no jesli Polacy podchodza tak do sprawy, to sie nie dziwie, ze polityka jest taka poroniona. To moze w ogole nie glosujmy, bo wszyscy sa miesożerni.
... gratuluje jézyka i kultury ...
myslalam ze po tamtym poscie cos dotrze, ale widze, ze niektórzy nie potrafiá bez fanatyzmu, atakowania i ublizania ... (a zarzucasz to pewnie Kaczynskiemu i PiSowi ...)
Ale wydaje mi sie, ze jedyny aspekt polowania nie powinien miec decydujacego wplywu na nasz wybor.
Gdybys tak impulsywnie nie reagowala (delikatnie to ujmujac), to moze bys dostrzegla, ze to nie jedyny powód ...
Jak ktos nie potrafi kulturalnie i uczciwie trzymajác sie faktów, to chyba nie powinien sie brac za dyskutowanie.
[edytowane 21/6/2010 przez an]
ania
Tak w temacie dla przypomnienia [url] http://www.wegetarianie.pl/modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=5236#pid [/url]
[url] http://wyborcza.pl/1,75478,8024503,Pytania__Gazety_Wyborczej__do_kandydatow_na_prezydenta.html[/url]
I jak pisalam, to nie jedyne powody ktore mnie osobiscie zrazily do Komorowskiego, a naprawde wiele lat, az to objecia urzedu p.o. prezydenta i kampanii wyborczej uwazalam, ze jest sympatyczny 😉 (uwazam, ze Tusk, ktorego z PO lubie najbardziej, zle wybral kandydatów na prezydenta...)
ania
Słuchaj, Ania (bo domyślam się, że właśnie tak Ci na imię). Myślę, że podchodzisz do tego zbyt emocjonalnie, nie uważam, żeby mój język był jakiś nie stosowny, a tym bardziej nie jestem żadną fanatyczką i daleko mi do ubliżania. Kulturę osobistą myślę, że posiadam a moje zdanie, które zacytowałaś to w pewnym sensie ironia, która nie miała być dosłownie odczytana, ale niestety się tak stało.
Przykro mi, że miałaś nadzieję, że Twoje słowa mnie przekonają. Niestety nie użyłaś zbyt wielu argumentów, które miały by taką siłę, na szczęście jest coś takiego jak różnorodność światopoglądowa i polityczna, ja cieszę się tylko, że mam własną i nikt nie jest w stanie mi jej podważyć.
Nie podobało mi się ostatnie 5 lat pod rządami byłego prezydenta-fakt, ale to nie znaczy, że czuję jakąkolwiek nienawiść do niego, czy do PiSu. Radziłabym na przyszłość czytać trochę między wierszami, bo osądzasz mnie bezpodstawnie, a tego nie lubię.
Rozumiem, że wybory to dla Ciebie emocjonująca sprawa, trzymaj kciuki za swojego kandydata, a ja będę trzymać za swojego. Więcej chyba dodawać nie trzeba.
Nie mialam zamiaru przekonywac Cie do Kaczynskiego ... 😛 ...( sama go nieznosilam jako premiera) 😛 , nie o to chodzilo; nadzieje mialam na to, ze zauwazysz, ze jézyk Twej wypowiedzi nie byl zbyt lagodny i uprzejmy ...
Teraz piszesz, ze tam miala byc ironia ... moze ogólnie zdanie tak, ale zwrot sugerujacy, ze takie podejscie sprawia iz polityka jest "poroniona", byl juz bardzo niestosowny ...(znowu - delikatnie to ujmujác)
Bezpodstawnie to jednak Ty zaczelas rzucac haslami...
Jak juz chodzi o czytanie ze zrozumieniem, to kaczynski nigdy nie byl moim kandydatem 😀
ania
Po pierwsze, od kiedy to Przewodniczący w pojedynkę wybiera kandydatów na prezydenta?
Po drugie zarzuciłaś zły język Blance, zaś w Twoich postach razi lekceważenie dla znaków diakrytycznych.
Ale ja się wcale nie czepiam 😀
Powracając do tematu, to ja nie głosowałam, gdyż angina uwięziła mnie w wyrku. W drugiej turze na pewno zagłosuję, pomknę na skrzydłach misji do urny. I bardzo mnie cieszy wysoka, bo trzecia, sondażowa pozycja "mojego" kandydata ^^
Po pierwsze, od kiedy to Przewodniczący w pojedynkę wybiera kandydatów na prezydenta?
Przewoniczácy ktory sam zrezygnowal z kandydowania, jest jednak osobá, z ktorej opinia liczyli i liczá sié inni. nie zapominaj, ze to on ozywil kampanie Komorowskiego
Po drugie zarzuciłaś zły język Blance, zaś w Twoich postach razi lekceważenie dla znaków diakrytycznych.
Ale ja się wcale nie czepiam 😀
Nie czepiasz sié ? 😛 a co wlasnie robisz? 🙂
Blance zarzucilam sposób wypowiedzi, obrazajácy innych.
A znaki diakrytyczne to zupelnie inna sprawa. Nie pomyslalas, ze nie mam polskiej czcionki, korzystam z nie swoich komputerów i nie mam mozliwosci czasowych ani wiedzy na temat instalowania programów ... Ale przede wszystkim o brak czasu chodzi i ciagly pospiech.
Nigdy nikomu swiadomie nie ublizalam i kultura i szacunek to dla mnie sprawy priorytetowe 🙂
ania
Przewoniczácy ktory sam zrezygnowal z kandydowania, jest jednak osobá, z ktorej opinia liczyli i liczá sié inni. nie zapominaj, ze to on ozywil kampanie Komorowskiego
Przewodniczący nie musi kandydować, jeśli nie ma ochoty, a kandydata wybiera Rada Polityczna partii, a nie Przewodniczący, jak wyraźnie zasugerowałaś w swoim poście.
Nie czepiasz sié ? a co wlasnie robisz?
Bronię mojej ukochanej polszczyzny! 😀
Przewodniczący nie musi kandydować, jeśli nie ma ochoty, a kandydata wybiera Rada Polityczna partii, a nie Przewodniczący, jak wyraźnie zasugerowałaś w swoim poście.
Zle sie wyrazilam, ale mimo wszystko uwazam, ze wybór kandydatów w partii nie bierze sié z nikád 😛
Nie czepiasz sié ? a co wlasnie robisz?
Bronię mojej ukochanej polszczyzny! 😀
Rozumiem 🙂 ale zabrzmialo to wtedy tak, jakbys mi jakis ogrony nietakt wobec kogos zarzucala 🙂
ania
zaświadczenie do głosowania pobrane =) myślałam, że będę musiała w kolejce sterczeć 😉 ale na całe szczeście trwało to co najwyżej 5 minut 😎 jak ktoś się wybiera to trzeba zabrać dowód osobisty, i skierować się do biura meldunkowego, które znajduje się w urzędzie gminy, a nie w starostwie;)
myślę sobie, że ta zima w końcu musi minąć...;)
[b]"Janusz Korwin-Mikke popiera Jarosława Kaczyńskiego w drugiej turze wyborów prezydenckich. Jak wyjaśnił, bardziej obawia się osób stojących za Bronisławem Komorowskim niż za Jarosławem Kaczyńskim. "[/b]
http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/kraj/artykul173611.html
Songo
http://www.youtube.com/watch?v=_Lf-mAeXH_w&feature=player_embedded
''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''
Ja bym głosowała, gdybym mogła, na Bronka w tej części, wcześniej na Napieralskiego. Na Kaczke nigdy w zyciu, bo trzeba na prawde miec tupet, zeby mówic, że bedzie kontynuował 'dzieło brata', wykorzystywać w ten i w inne sposoby jego śmierć, pozatym sami wszyscy wiedzą jak było źle kiedy Jarek był premierem, było tak źle, że przyspieszono wybory! Co za ludzie teraz na niego głosuja?! Chyba Tacy co spadli z kosmosu pol miesiąca temu... Nawet jeśli Komorowski nie jest super, bo nie jest, to on jest z PO, a PO ma rząd, wiec przynajmniej nie bedzie vetować ustaw, robić obciachu, i nie będzie kłotni, jak to było z Leszkiem, a Jarek jak wiadomo jest nawet gorszy... pozatym on z tego co wiem, nic dla Polski nie zrobil, kiedy byl ten komunizm itp. bo i Tyusk, i Leszek i Bronek costam robili, byli tez aresztowani, a Jaruś nic. Zawsze trzeba zagłosować na mniejsze zło, wiec mam nadzieje ze sie zmobilizuja Ci, co nie chca isc głosować, i zagłosują na Bronka. Ja generalnie polityką się nie zajmuje, ale fakty mowia same za siebie i na prawde nie chce zeby Jarek był prezydentem!!! i nie wiem jak ktokolwiek, kto ma pamięć, mógłby chcieć:P pozatym jak byl pokazywany wczoraj w TV jego wiec polityczny, to same stare babcie o dziadki tam były... Wszyscy tez pamietaja, jak bliźniacy wspolpracowali z Rydzlem i w ogóle całą tą nieczystość gry... Ja znam tylko mojego dziadka, ktory na niego glosuje i taki moj dawny znajomy, który jest głupi jak nie wiem co i tępy, tak kazdy kogo znam, to z tego co wiem, głosuje na Bronka
A ja w II turze dopisuję swojego kandydata 🙂 Oto, na kogo będę głosować: http://www.youtube.com/watch?v=1riiDGBdZWg
''Bogowie są dziwni. Im bardziej ich czcisz, tym więcej złych duchów zsyłają ci nazajutrz by tańczyły ci w głowie...''
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja