a skoto juz o Giertychu mowa to uwazam iz niestety nasz szanowany minister nie potrafi sobie radzic z napotykanymi problemami o po drugie jest zamkineity na "innosc" a przecierz inne tez jest piekne 🙂 😛
zeby moja wypowiedz nie byla taka "sucha" popre ja przykladami 🙂
za tym ze Roman nie moze poradzic sobie z problemami przemawia fakt checi wprowadzenia pzrez niego specialnych placowek dla "trudenj mlodzierzy" i co dzis pzreczytalemw wyborczej chec zlikwidowania gimniazjow i powrot do szkol podstawowych 8-mio klaowych , gdzy wedlug niego patrzac z perspektywy czasu w gimnazjum jest wiecej pzrzemocy i wogle ! a teraz taki maly moj komentarz 🙂 dla mnei to jest totalna glupota !! co to komu da taka szkola dla "trudenj mlodzierz" ? moim zdaniem tylko pogprszy sytuacje , ale wkoncu lepiej stworzyc taka placowke niz dobrac odpowiednie grono pedagogiczne zeby odpowednio podeszlo do tej mlodzierzy i chco robowalo nas zroumiec a nie tylko wymagac i widziec w nas numer w dzienniku i oceny ! niekiedy poprzez swoje zachowanie moze probujemy pokazac ze " my tu jestesy , porozmawiaj z nami , zainteresuj sie nami a nie tylko tym co umiemy" no ale to tylko moje skormne zdanie 🙂
a co do likwidacji gim. ktory to pomysl zrodzil sie po "incydencie" w Gdansku to uwazam ze poprostu Gierych nie moze sobie poradzic z problemem wiec woli je zlikwidowac niz ten problem rozwiazac ! ale tak Panie Giertych to my nie zajdziemy daleko !!
a co do tej reklamy to ministrze troche wiecej tolerancji ! nie uczyli w domu ze nie oceniamy ksiazki po okladce ! bo naparwde mozna sie pzrejechac !
POZDRAIWAM 🙂
dopóki widziesz jeszcze uśmiech to widziesz cud ... ! ; )
Słuchajcie, a może oni w tych szkołach pod specjalnym nadzorem zamierzają po cichu eksterminować wyrzutków? Że niby jakiś wypadeczek, antena z dachu spadła prosto na głowę "wychowanka", albo w czasie terapii grupowej piecyk nawalił i się cała grupa zaczadziła?;)
uwazam ze poprostu Gierych nie moze sobie poradzic z problemem wiec woli je zlikwidowac niz ten problem rozwiazac ! ale tak Panie Giertych to my nie zajdziemy daleko !!
Ja to widzę inaczej. Myślę, że to nieszczęście stało się w samą porę dla Giertycha. Wiecie, jakie on ma teraz poparcie?! 60-80%, zależnie od projektu. On korzysta z tej fali popularności, ale myślę, że jak ludzie trochę ochłoną, to zaczną z powrotem realnie patrzeć na pomysły pana ministra.
podskoczyć i nie trafić w ziemię
Ech, ta Polska. Wszyscy narzekają na rząd, ale sami go wybierają w takim składzie.
A co do pomysłów Giertycha... uważam, że Ministrem Edukacji powinien być psycholog, a nie jakiś durny polityk, któremu zależy głównie na poparciu.
[url]www.cleopata.deviantart.com[/url]
Ja ju totalnie trace słowa, zeby opisywac to co ten nasz "ukochany pan minister edukacji" wyprawia... 😀 Jego pomysł z tymi szkołami jest ,jak dla mnie ,beznadziejny,bo przecież nagromadzenie takiej młodzieży w jednej placówce nie będzie prowadziło do polepszenia sytuacji w szkolnictwie,a tak w ogóle uważam ,że to pogorszy sprawę...te decyzje według mnie są podejmowane pod wpływem emocji po ostatnich wydarzeniach,ja nie mówię ,że nie trzeba wprowadzać reform,owszem trzeba ,ale nie takich...czy on tego nie rozumie....wspominałam dziś z kumpelą lata gimnazjalne... tak widać tam dużą przemoc,zarówno fizyczną jak i tą psychiczną...jeżeli w klasie znajdują się dwie, trzy ,a nawet jedna taka osoba,która che np. znęcac się nad innymi pociągnie za soba kolejne,które ją poprą...no i teraz co by to się działo gdyby w jednej klasie były same takie osoby...?? nie wiem ....myslę ,że to totalnie nieudany pomysł (jak większośc pomysłów Giertycha....;)), a co do tolerancji u tegoz pana - jedno słowo - ZERO (0 !!!!) brak słow...
Ech, ta Polska. Wszyscy narzekają na rząd, ale sami go wybierają w takim składzie.
Nie do końca. Przy urnach ludzie wybierali posłów a nie skład rządu.
Potrafię zrozumieć rozgoryczenie wyborców pisu. Byli pewnie w sporej części powodowani obiecaną konstelacją tej partii z PO. A tu patrz... kto by przypuszczał, że będziemy mieli do czynienia z żenującą koalicją (Roman G. i Endriu).
Trudno natomiast zrozumieć tych, którzy teraz, po roku tych "rządów" są nadal przekonani o słuszności swojego wyboru.
Ja na wybory idę, jako kobieta czuję się w obowiązku, przez wzgląd dla tych feministek, które o to walczyły, czasem siedziały, a nawet ginęły przez swoje fanaberie, za które uważano prawo wyborcze dla kobiet. Jednak nie cieszy mnie to, żałosny wybór, ciągle nie ma w tym kraju silnej partii ekologicznej na którą oddałabym głos, albo partii wege. Trzeba wybierac mniejsze zło, głosować nie tyle za co przeciw, przeciw komu ale to chyba na tym forum wiadomo...
http://www.wegestudio.pl/Na_krawedzi_marzen-98.html
no cóż niestety trzeba się zgodzić z tym, że taki sobie rząd wybraliśmy. ale tego rządu nie wybrało całe społeczeńśtwo tylko ta część (niewiele ponad 50%), której łaskawie zechciało się ruszyć tyłek w dniu wyborów... podejrzewam, że gdyby więcej ludzi poszło wtedy oddać głos to jest duże prawdopodobieństwo, że mielibyśmy inną ekipę w sejmie 😡
miejmy nadzieję, że w przypadku nadchodzących wyborów więcej osób weźmie na poważnie swój przywilej głosowania.... :cool:no i, że nie przejdzie ta durna ustawa o blokowaniu list :exclam:
ale jak tak widzę, co robi LPR żeby się lepiej wylansować 😡 to krew mnie zalewa. tzn. posówają się do takich rzeczy o których innym partiom by się nawet nie śniło :exclam: (pewnie dlatego, że mają w sobie jeszcze trochę hamulców moralnych). choćby ta całą akcja z Romanem i jego wizją szkoły 😮
ale są inne przykłady jak choćby spoty wyborcze przed seansem o papieżu 😡 lub wykorzystywanie dzieci do szerzenia jakiś swoich treści kiełbasy wyborczej typu kara śmierci dla pedofilów morderców :exclam: bo jakby ktoś nie wiedział jeszcze to właśnie dzieci no cóż niestety trzeba się zgodzić z tym, że taki sobie rząd wybraliśmy. ale tego rządu nie wybrało całe społeczeńśtwo tylko ta część (niewiele ponad 50%), której łaskawie zechciało się ruszyć tyłek w dniu wyborów... podejrzewam, że gdyby więcej ludzi poszło wtedy oddać głos to jest duże prawdopodobieństwo, że mielibyśmy inną ekipę w sejmie 😡
miejmy nadzieję, że w przypadku nadchodzących wyborów więcej osób weźmie na poważnie swój przywilej głosowania.... :cool:no i, że nie przejdzie ta durna ustawa o blokowaniu list :exclam:
ale jak tak widzę, co robi LPR żeby się lepiej wylansować 😡 to krew mnie zalewa. tzn. posówają się do takich rzeczy o których innym partiom by się nawet nie śniło :exclam: (pewnie dlatego, że mają w sobie jeszcze trochę hamulców moralnych). choćby ta całą akcja z Romanem i jego wizją szkoły 😮
ale są inne przykłady jak choćby spoty wyborcze przed seansem o papieżu 😡 lub wykorzystywanie dzieci :exclam: do szerzenia jakiś swoich treści kiełbasy wyborczej typu kara śmierci dla pedofilów morderców :exclam: bo jakby ktoś nie wiedział jeszcze to właśnie dzieci Wierzejski wybrał żeby przekonywały dorosłych do poparcia tej opcji :exclam: dla mnie to skandal, bo duża część z tych dzieci nawet nie wiedziała kto to pedofil 😮 ale takie fajne koszulki z logo LPR nosiły :mad:.... to wszystko jest niesetety bardzo skuteczne 🙁
" uwazam ze poprostu Gierych nie moze sobie poradzic z problemem wiec woli je zlikwidowac niz ten problem rozwiazac ! "
dokładnie Alchemiku:szanowny minister Giertych woli głośno,dumnie,licząc na poparcie likwidować same skutki. A co z przyczynami? Gdzie jest miejsce na profilaktyke?Na większą ilośc pedagogów,psychologów,na rozmowy z dzieciakami,otwarcie na problemy i tematy tabu?
Rozwiązanie "zero tolerancji" nie rozwiązuje problemu, jest tylko "szumnym",żeby nie rzecz propagandowym, hasłem.
Na osobowośc dziecka, jego system wartości można wpłynąc poprzez wychowanie(mam tu na myśłi to prawdziwe wychowanie,a nie "urabianie" dziecka),a nie poprzez izolacje uczniów,których osobowośc rozwinęła się w negatywnym kierunku.
Pan Giertych powinien być bardziej świadomy czegoś takiego jak "system przyczynowo-skutkowy" i swoje ambicje i programy kierować w stronę przyczyn,a nie koncentrować się na skutkach i udawać,że odkrył Amerykę
[b]Chill-y-Ta[/b] ja też to studiuję. tylko, że ja resocjalizacyjną. i uważam, że pedagodzy są potrzebni 🙂 choć faktycznie nikt jeszcze nie opracował teorii, która byłaby w 100% albo chociaż w 55% skuteczna w praktyce... szkoda... ale studia dają podstawy. po prawie 5 latach masz pewne pojęcie. napewno większe niż rodzice, albo, nauczyciele-przedmiotowcy. przecież oni wogóle nie wychowują tylko wtłaczają wiedzę. byle tylko do czerwca zdążyć z programem. oczywiście jak zawsze nie twierdzę, że to jest reguła 😎
[edytowane 6/11/2006 od eastre]
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja