Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

samochód  

Strona 10 / 12 Wstecz Następny
cienkun
rada starszych

No ja akurat nie przepadam za komunikacją miejską, gdyż nie przepadam za towarzystwem ludzi, więc jadę albo rowerem, albo autem.
Przy czym nie lubię jeździć czymś, co choć odrobinę się nie wyróżnia z tłumu. Najchętniej bym sobie sprawił właśnie jakiś zabytek, ale niestety, mnie nie stać na ciągłe naprawy takowego... 🙁

Jedno z moich wymarzonych autek - mój dziadek miał taki, nawet kolor podobny :red:
[url] http://www.youtube.com/watch?v=TJzyLj1I3jk[/url]

[edytowane 8/1/2014 przez cienkun]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/01/2014 12:57 pm
sokół
bywalec

komunikacja miejska ma wieeeeeele braków ale jest i tak lepsza niż w wielu krajach . Ja preferuję rower bardzo , czasem do pracy ale gównie po pracy ( palna na sobotę jura-zobaczymy pogodę ). Jednak mój sprzęt to typowy góral na teren, w stylu bym sie nie znalazł , ale ważne by pedałować - bez podtekstów 🙂

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/01/2014 1:09 pm
cienkun
rada starszych

Góral też może być stylowy, tylko na to trzeba trochę kasy przeznaczyć...

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/01/2014 1:27 pm
sokół
bywalec

Kasę inwestuje sie w mozliwości techniczne roweru zależne od jazdy , jak preferujesz spokojne ścieżki leśne to za 1500-1700 zł spoko sprzęt kupisz , ja teraz mam hamuce hydrauliczne i wiem że to jest super bez porównania do v break. Zresztą amor, kasety, itp to elementy wymienne i zawsze można coś zmienić . Dla mnie półka to dwa z hakiem i to mi wystarczy , choć ostatnio oglądałem gianty ( bo preferuje ta markę ) po 6-7 koła . I nie powiem konkret , ale ma ramach karbonowych , a tego bym nie chciał . Tak na prwdę to ważne by było zdrowie na ruch i kontuzje omijały , reszta to sprawa chęci i zajawki

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/01/2014 3:42 pm
cienkun
rada starszych

Tak, nawet za 1200 kupisz Lazaro "ful alivio" i będzie jeździło ci się dobrze, ale możesz też poskładać sobie do spokojnej jazdy coś nieszablonowego za 5000 zł. i więcej...
Wszystko zależy od możliwości portfela...
Co do preferowania konkretnej marki to, ekhem, w przedziale cenowym do 3000 to i tak wszystkie są produkowane na taiwanie, możliwe że w jednej fabryce... 😀
W tej klasie cenowej lepiej patrzeć na podzespoły, niż na naklejkę na ramie...

A co do aut.
To tutaj fajnie zrobiona C3ka
[url] http://www.youtube.com/watch?v=GbMbuV1q9R8 [/url]

[edytowane 8/1/2014 przez cienkun]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/01/2014 4:00 pm
sokół
bywalec

nie no jasne że wszytko klepane jest przez dzieci albo w nieludzkich warunkach w fabrykach z blachy ryflowanej , nad tym to ja strasznie ubolewam , ponoc ktm robi w europie rowery, wiadomo że podzespoły są elementami dokładanymi , ale podobają mi się ramy giant i do tego jak mam cos sprawdzonego to sie trzymam tego

co do tej cytryny to nie jestem jeje fanem ale ta jest fajnie zrobiona

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/01/2014 5:54 pm
cienkun
rada starszych

Spokojnie, akurat rowerów nie spawają dzieci, tylko automaty 😛

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 08/01/2014 7:28 pm
sokół
bywalec

no może nie az tak spokojnie , z rowerami to wiadomo , ale polecam do przeczytania czarna liste firm. mozna było zakupić nawet na tym portalu , 99% rzeczy które mamy na sobie i których używamy ma znamię wyzysku, niewolnictwa i przestępczości

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 09/01/2014 12:43 pm
sokół
bywalec

no może nie az tak spokojnie , z rowerami to wiadomo , ale polecam do przeczytania czarna liste firm. mozna było zakupić nawet na tym portalu , 99% rzeczy które mamy na sobie i których używamy ma znamię wyzysku, niewolnictwa i przestępczości

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 09/01/2014 12:44 pm
cienkun
rada starszych

Sami jesteśmy wyzyskiwani niewolniczo, więc nie bardzo mnie to dziwi... 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 09/01/2014 12:56 pm
eRZet
weteran forum

No i stało się, erzet robi prawko.
Jest już w połowie wyjeżdżonych godzin, strasznie to trudne 😉

Ktoś może polecić jakiś dobry podręcznik małego kierowcy?
Mam różne strony i testy, ale chciałem mieć też coś papierowego, bo zawsze lepiej mi takie coś opanować.
Nie chodzi mi o same przepisy, ale o wszystko, łącznie z techniką itd.

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/04/2014 8:14 pm
Samanya
bywalec

Sobiesław Zasada "Szerokiej drogi".
Moja siostra mówi, że przydatna.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 14/04/2014 10:37 pm
pomidorek
początkujący

Hej wszystkim. Są jacyś fani Mazdy tutaj? Zmieniam auto na nowe i mam kilka pomysłów ale nie bardzo się znam. Rozważam jakiegoś Hyundaia,Volvo albo Mazdę. Spodobał mi się ten model najbardziej: nowamazda.pl/mazda5. Czy ktoś posiada i może opowiedzieć? Zupełnie nie orientuję się w nowinkach moto ani wymaganiach. Chcę po prostu wygodne, dobre auto i pojemne, ponieważ dużo wyjeżdzam. Z góry dzięki za porady:)

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/04/2014 7:03 pm
cienkun
rada starszych

No bardzo fajne autko. Nie mam. 😉 Ale fajne. Teraz większość aut, to jedno i to samo. 😛 Mazda nieźle trzyma cenę.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 21/04/2014 10:47 pm
eRZet
weteran forum

Sobiesław Zasada "Szerokiej drogi".
Moja siostra mówi, że przydatna.

A przydatna, przydatna. Jak jesteś zwykłym kierowcą, a chcesz jeździć jak rajdowiec.
Przeczytałem, nie mówię, że jest zła, ale jednak niewiele tam pożytecznych rzeczy dla początkującego kierowcy. Połowa książki jest o tym, jak wchodzić w kontrolowane poślizgi...

Jakieś inne propozycje?

Strefa rokendrola wolna od Angola, środa/czwartek godzina 0.00 w radiowej Trójce

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 27/04/2014 3:03 am
Strona 10 / 12 Wstecz Następny

Praca