No ja akurat nie przepadam za komunikacją miejską, gdyż nie przepadam za towarzystwem ludzi, więc jadę albo rowerem, albo autem.
Przy czym nie lubię jeździć czymś, co choć odrobinę się nie wyróżnia z tłumu. Najchętniej bym sobie sprawił właśnie jakiś zabytek, ale niestety, mnie nie stać na ciągłe naprawy takowego... 🙁
Jedno z moich wymarzonych autek - mój dziadek miał taki, nawet kolor podobny :red:
[url] http://www.youtube.com/watch?v=TJzyLj1I3jk[/url]
[edytowane 8/1/2014 przez cienkun]
komunikacja miejska ma wieeeeeele braków ale jest i tak lepsza niż w wielu krajach . Ja preferuję rower bardzo , czasem do pracy ale gównie po pracy ( palna na sobotę jura-zobaczymy pogodę ). Jednak mój sprzęt to typowy góral na teren, w stylu bym sie nie znalazł , ale ważne by pedałować - bez podtekstów 🙂
Kasę inwestuje sie w mozliwości techniczne roweru zależne od jazdy , jak preferujesz spokojne ścieżki leśne to za 1500-1700 zł spoko sprzęt kupisz , ja teraz mam hamuce hydrauliczne i wiem że to jest super bez porównania do v break. Zresztą amor, kasety, itp to elementy wymienne i zawsze można coś zmienić . Dla mnie półka to dwa z hakiem i to mi wystarczy , choć ostatnio oglądałem gianty ( bo preferuje ta markę ) po 6-7 koła . I nie powiem konkret , ale ma ramach karbonowych , a tego bym nie chciał . Tak na prwdę to ważne by było zdrowie na ruch i kontuzje omijały , reszta to sprawa chęci i zajawki
Tak, nawet za 1200 kupisz Lazaro "ful alivio" i będzie jeździło ci się dobrze, ale możesz też poskładać sobie do spokojnej jazdy coś nieszablonowego za 5000 zł. i więcej...
Wszystko zależy od możliwości portfela...
Co do preferowania konkretnej marki to, ekhem, w przedziale cenowym do 3000 to i tak wszystkie są produkowane na taiwanie, możliwe że w jednej fabryce... 😀
W tej klasie cenowej lepiej patrzeć na podzespoły, niż na naklejkę na ramie...
A co do aut.
To tutaj fajnie zrobiona C3ka
[url] http://www.youtube.com/watch?v=GbMbuV1q9R8 [/url]
[edytowane 8/1/2014 przez cienkun]
nie no jasne że wszytko klepane jest przez dzieci albo w nieludzkich warunkach w fabrykach z blachy ryflowanej , nad tym to ja strasznie ubolewam , ponoc ktm robi w europie rowery, wiadomo że podzespoły są elementami dokładanymi , ale podobają mi się ramy giant i do tego jak mam cos sprawdzonego to sie trzymam tego
co do tej cytryny to nie jestem jeje fanem ale ta jest fajnie zrobiona
No i stało się, erzet robi prawko.
Jest już w połowie wyjeżdżonych godzin, strasznie to trudne 😉
Ktoś może polecić jakiś dobry podręcznik małego kierowcy?
Mam różne strony i testy, ale chciałem mieć też coś papierowego, bo zawsze lepiej mi takie coś opanować.
Nie chodzi mi o same przepisy, ale o wszystko, łącznie z techniką itd.
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
Hej wszystkim. Są jacyś fani Mazdy tutaj? Zmieniam auto na nowe i mam kilka pomysłów ale nie bardzo się znam. Rozważam jakiegoś Hyundaia,Volvo albo Mazdę. Spodobał mi się ten model najbardziej: nowamazda.pl/mazda5. Czy ktoś posiada i może opowiedzieć? Zupełnie nie orientuję się w nowinkach moto ani wymaganiach. Chcę po prostu wygodne, dobre auto i pojemne, ponieważ dużo wyjeżdzam. Z góry dzięki za porady:)
Sobiesław Zasada "Szerokiej drogi".
Moja siostra mówi, że przydatna.
A przydatna, przydatna. Jak jesteś zwykłym kierowcą, a chcesz jeździć jak rajdowiec.
Przeczytałem, nie mówię, że jest zła, ale jednak niewiele tam pożytecznych rzeczy dla początkującego kierowcy. Połowa książki jest o tym, jak wchodzić w kontrolowane poślizgi...
Jakieś inne propozycje?
Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja