Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

PREZENTY  

Strona 2 / 6 Wstecz Następny
daffnia
bywalec

Hmmm.... moja chrześnica niedługo skończy 2 latka i nie mam pojecia.... myśle o jakiejs zabawce edukacyjnej, zeby sie uczyła i bawiła jednocześnie... macie jakiś pomysł??

zawsze mam jakiś pomysł 🙂
myślę, że w naszych sklepach jest mnóstwo, jakże modnych obecnie, zabawek edukacyjnych. piękne kolory, kształty i...cena! nie każdy też wie, że wśród tych zabawek psycholodzy wybraliby może 1/4 tych naprawdę dobrych!
ja osobiście najwyżej cenię prezenty ręcznie robione, również (a może przede wszystkim) dla dzieci.
1 pomysł: płachta, 2 pomysł: lalka
1. bierzesz sporą płachtę materiału i naszywasz na nią co ci przyjdzie do głowy. płachta musi być bardzo kolorowa i mieć mnóstwo niespodzianek i zagadek. a więc: trampek (do nauki wiązania sznurowadeł) guziki do zapinania (od największego na początek, do najmniejszego, gdy już osiągnie perfekcję) tak samo zatrzaski, tasiemki, itp. oprócz tego całość musi tworzyć jakąś "historyjkę"a więc domek, przed domkiem drzewko i kotek i takie tam, wszystko w różnych kolorach (do nauki nazywania barw) i przeróżnych fakturach.do tego jeszcze kieszonki, w których będzie można chować cukierka (w zielonej kieszonce czeka niespodzianka, która kieszonka jest zielona?) i jeszcze coś co będzie można liczyć i....inwencja bez ograniczeń!! super sprawy (materiały, zabawne guziki i i nne gadżety) można nabyć za grosze w lumpeksie 🙂
2. szmaciana lalka to najlepsza przyjaciółka każdej dziewczynki, choć niestety coraz mniej dziewczynek ma takie przyjaciółki 🙁 warto też jej doszyć kilka gadżetów typu guziki i tasiemki:)

1pomysł zdecydowanie bardziej pracochłonny, ale wynik gwarantowany!
co ty (wy) na to?

Najlepsze Rzeczy W Życiu Są Za Darmo 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 09/12/2006 1:26 pm
wrobel
bywalec

ocho cóż za pomysł:) jeśli ktoś ma wyobraźni troche i smykałke do takiej roboty to można naprawde fajną płachte zrobić:]
A jak chce dostać pieniądze:] bo nigdy nie dozbieram kasy na lepszą gitare;] A święta jako swięta nie mają dla mnie żadnej "magi" jak to część ludzi mówi. Zazwyczaj miałem przepier*****e święta i jakoś też nie zachwyca mnie wizja tych świąt. Najważniejsze, że jest wolne od szkoły i wpadnie troche kasy do kieszeni. i takie to święta

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 09/12/2006 1:43 pm
Srebrna
stały bywalec

A święta jako swięta nie mają dla mnie żadnej "magi" jak to część ludzi mówi.

Myślę, że to zależy od nastawienia i, w dużej mierze, od osób, które nas otaczają. Od kilku lat moje Święta "magiczne" nie są. Dzień, jak co dzień. Tylko wszyscy narzekają, że tak się "narobili" przez ostatni tydzień 😮

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 09/12/2006 10:13 pm
Koniara
stały bywalec

2. szmaciana lalka to najlepsza przyjaciółka każdej dziewczynki, choć niestety coraz mniej dziewczynek ma takie przyjaciółki 🙁

Ta... i jeszcze wbić szpilke, nie? xD Oj dobra, dobra to był tylko żart ale głupi.
Nie wiem jakie prezenty mam kupić/zrobić
Moze jakieś świeczniki, ładne długopisy... takie jakieś przydatne rzeczy. Jak np. byłam mała to robiłam laurki, oczewiście wszyscy je zostawiali a dziadek i tata wyrzucili xD Eh..
Pozdrawiam

Czy wykonując wyrok na mordercy nie popadamy w błąd, jak dziecko, co bije krzesło, o które się uderzyło?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 09/12/2006 11:30 pm
wrobel
bywalec

heh kto nie robił laurek?:) ja dla babci z papieru robiłem taką kieszonke na okulary 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 10/12/2006 1:51 am
EvilOne
stały bywalec

Ach ja uwielbiam robić laurki:D narysowałam ostatnio mojemu chłopakowi kunę:D:D:D był zachwycony...

Daffnia, jesteś genialna!!! ale lubie robić takie rzeczy;) nawet na drutach i na szydełku lubiłam jak byłam mała ale już dużo pozapominałam...... dzięki!!!!

hide and seek

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 10/12/2006 11:53 am
Stanisław
weteran forum

Hej ! Czemu nic nie piszecie ? Może ktoś z Was dostał jakiś fajny prezent pod choinkę. Podzielcie się wrażeniami 🙂
Ja dostałem taki wiszący zegar z kalendarzem na Nowy Rok. 🙄

Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/12/2008 12:53 am
Lily
 Lily
Famed Member

Ja dostałam błoto do włosów, ale sama sobie wybrałam 😎

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/12/2008 1:17 am
adamrozew
stały bywalec

Od najlepszej z moich żon 🙂 otrzymałem cały komplet filmów F.Ozona na DVD, (czesc filmow widzialem część nie - cieszę się na oglądanie (nie dzisiaj bo jestem w pracy od rana), od syna fajnego pluszowego misia (cóż pomimo mojego starego wieku mam słabość do pluszaków) od brata dobre wino, ksiązkę o smokach 🙂 Powaznie Są to bowiem najlepsze moim zdaniem wirtualne zwierzeta 🙂 i dobrą męską wodę
Pewno zastanawiacie sie dlaczego dostaje tak duzo prezentów bo ja dostaje w Wigilię podwójnie (w ten dzien mam tez imieniny) 🙂

[edytowane 25/12/2008 przez adamrozew]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/12/2008 1:42 am
StellaArtois
weteran forum

ja dostałam torbę i masę jakichś pierdółek 😀 ale wszystkie są wspaniałe i ze wszystkiego się cieszę 😀
a jaki był najdziwniejszy prezent, jaki dostaliście?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/12/2008 1:46 am
Andros
bywalec

ja tam raczej nigdy dziwnych prezentów nie dostawałem 😛
w tym roku dostałem mój wymarzony tablet graficzny, perfumy i szalik ^^

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/12/2008 1:52 am
Stanisław
weteran forum

Od najlepszej z moich żon 🙂 otrzymałem cały komplet filmów

Adam nie wiedziałem, że masz kilka żon :rotfl:

Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/12/2008 2:03 am
adamrozew
stały bywalec

No cóz poniewaz nie jestem mormonem ani szejkiem w emiratach to mam tylko jedną ( i niech tak zostanie :)) Co nie zmienia faktu ze jest najlepsza ze wszystkich moich zon :rotfl:

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/12/2008 2:05 am
Lily
 Lily
Famed Member

A ja policzyłam, że mamy w szafce 7 czekolad, 6 batonów, tofeefi (jak się to pisze???) i wielką chałwę. To wszystko oczywiście prezenty...

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/12/2008 2:11 am
Stanisław
weteran forum

I kto to wszystko zje ?
Wiesz Lily ile można przytyć po takich słodyczach ? 😮

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/12/2008 2:25 am
Strona 2 / 6 Wstecz Następny

Praca