Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Pytanie do... zwierzaka  

vegetena
stały bywalec

Zainspirowana poprzednimi pytaniami... Gdybyście mogli zapytać o jedną rzecz zwierzątko, to o co byście spytali?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/05/2007 3:01 pm
kamma
stały bywalec

OOO, gdybym mogła zapytać o coś zwierzaka i otrzymać odpowiedź w moim systemie poznawczym (czyli najchętniej po polskiemu;) ), to bym chyba musiała ze sto pytań zadać! Świat zwierząt jest taki fascynujący, a taki odległy jednocześnie! Ale to, czego najbardziej chciałabym się dowiedzieć, to:
[b] w jaki sposób postrzegasz świat?[/b]
Pytanie o wysokim poziomie ogólności, ponieważ każdy aspekt spostrzegania byłby dla mnie interesujący.

podskoczyć i nie trafić w ziemię

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/05/2007 7:29 pm
Sorcha
forumowicz

Podobnie jak Kamma chciałabym zadać setki pytań. Ale skoro tylko jedno to wybiorę to:

"Czy jesteś szczęśliwy?"

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/05/2007 7:47 pm
vanityy
bywalec

Bardzo fajny temat 🙂
Tak, podobnie jak to powiedziały moje poprzedniczki pytań mam 1000000 + jeszcze troszeczkę 🙂
Ostatnio zastanawiałam sie jak wyglądają sny zwierzaków, czym mają jakąś głębszą fabułę, czy może porozumiewają się z innymi stworzeniami itp. itd...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/05/2007 8:58 pm
visel
bywalec

w innym temacie vanityy napisala-Hmy a może byście tak zajeli sie swoimi sprawami, a nie wygłaszali sądy nad kims innym, jego sposobie na życie, wierze tu też nie wierze .. ??

a moze bys zajela sie swoimi sprawami,a nie tym co mysli i w co wierzy zwierze 😉 ??

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 22/05/2007 9:21 pm
aniusia
bywalec

[b] w jaki sposób postrzegasz świat?[/b]
Pytanie o wysokim poziomie ogólności, ponieważ każdy aspekt spostrzegania byłby dla mnie interesujący.

dla mnie tysz:) chcialabym wiedziec jeszcze czy jest zadowolona z takiej opiekunki jaka ma i dlaczego zadziera notorycznie z wieloma psami a na niektore nie zwraca uwagii

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 23/05/2007 3:04 am
kroz
 kroz
rozmówca

ja bym sie spytal: czy smakuje ci zarcie? (bo jak bylem mlodszy to robilem z bratem zawody kto zje wiecej psich chrupek i musze przyznac, ze nie byly "smaczne" :casstet: )

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 23/05/2007 12:20 pm

chyba o nic konkretnego bym nie spytała, pytanie czy jetsteś szczesliwy wydaje misie zbędne: zwierzak odpowie jak człowiek:jeden bedzie zadowolony nny nie:P
zaprosiłabym go na kawe i pogadałą o wszystkim i o niczym:P ot i tyle

Szpitale, wiezienia i burdele - oto prawdziwe uniwersytety zycia. Mam dyplomy wielu takich uczelni. Mówcie mi

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 23/05/2007 1:32 pm

nie wiadomo... moze większosc zwierząt jest szczęśliwa kiedy ma chwilę spokoju i pelny brzuch. nie trzeba im szczegolnych przemyslen by czuc taka prosta jednosc ze swiatem bez myslenia- jaki jestem co dzis robilem jak wyglądam co bedzie jutro i inne banaly.
czasami marze by poczuc ze wszystko jest takie oczywiste i proste.

u mnie zalezaloby to od zwierzęcia. pierwsza mysl to faktycznie Czy jestes szczesliwy- ale nie wiem czy daloby mi odpowiedz w taki psosob w jaki oczekuję. czy powiedzialoby że tak, ze czesto czuje sie takie spokojne a jego emocje sa czyste i ozywiające jak krysztal- a nie toksyczne jak ludzkie.

zapytalabym tez czy czesto otrzymuje szczescie w poastaci zwyklego uniesienia- nagle.

czy wpadaja mu do glowy jakies obrazy czy dzwieki zupelnie bez powodu? jakie ma sny?

co czuje do swojego partnera z ktorym zwykle laczy sie tlyko na kilka dni? czy jakis szczegolnie niewytlumaczlany pociag tesknote?

i inne.

Nie idealizuje raczej zwierząt. ale tak po werterowsku zastanawiam sie czy są to wlasnie takie proste a piekne istnienia. czy moze są to po prostu prymitywniejsze wersje nas.

[edytowane 23/5/2007 przez ptakbezglowy]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 23/05/2007 3:12 pm
Paulina_p
bywalec

przygarnęłam bezdomnego psa
wiele pytań
skąd jesteś? Gdzie mieszkałeś? z kim? dlaczego nie jesteś już z nimi ? i czy chciałbyś wrócić do nich?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 24/05/2007 1:08 am
Koniara
stały bywalec

Nie wiem. Czyba czy jesteś szczęsliwy, a jak nie to co mam zrobic zebys był 🙂

Czy wykonując wyrok na mordercy nie popadamy w błąd, jak dziecko, co bije krzesło, o które się uderzyło?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/07/2007 9:21 pm
e-anandas
bywalec

Spytalbym czy wierzy w boga 🙂

Tylko zycie poswiecone innym warte jest przezycia....

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 26/07/2007 9:48 pm
Amvaradel
rozmówca

Ja wypytałabym kota, gdzie się włóczy po nocach, bo czasami mocno się o niego martwię, gdy długo nie wraca.

http://ekoprzewodnik.pl/

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/10/2007 11:49 pm
Denis
bywalec

Ja wypytałabym kota, gdzie się włóczy po nocach, bo czasami mocno się o niego martwię, gdy długo nie wraca.

tak napewno to pytanie
i jeszcze gdzie nauczył sie mowic i czy inne zwierzaki tez umieja ...???

Dlaczego Bóg pozwala na tak wiele krzywd? Ponieważ dał nam wolną wolę !!!

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/10/2007 11:58 pm

Praca