Podziel się!Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Amway  

Strona 2 / 2 Wstecz
Sarkissan
forumowicz

Moi rodzice przez kilka lat czynnie działali w Amwayu, jeździli na spotkania, kupowali i sprzedawali produkty etc. Ja sam byłem na kilku tzw. seminariach. Były to dziwne doświadczenia, ale z sektą chyba raczej nie mające zbyt wiele wspólnego. Po prostu jak ktoś wcześniej napisał była duża presja sukcesu. Ale opierało się to raczej na metodzie pozytywnego myślenia, myślenia o sobie jako o człowieku sukcesu który ma nieograniczone możliwości. A jeżeli chodzi o produkty, to rzeczywiście są rewelacyjne, przynajmniej były kiedyś i żałuję ze nie mam do nich dziś dostępu.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 05/08/2008 1:56 am
Ayna
 Ayna
forumowy expert

Dawno temu zużyłam kilka ich produktów. Działały rewelacyjnie......do dziś równie skutecznych nie spotkałam. 🙂 Sąsiadka moja była domokrążcą. 😀

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 05/08/2008 2:02 am
Krzysiek
rozmówca

Dziękuje Wam za opinie :red: a zawsze można kupić na Allegro.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 05/08/2008 3:58 am
adamrozew
stały bywalec

Ja mam do amwayu i wielu podobnych firm działających w tym mechanizmie bardzo krytyczne spojrzenie, nie odmawiam nikomu prawa do pracy w tego typu korporacjach, ale nie podoba mi się tzw "presja sukcesu". Miałem kilku fajnych znajomych, z którymi kontakty się urwały, gdyż w trakcie towarzyskich spotkań bardzo natarczywie próbowali mnie zachęcić do związania się z ich firmą, albo przynajmniej próbowali sprzedać swoje produkty. Gdzie czas na zwykłe koleżeńskie spotkania, nie mówiąc już o przyjaźni skoro każdy jest potencjalnym klientem. Dlatego uważam, że jakieś "pranie mózgu" w tego typu firmach się odbywa.
Adam

[edytowane 5/8/2008 przez adamrozew]

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 05/08/2008 9:36 pm
Krzysiek
rozmówca

Znacie jeszcze jakieś wegańskie suplementy z Amway?

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 24/09/2008 6:48 pm
Nantosvelta
forumowy expert

Ja w zeszłym roku dostałam katalog i cennik ale ceny mnei zniewaliły. I Pani od razu próbowała "zachęcić" mnei do współpracy 😮
I na tym skończyła sięmoja przygoda z Amway

The Earth is our Mother, we must take care of her. The Earth is our Mother, she will take care of us.

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 24/09/2008 6:54 pm
tru
 tru
stały bywalec

Waszakicia : od roku nic się nie zmieniło, mimo iż avatar mam już Barta nie Colargola - dalej mylą mnie z dziewczyną (Ensifer:P). Coś jest ze mną nie tak czy jak 😉

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 25/09/2008 1:33 am
Nela89
bywalec

Miałam kiedyś kontakt z tą firmą. Spotkania są naprawdę monotonne, a ludzie którzy przychodzą do domu reklamować produkty, stają się że tak powiem, stałymi gośćmi. Nie wiem jak teraz wygląda sytuacja Amway'a. Czytałam kiedyś w internecie, że można ją uznać za pewnego rodzaju sektę. Pamiętam, że za wycofanie ze współpracy groziły jakies sankcje, w stylu odszkodowania, czy zwrotu pieniędzy za produkty, które się dostało w prezencie, czy jakoś tak.

Pochwała jest pożyteczniejsza od kary. Plaut

OdpowiedzCytat
Opublikowany : 28/03/2009 2:59 am
Strona 2 / 2 Wstecz

Praca