Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Zdrada?  

Strona 4 / 6 Wstecz Następny
Sagamore
stały bywalec

w czasach licealnych, teraz mnie żadna nie chce

hehee a to akurat dobre było. Masz jakieś przemyślenia czym to może być spowodowane? 😉

Stąd też i oczekiwania przed nią stawiane są inne

np. kuchnia i wierność po grób jak niektórzy najwyrażniej nadal sądzą hehe

stay classy...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:21 pm
Gabryel
forumowicz

Więc już dwie dziewczyny zmęczyłą rozmowa ze mną 😉 Wytłumacz mi proszę na zakończenie tylko na czym polega moje odwracanie kota ogonem.

Masz jakieś przemyślenia czym to może być spowodowane? 😉

Podobno wyglądam jak 'baba' i jestem bardzo psychosocjalny.

np. kuchnia (...) jak niektórzy najwyrażniej nadal sądzą hehe

Nie wiem, może źle Cie posądzam, ale mam dziwne wrażenie że to miałą być jakaś nieudana aluzja w moją stronę.

hehe

Hehe.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:31 pm
cienkun
rada starszych

Stąd też i oczekiwania przed nią stawiane są inne

np. kuchnia i wierność po grób jak niektórzy najwyrażniej nadal sądzą hehe

Nie wiem, to społeczeństwo je stawia. Wszak z pewnością są inne

A tak na marginesie,
A czemu by nie? Co jest złego w wierności po grób ??

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:31 pm
eRZet
weteran forum

Albo i dłużej 😛

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:32 pm
cienkun
rada starszych

Albo i dłużej 😛

a intencji tego komentarza nie zrozumiałem

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:35 pm
eRZet
weteran forum

Hmmm... jak by to powiedzieć... po śmierci ciało nie ginie, a jedynie się zmienia 😉

Może lepiej wytłumaczę to muzycznie

[url] http://www.youtube.com/watch?v=SjI0hhirhpQ[/url]

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:38 pm
Sagamore
stały bywalec

czemu by nie? Co jest złego w wierności po grób ??

generalnie nic jeśli dotyczy to obu płci. Traktowanie jednej strony z przymrużeniem oka z uwagi na "genetyczne uwarunkowania" i tego typu bzdety jest mówiąc łagodnie czymś ciężkim do zaakceptowania. 😎

stay classy...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:39 pm
cienkun
rada starszych

Traktowanie jednej strony z przymrużeniem oka z uwagi na "genetyczne uwarunkowania" i tego typu bzdety jest mówiąc łagodnie czymś ciężkim do zaakceptowania.

Niekoniecznie, wszystko zależy od kultury w której się to dzieje. W wielu kulturach kobiety nie narzekają że mąż ma wiele żon, a one tylko jednego męża, ponieważ są pogodzone ze swoją rolą...

Jednak, z tego co pamiętam, to w kulturze europejskiej wymaga się wierności od obydwojga małżonków, więc o czym mowa?

[edytowane 2/12/2011 przez cienkun]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:46 pm
Bellis_perennis
Famed Member

Jednak, z tego co pamiętam, to w kulturze europejskiej wymaga się wierności od obydwojga małżonków, więc o czym mowa?

Nie prawda, istnieje większe społeczne przyzwolenie na męskie zdrady.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:48 pm
Sagamore
stały bywalec

no wiadomo w pewnych kulturach dostają też kwasem po twarzy tylko dlatego, że chcą się kształcić...

więc o czym mowa

Bellis już mnie ubiegła 😉

stay classy...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:51 pm
cienkun
rada starszych

Myślę że jest to wymysł feministek. Panowie mają większe przyzwolenie dla męskich zdrad, panie dla kobiecych.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:52 pm
Gabryel
forumowicz

Nie prawda, istnieje większe społeczne przyzwolenie na męskie zdrady.

Może i istnieje większe społeczne przyzwolenie na męskie zdrady, ale wierności WYMAGA się od obojga płci. To co napisał cienkun to oczywista prawda. Mam wrażenie że zaczynacie szukać dziury w całym 🙂

[edytowane 2/12/2011 od Gabryel]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 02/12/2011 11:53 pm
kazik84
bywalec

O tym, że jak facet zdradza to w odbiorze społecznym jest to mniejszy grzech niż jak kobieta zdradza. Podobnie jak kobieta, która ma wielu partnerów jest odbierana jako gorsza od faceta, który ma wiele partnerek. I to nie tylko mężczyźni postrzegają w ten sposób kobiety, ale też wiele kobiet myśli w ten sposób.

Postrzeganie rozwięzłości kobiet przez mężczyzn wynika ze strachu przed wychowywaniem cudzego dziecka.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 03/12/2011 12:00 am
cienkun
rada starszych

Może tak być. Zatem to samolubne geny w ten sposób warunkują postrzeganie Świata 🙂 Co nie usprawiedliwia zdrady, nie mniej trudno będzie przeskoczyć takie postrzeganie, a w ciągu jednego pokolenia jest to absolutnie niemożliwe. Więc po co się spinać? 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 03/12/2011 12:10 am
Bellis_perennis
Famed Member

Kazik chyba tylko Ty tutaj masz pojęcie o psychologii ewolucyjnej 😉
Wychodzę z założenia, że ewolucja ewolucją ale chyba potrafimy przeskoczyć nasze zwierzęce 'ja' i spojrzeć na sprawę z bardziej trzeźwej strony... Że pewne zachowania nie powinny być oceniane przez pryzmat płci.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 03/12/2011 12:30 am
Strona 4 / 6 Wstecz Następny

Praca