Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Marudnik i narzekacz  

Strona 80 / 286 Wstecz Następny
Stanisław
weteran forum

Przykro mi Motylku z powodu śmierci Twojego dziadka. Współczuje Ci bardzo 🙁

Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo co odciąć sobie nogi by kupić za nie parę butów.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/10/2008 9:41 pm
Czarnaaaa
forumowicz

Bardzo mi przykro z powodu śmierci Twojego dziadka... Znam ten ból 🙁
Trzeba jakoś dalej żyć...
Współczuję i podrawiam ciepło ;*

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/10/2008 9:59 pm
Olla
 Olla
bywalec

Zmarli widzą nas tam po drugiej stronie. Jesli będziesz do niego mówiła wciszy on Cie usłyszy. Być może da Ci nawet znak w postaci zastukaniaw okno lub futryne drzwi.

Jest taki rewelacyjny program Johna Edwarda na zone reality bodajże.
To medium, które kontaktuje się z tamtym światem. Sporo mozna zrozumieć jak oni się z nami konkatują

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/10/2008 10:04 pm
vegesmile
bywalec

Motylku, rozumiem Cię, dopiero co był pogrzeb mojej babci, też się nie pożegnałam, całuje Cie mocno;* teraz pora na moją sprawę:

Nie zakładam już nowego tematu, zresztą pasuje do marudnika jak ulał=/ Koleżanka przyszła dziś do szkoły zapłakana, cała na czarno – auto przejechało jej kotka-

Pewien homo sapiens płci męskiej 18:04:17
ale dzisiaj to głupota była, nie rozumiem Was
Majka 18:04:27
nieprawda że głupota - to był powód:( szkoda mi jej było strasznie...
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:05:04
powód do takiego płaczu i przyjścia do szkoły w czarnym ??
Majka 18:05:29
owszem to jest powód =/
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:05:44
to jest tylko zwierze
Majka 18:05:49
o nie... AŻ zwierzę
Majka 18:06:13
nie zapominaj że ludzie to też zwierzęta...
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:06:16
no to jak reagować na śmierć bliskiej osoby ?? powiesić się ??
Majka 18:06:58
ja reaguje tak samo, bo ta ISTOTA też była ważna...
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:07:26
no dobra ale skoro taka Aśka reaguje tak na śmierć zwierzęcia to co będzie z człowiekiem
Majka 18:07:37
tak samo ;|
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:07:41
człowiek jest ważny nie zwierze, człowiek to nie zwierze, człowiek ma dusze, rozum
Majka 18:07:51
mylisz się, zwierze też ma rozum i uważam że duszę na swój jakiś sposób również inaczej nie byłyby tak ważne w naszym życiu...
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:08:40
i nie powinny być aż tak ważne
Majka 18:09:33
Ty w ogóle miałeś kiedykolwiek psa albo jakiegoś innego towarzysza?
Majka 18:10:04
mnie ludzie mniej obchodzą...bo każdy pies da mi się pogłaskać i każdy mnie zrozumie, co innego z homo sapiensem - podłym idiotą=/
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:09:47
miałem
Majka 18:10:11
i co ? kopałeś go?
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:10:33
a może tylko ze zwierzęciem potrafisz pogadać co ?? może popatrz od tej strony, a nie obrażasz ludzi, którzy są jacy są
Majka 18:13:54
sorki ale nie ze mną na takie tematy...
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:14:33
widze
Majka 18:14:57
u mnie nie ma litości dla ludzi, którzy twierdzą, że zwierze jest nieożywioną rzeczą i że jest TYLKO zwierzęciem...
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:15:19
ja nie mowie żeby zwierzęta męczyć
Majka 18:15:31
hmm i tu też nie jestem pewna...
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:15:37
bo oczywiście są to stworzenia które czują ból i nienawiść ale zwierzęta to nie ludzie
Majka 18:15:50
no na pewno nie ! są lepsze
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:16:16
srepsze, a nie lepsze
Majka 18:16:24

Pewien homo sapiens płci męskiej 18:16:42
zwierze nie wyrazi tego co czuje i duszy nie posiada
Majka 18:17:06
nie wcale i w ogóle, nie może!
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:17:34
no nie może
Majka 18:17:40
widzę że obce Ci zdjęcia gdzie konie płaczą a lwy przytulają swoich opiekunów;| zwierze to coś więcej niż instynkt
Majka 18:18:08
mieszkasz no... na wsi, nie widziałeś nigdy jak zaganiają krowę do ciężarówki?
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:18:22
widziałem i co z tego ??
Majka 18:18:32
i teraz ja powiem SREGO, a nawet więcej - srego ego;|
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:19:04
ja nie mowie ze zwierzęta to materiał który się męczy czy cos
Majka 18:19:18
ego - odpowiednik instynktu... silniejszy od tego rozumu którym obdarzyła cię natura=[
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:19:22
tylko po prostu czasami zwierze zajmuje za wysokie miejsce w hierarchii ludzkiej
Majka 18:19:58
dobra ja też bym nie spała z kotem w jednym łóżku ale bym płakała jakbym go miała od 15 lat!
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:22:50
ale powiem Ci ze przyznaje racje w 80 %
Majka 18:23:05
ale jednak Aśka jest dziwna...;| tak?
Majka 18:24:05
to jest jak chrześcijaństwo - tego nie można traktować wybiórczo, albo kochasz i nie skrzywdziłbyś, albo nienawidzisz, zabijasz itd... pośrodku jest współczucie przegryzane kotletem ale to tylko ten wyjątek;|
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:24:45
nie rozumiem Cie do końca
Majka 18:25:03
oto ja... Marysia, miło poznać...
Majka 18:25:37
no i widzę ze jeszcze nie raz poznamy się na nowo...
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:26:37
To była tylko rozmowa - jak nie będziesz miała ochoty dokończyć kiedy indziej to zgasisz i zapomnimy, ale w 80% mnie przekonałaś, może mnie całkiem przekonasz
Majka 18:27:05
jesteś typowym polskim macho ze wsi... to się nie uda^^
Pewien homo sapiens płci męskiej 18:27:37
ze wsi :/ dzięki

I tu się rozpoczęła nowa kłótnia… nie wiem czy jutro w szkole znowu przemilczymy siebie? Bo tak też było jak usłyszałam gdy mówił kolegom o męczeniu myszy…=/ nie wiem o co dokładnie chodziło, ale jak one potem wyglądały to go bardzo śmieszyło =(

[edytowane 21/10/2008 przez vegesmile]

jestem lewakiem.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/10/2008 10:55 pm
krysia
bywalec

Jakie to smutne,niestety 70%ludzi ma taka mentalność,że zwierze, to tylko zwierze 🙁

http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/10/2008 11:15 pm
xxl
 xxl
weteran forum

Jest taki rewelacyjny program Johna Edwarda na zone reality bodajże.
To medium, które kontaktuje się z tamtym światem. Sporo mozna zrozumieć jak oni się z nami konkatują

Znam to nazwisko... Bardzo kontrowersyjna postać. John Edward został sparodiowany w South Parku i jednoznacznie nazwany oszustem. Odcinek 6x15 - "The Biggest Douche in the Universe", jeśli ktoś chce spojrzeć od drugiej strony.

http://www.explosm.net/comics/random/

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/10/2008 11:41 pm
Czarnaaaa
forumowicz

Nigdy nie zrozumiem jak można być tak bez uczuciowym w stosunku do zwierząt 🙁
Jak można żywe stworzenia traktować przedmiotowo. Był jeden piesek, ale mi się znudził, to może teraz wezmę kotka :/

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/10/2008 11:42 pm
rubia
forumowy expert

Vegesmile, czy jesteś pewna, że ten kolega był "sapiens"? Bo jakoś z Twojego opisu nie wygląda...Zresztą, głupota nie wybiera płci, wieku, rasy, ani nawet wykształcenia.
Jako osoba wierząca w reinkarnację jestem przekonana o tym, że dusza, jako wieczna, niezmienna i niezniszczalna cząstka istnieje zarówno w człowieku, zwierzęciu jak i (!) roślinie. Zmienia się tylko ciało, które sobie ona wybiera. (To ta siła napędowa, która sprawia m.in., że rośniemy, rozwijamy się, rozmnażamy. Ale to już moje osobiste poglądy)
Co do reakcji koleżanki: nie wiem, czy była ona adekwatna do sytuacji, bo każdy z nas ma inną wrażliwość. Dobrze, jeśli w ogóle tę wrażliwość posiada- to przecież takie niepopularne w dzisiejszych czasach...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/10/2008 12:04 am
vegesmile
bywalec

Majka to ja 😮 nie umiałam inaczej zareagować 😉 nie wiem właśnie czy sapiens, chyba bardziej homo niż sapiens 😮

jestem lewakiem.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/10/2008 12:45 am
Linek
bywalec

Motylku, współczuję Ci 🙁
Vegesmile, nieco ponad sto lat temu niektórych z nas, ludzi, również uważano za Rzeczy i zakładano im wędzidła na twarze (to fakty, nie przenośnia) 😡 Czarnej amerykańskiej niewolnicy odbierano nieraz dzieci po ich urodzeniu i pozwalano je karmić góra trzy tygodnie (po czym oddawano wyznaczonej do tego "zbiorczej" mamce), byle szybko wróciła do pracy. Zwykle odsprzedawano jej małe dzieci różnym nabywcom, więc znała je bardzo krótko, nie znając często miejsca ich pobytu, nie nadając im imion.
Szacowano wartość jej ciała, jej mięśni, według tego jaki zysk mogły przynieść farmie :mad2: Kiedy zabijano nieposłuszną, martwiono się tylko o "taką stratę" dla farmy. Nie jeden homo sapiens, chrześcijanin, uważał, iż nie miała ona duszy.
Tych, których to przerażało nazywano głupcami. Większość ludzi, którzy chcieli zmienić coś na tym świecie, przez wieki nazywano głupcami. Ponoć miało im się nie udać, ponoć mieli niczego nie zmienić. Robili dokładnie to samo co Ty. Wyrażali swój sprzeciw wbrew całemu współczesnemu im społeczeństwu.
Wierzę, iż każdy mały sprzeciw, wyrażenie swoich przekonań nawet, gdy notorycznie wychodzi się na głupca (mój przypadek), pozostaje gdzieś głęboko we wściekłym na to co mówimy człowieku. I wartością jest nawet to, że sie wścieka, że nie pozwala mu to tak spokojnie odbierać rzeczywistości jak dotychczas. To jak kolące ziarno wewnątrz człowieka.

[edytowane 21/10/2008 przez Linek]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/10/2008 5:13 am
rubia
forumowy expert

Wiem, że to przyziemnie i banalnie brzmi ale trzymajcie za mnie jutro kciuki proszę bardzo mocno zdaje najostatneczniejszy z ostatecznych warunek z językoznawstwa :/

Oczywiście, Loviisko, trzymam kciuki dziś od rana. Daj nam znać jak poszło 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/10/2008 12:14 pm
badba
bywalec

LOVISO trzymam i ja kciukasy bardzo mocno....

a ja już trzecią noc nie mogę zasnąć... nawet prochy mi ni pomagają... przestawil mi sie zegar chyba... bo za dnia chodzę ospała a odżywam w nocy.. ach co to z człowieka robią nocne zmiany..

SEMPER FI

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/10/2008 2:49 pm
Lily
 Lily
Famed Member

Kotki, które dokarmiała, zaginęły, chyba zapłaczę się na śmierć :(( :(( :(( :(( :((

http://szydelkoikoraliki.blogspot.com

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/10/2008 3:33 pm
rubia
forumowy expert

Dziękuję, ale wykładowczyni wysłała mi smsa że jej dziś nie będzie i mam zdawać za tydzień 😛

Przez tydzień tak się obkujesz, że sama będziesz mogła dawać wykłady 😉 Niezależnie od tego, pozytywne myśli płyną w Twoim kierunku, a na moje kciuki zawsze możesz liczyć 🙂
Lily, szkoda kotków 🙁 Może się jeszcze znajdą?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/10/2008 4:04 pm
krysia
bywalec

Fasolko dobiłaś mnie tym linkiem o szczeniaczkach i ich mamie,dzisiaj rano jak jechałam na działkę rowerem na poboczu jezdni leżał kot przejechany przez samochód-masakra,mam nadzieje ,że biedactwo się nie męczyło.Ktoś położył go na pobocze,bo inaczej by po .nim jeżdzili.Wśród tych zwyrodnialców jeszcze trafiają się normalne jednostki.A co do psiej rodzinki straconej w bestialski sposób nie mam siły się wypowiedzieć.Im jestem starsza i bliżej kresu swojego życia to wcale nie będzie mi żal opuszczać ten okrutny swiat. 😡 😡

http://www.facebook.com/group.php?gid=132280573466144

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/10/2008 6:31 pm
Strona 80 / 286 Wstecz Następny

Praca