nantosvelta
forumowy expert

Sagamorre, w/g mnie rodzice nie mają wpływu na preferencje seksualne swoich pociech, ale mogą mieć wpływ na to, że te dzieci będą się z tym chowały i w ostateczności wybiorą "normalną" drogę, w związku hetero. Co według mnei jest jest strasznie bolące dla tej osoby 🙁
Leslie, a mogę się spytać o Twoje preferencje seksualne? jeżeli nie chcesz sięwypowoadać na ten temat, to ok, rozumiem. Ale tak jakos jestem ciekawa 😉
A co do trans, to jest koreańska piosenkarka, która do 16 roku życia była facetem. To jest jedna z najładniejszych kobiet na swiecie ^^ Nazywa się Harisu. I ma takieo fajnego męża 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/08/2008 2:54 pm
Strona 11 / 30 Wstecz Następny

Praca