Mimo,że mam juz 20 lat , to mieszkam jescze z rodzicami i studiuje obecnie w tym samym miescie. Mój problem polega na tym,iz chcesobie zrobic kolczyk w wardze ,ale boje sie reakcji rodzocow.Mogłabym przeciez zrobic go i bez zgody rodzicow,ale wole unikn ąc niepotrzebynych awantur i załatwic to pokojowo -tylko jak.Próbowlam delikatnie napomnąc mamie i tacie o kolczyku ale oni niezbyt pozytywnie na to reagowali:(Co robic ,pomożcie! :((
The forest whispers my name...
Kolczyk w wardze, to dość oryginalny pomysł. Ja bardzo chciałabym mieć kolczyk w nosie, ale niestety śmiertelnie boję się igieł - ledwo przeżywam kontrolne badanie krwi 😛 Co prawda uszy mam przebite, ale jednak ucho jest miękkie 🙂 Uważam, że Twój pomysł jest całkiem fajny, ale co do rodziców, to niestety Ci nie doradzę... Wszystko zależy do tego jakie masz z nimi układy i jak bardzo dorośle Cię traktują. Jeśli bardzo będziesz chciała, to pewnie i tak zrobisz swoje 😉
Zapraszam na portal wegetariański wegeswiat.pl
Witam,
moja rodzina tez przychylnie nie podchodziła do moich checi robienia kolczyków.Kolczyki robiłam sobie stopniowo-zaczęłam od uszu.Potem napomknełam cos o wardze(w sumie to brodzie).Reakcja była oczywista.Rodzina stwierdziła,ze juz calkiem mi odbiło.Ale ja sie tym nie zraziłam.Jeszcze kilka razy im o tym mówiłam,za kazdym razem taka sama reakcja.Aż pewnego dnia pojechałam sobie z koleżanka na zakupy i wróciłam z kolczykiem w brodzie.O dziwo nie było jakiś dziwnych komentarzy na temat mojego "wybryku".Rodzina zaakceptowała,a mama stwietdziła,ze nawet ładnie wyglada 🙂 .Mam nadzieje,że u Ciebie bedzie podobnie,że jak juz sie zdecydujesz to nie będzie jakis zgrzytów z tego powodu tylko zaakceptuja.
Musisz porozmawiać otwarcie z Twoimi rodzicami. Wytłumaczyć im jak i dlaczego jest to dla Ciebie ważne. Masz w końcu już te 20 i powinnaś podejmować już samodzielne decyzje. Niestety, wiem z doświadczenia że niektórzy rodzice nie akceptują faktu "dorosłości" dziecka 🙁
Ważne, żebyś nie traciła nadziei.
Rozmowę najlepiej przeprowadzić na spokojnie. Awanturując się pokażesz im tylko, że jesteś dalej smarkaczem.
Powodzenia w pertraktacjach 😀
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Też bym chętnie zrobiła sobie kolczyk w wardze, w nosie mi się nie podobają.
Widok kolczyków w pępku też już mi się przejadł ale w wardze mi się podoba.
Na razie to musiałabym się dowiedzieć ile to kosztuje. Ale znając mnie jak bede miała kase to zaraz wydam na coś innego heheh 😉
Świetny brazek 😀
Dla mnie cena jest tego warta, nie ważny ból. Tylko jedno mnie martwi. Jestem baardzo szczupła, i przez to mam "ciasną" skórę. Martwię się, że nie będzie za bardzo co przekłuwać :((
Może ktoś pamięta tytuł piosenki Bjork, gdzie w teledysku (na końcu) pokazują gorset. I pwogóle to przez cały teledysk Bjork się przekłuwa ^^ (prawie orgazm... 😛 )
The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.
Ktos tu kiedys podal taki sposob na rodzicow. Powiedz im ze chcesz sobie zafundowac kolczyk tu i tu i tu i tam.... Na pewno beda w szoku i bez problemu sie zgodza jesli zaproponujesz im kompromis czyli tylko kolczyk w wardze 🙂
Tylko zycie poswiecone innym warte jest przezycia....
Praca
Proszę Zaloguj Się lub Rejestracja