to włączcie sobie Radio Maryja 😎
oni tam żyją w innym świecie. wszystko przeinaczają i zwyczajnie czasem kłamią!!! pokazują sie tam liderzy Pis'u, bo już LPR to tak średnio - coś się chyba narazili. a już ich muzyka jest niesamowita - chyba biorą od Rydzyka telefon i włanczają jego dzwonki polifoniczne (takie 10tonowe) porażka. i młdzież tam czasem się pokazuje. taka dobra młodzież. która ma silny kręgosłup moralny. i wie co powinna robić przed ślubem a czego nie powinna. i mają tam też porady kulinarne. mniaam - pełno tłuszczu i swojskiego jadła.
a najlepsze są programy dla dzieci. dzieci na koniec dzwonią i się modlą - kiedyś słyszałamza co jedno sie modliło: za mamę, tatę, wujka i wszytskich alkoholików 😀 wtedy umarłam i zmartwychwstałam jak usłyszałam Madzię Buczek.
wiem, że dużo złości w tym co piszę, ale nie mogę zdzierżyć, że są tacy ludzie i nie chodzi o to, że oni są. chodzi o to, że oni uważają, że jak ktoś nie jest taki jak oni to jest zły, mason, liberał i chce sprzadać polskę za psi grosz. i to jest główny dla mnie problem ich jestestwa... że niby się za ciebie pomodlą bo tak trzeba bo tak jest po katolicku.
to źli ludzie są tylko tyle Wam powiem
[edytowane 19/10/2006 od eastre]
kiedyś, jakoś w okresie przedświątecznym natrafiałm na RM (które ma zasięg, że hoho odbierają je chyba nawet w samym piekle;)), no więc dzwoniła jakaś kobieta, zapłakanym głosem mówiła, że jest osoba starszą, że nikt o niej nie pamięta, święta spędzi sama i cały czas słucha radia i modli sie razem z nim. Chyba chciała się po prostu wyżalić i wygadać, poczuć, że nie jest sama, słychac było, że jest napwadę roztrzęsiona, na to pan ksiądz -"taa taa współczujemy pani, trzeba się modlić będzie lepiej, dziekujemy mamy kolejny telefon" heh i tyle. Nie wiem jak owa pani, ale ja po takim załatwieniu, choćbym nie wiem jak gorliwą była słuchaczką, juz na zawsze zerwałabym z RM. Najgorsze było to, że babcia pewnie dzwoniąc liczyła na to, że radio jako jej jedyny towarzysz wesprze ją choc trochę, żeby nie czuła się tak samotnie, a tu takie zderzenie z rzeczywistością.
z dokładnością atomowej sekundy globalnej, wyruszyliśmy ratować świat, podejmując się niewykonalnej sprawy
Poemat ku chwale OJCA DYREKTORA
Twa mądrość Ojcze, jak rzeka szeroka,
przetacza ludu, masy ogromne,
płynąc wysiewa, pszenicę w duszach,
zalesia serca, stawia ogrody.
W gmachu Jezusa, miejsce jest Twoje,
Pan Bóg rozumny, otwarł podwoje.
Perła geniuszu, bije od Ciebie
z głębin Twej Duszy, myśl nieodparta,
mądrość Maryi, krzewisz otwarcie,
w kraju poety, domu ojczystym
jak gór szczyty, twa wielkość błyszczy,
Jezusa Pana, trzymasz opokę.
Pany zwaliłeś, do stołków przykutych,
ugory wiary, Ojcze nawodniłeś,
jałowym gruntom, nawóz przydałeś.
Ludzie zbudzeni, to dzięki Tobie!
Na ziemi swojej, łamią się chlebem,
dzielisz im pokój, tak sprawiedliwie.
Ty ich opływasz, rzeko rozumna,
ty wiejesz zdrowiem, wiatrem urody,
przebijasz góry, mocą nadludzką,
łączysz narody, rozsiewasz pokój.
Miłość Twa Ojcze, jest nieprzeparta,
Kochamy Ciebie za Radio Maryja,
milość do Ciebie, jest sprawą niezwykłą,
miłość ta stale nas dziś rozpiera.
Ojcze nasz Kochany, prowadź nas prosto,
przez gęste łany, nasz Dyrektorze,
słowem i czynem, dajesz swym owcom,
przejście łagodne, przez życia meandry.
Niech Panna Maryja, daje Ci siłę,
a Ty ją przelewaj, na nasze oblicze.
W darze dziękczynnym
Wierni słuchacze RADIA MARYJA
TO NIE SĄ ŻARTY.
wiecej na
http://www.radiomaryja.cba.pl/
hide and seek
Weronika, coś Ty.
jest taki program w niedzielę o cierpieniu. i tam uczą jak znosić cierpienie. często dzwonią tam ludzie i nawet chyba nie mają złudzeń, że otrzymają jakiekolwiek wsparcie. oni tam dzwonią po to chyba by poczuć wspólnotę. i co jeszcze ciekawsze część z nich nie ma nic naprzeciw temu, że tak naprawde to z radia mają tylko dowody wpłat i to, że czasem uda się im na antenie pomodlić. oni twierdzą, że tak ma być.
ładnie organizują się na pielgrzymki oraz inne imprezy tego typu i ubolewają, że "znów w tym roku tak mało młodzieży jest" 🙂 po to im radio. i jeszcze po to, żeby się wygadać jak to jest teraz dobrze że odsunięto komunistów i postkomunistów od władzy. czasem jak rydzyk to maja pełną dowolność jeśli chodzi o szerzenie swoich twrórczych monologów o masonach, liberałach i homoseksualistach (trzech najważniejszych ogniwach poprzedniej władzy :)) - i na to im ojciec prowadzący pozwala, przerywając tylko: "tak, tak, ale proszę tak nie mówić..... tak ale nie możemy tak mówić..." i tak do końca wypowiedzi słuchacza, ale jak sie trafi ktoś kto jest im przeciwny to go od razu rozłanczają 😀
Żli bo dzwonią i się modlą, i nie chcą seksu przed ślubem?
Ja jestem chrześcijanką bez domu..., Madzia Buczek , choć przyznam że kiedyś lubiłam ją przedrzezniac (monotonny glos ma...), ale teraz konsekwentnie szanuję ją, ona jest jak prawdziwek, czysta wrażliwość, (oprawa nie jest ważna).
A ponadto nie wydaje mi się żeby każdy inny był dla nich wolnomularzem czy cyzmś w tym rodzaju... po prostu te wartosci, ktore wyznają oni wyznaje rownież większosc z nas (pomijajac kilka zasad), ale dla nich one są osobą- Bogiem.
Zeby przyblizyc jak to u mnie wygląda.
Ja jestem pro na homoseksualistów, na wszystko- sluby, dzieciaki.., oni z jkiachś powodów nie są, ponoc chodzi o listy sw Pawla... i pełno tam takich mało tolerancyjcnych wąskomyślących osób, któe dopatruja się w tym czegoś prawdziwie złego (homoseksualista wywoluje zle uczucia, strach, obrzydzenie, falszywą tolerancje), a ich odpowiednikiem są właśnie nasi antymaryjni... nie zgadzać sie nie znaczy potępiać. I wlasnie wracają do symbolu homoseksualnego- to ze katolik nie zgadza sie na wspolzycie osob tej smaej plci (analogia to wspolzycie bez slubu), nie oznacza ze zabrania im zycia w związku- mogą się kochać byc ze sobą. Przydaliby sie jacys katoliccy gejowie albo lesbijki ktorzy wybierają biale związki, dla poszerzenia horyzontow ludnosci, moze nawet zasady w kosciele by sie zmienily.
A w gruncie rzeczy jestesmy tacy sami- oni nie zgadzają się na milosc osob tej samej plci, ale poprzez strach i glupie negatywne emocje zawzięcie, tak samo my nie zgadzamy się na nich, z tych smaych powodow.
wstrzemięźliwosc przedślubowa jest ładnie wyjaśniona... ale moim zdaniem to zbyt szczegółowe wyręczanie człowieka w myśleniu.
każda religia ma swoje zasady, relatywne niestety... nie ma co się wtrącać. ale kto jest bez grzechu niech peirwszy rzuci kamieniem... rzucanie kamieniem w kuzyna po czlowieczenstwie i tolerancji jest nieuzasadnione... to brzydko.
No ale moj katecheta twierdzi że Biblia jest bardzo proseksualna. Za to Katarzy byli chorzy na punkcie wstrzemiezliwosci.
[edytowane 19/10/2006 od ptakbezglowy]
Doskonale wiem o czym Ritch mówi:) wkurza mnie to całe pierdo****nie ze człowiek nie jest monogamiczny, ale za to jest mięsożerny i wszystkim rządzą popędy. Wszędzie seks-w teledyskach dziewczyny mają otwarte usta nawet jak nie śpiewają... we wszystkich reklamach seksualne podteksty.... nudzi mnie to. I w ogóle nie kręci... powiem tak-w pewnych sprawach jestem bardzo katolicka. Wierność i uczciwość małżeńska. Podstawa. Hymn o miłości św. Pawła-wszystyko sie zgadza:)
Tylko w tym całym Radiu całe chrześcijańskie przesłanie i fundamentalne zasady zostały zagubione. Miłuj bliźniego jak siebie samego. Gdy sie kogoś dyskryminuje, nie pamieta sie o zdaniu Chrystusa "kto jest bez grzechu..."... a gdy ktoś cie uderzy... już nie nadstawiasz drugiego policzka, tylko go niszczysz na antenie. Zawsze będe zdania, że to radio NIE JEST KATOLICKIE.
hide and seek
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja